Suuri KOT-KOT-MIAU vie koko perheen kasvimaalle: Näty ja TTT tekevät lastenteatteria yhteistyössä

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 14.10.2020

Tampereen Työväen Teatteri ja Tampereen Yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelma NÄTY tuottavat yhteistyössä ensi-iltaan 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille suunnatun, uuden kotimaisen lastennäytelmän Suuri KOT-KOT-MIAU. Ensi-ilta on Kellariteatterissa 12.11.2020.

Suuri KOT-KOT-MIAU on eläimellinen seikkailu kasvimaalla ja sen liepeillä. Hylätyn talon asukit kissa ja kanalasta karannut kana ovat ongelman edessä: kanan kaalit eivät kasva! Mitä kana on unohtanut ja kuka kumma luuraa jättömaalla? Keskellä multakasaa ei voi välttyä hihkaisulta, kun Nätyn opiskelijat johdattavat meidät koivesta pitäen, tuntosarvet pystyssä sinne, missä taimet tuntuvat tassun alla ja sinusta voi tulla niin helposti kukkea kaali tai hurja kissapeto. KOT-KOT-MIAUSSA ihmetellään meidän olioiden kutkuttavaa kummallisuutta ja perustarpeiden kauneutta.

Esitys sopii hyvin viikonlopun ajanvietteeksi koko perheelle. Suositusikä on kolme vuotta, mutta rikas kieli ja oivaltava huumori ilahduttavat myös isompia lapsia ja aikuisia. Esitykset ovat lauantaisin ja sunnuntaisin. Teatterissa on turvavälikatsomo sekä maskisuositus.

Teatteri on parhaimmillaan se hetki, kun lapsi voi asettua sellaisten tunnekokemusten äärelle, jotka eivät arjessa ole aina mahdollisia”, ohjaaja Samuli Nordberg toteaa. Näyttämöllä näiden asioiden äärelle johdattavat NÄTY:n näyttelijäopiskelijat Eero-Heikki Puustinen, Katriina Lilienkampf, Miika Suonperä ja Vilma Sippola.

Tavoitteena on kohdata nuorten esiintyjien kanssa lapsiyleisö rehellisesti vuorovaikutuksessa sekä tehdä vapaata taidetta, vakavasti ja satsauksella juuri lapsille. Lapsiyleisön reaktiot ja heittäytyminen esityksen maailmaan ovat aina ihana riski esiintyjälle, lapsiyleisön kanssa esiintyjä saa kokeilla täysillä rajojaan”, sanoo ohjaaja ja yliopistonlehtori Samuli Nordberg. Hän toimii opettajana Dynaaminen näyttelijä -opintokokonaisuudessa, jonka päätösprojekti näytelmä on.

Esityksen taiteellisessa työryhmässä ovat Samuli Nordbergin lisäksi käsikirjoittaja Hanna-Kaisa Tiainen, lavastaja Heini Kiamiri ja valo- ja äänisuunnittelija Janne Teivainen. He ovat Tampereen Työväen Teatterin roolina projektissa on paitsi tarjota harjoitus- ja esitystilat, myös varmistaa, että opiskelijat pääsevät kohtaamaan lapset aidossa teatteriympäristössä. He kaikki ovat esittävän taiteen kentän monialaisia ammattilaisia.

Esitykset ovat su 15.11. klo 13 ja 15, la 21.11. klo 13 ja 15, su 29.11. klo 13 ja 15 sekä la 5.12. klo 13 ja 15. Esityksen kesto on 40 minuuttia ja se ei sisällä väliaikaa. Liput 10 euroa.

Kotisivut

Pressikuvat

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969 069

Kategoria