Pyöreän pöydän ritarit on hauska ja musiikintäyteinen spektaakkeli

Edellinen Seuraava

Tarina kuningas Arthurista, pyöreän pöydän ritareista ja Graalin maljasta on tuttu muun muassa Monty Python and the Holy Grail -elokuvasta ja Disneyn Miekka kivessä -piirretystä. Nyt tämä tuttu legenda herää henkiin Tampereen Työväen Teatterin Suuren näyttämön fantastisessa musiikkikomediassa Pyöreän pöydän ritarit. Juho Gröndahlin kirjoittama ja palkitun Linda Wallgrenin ohjaama spektaakkeli saa kantaesityksensä 6.9.2023.

Nuori Arthur lanseeraa ensi töikseen kuninkaaksi tultuaan pyöreän pöydän hallintomallin: jatkossa ritarit johtavat valtakuntaa yhdessä, demokraattisesti – ainakin enemmän tai vähemmän. Urakka osoittautuu kuitenkin yllättävän hankalaksi. Linnan ilmapiiri ei ole paras mahdollinen, ja romanssit häiritsevät työntekoa. Kaiken kukkuraksi luonnon elinvoimaa ylläpitävä Graalin malja on kadonnut. Ja Arthurin oikealla kädellä, velho Merlinillä, on aivan omat suunnitelmansa.

Eeppisen hykerryttävää tarinaa kuljettaa huikeaakin huikeampi visuaalisuus, penkeissä asti tuntuvat ääniefektit sekä keskiaikaisista madrigaaleista tanssipoppiin kulkeva musiikki. Legendaariset sankarit, velhot ja kuninkaalliset herättävät eloon Noora Dadu, Miia Selin, Jussi-Pekka Parviainen, Pihla Pohjolainen, Samuli Muje, Mika Honkanen, Hiski Vihertörmä, Juha-Matti Koskela, Aleksi Kaufmann sekä Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelmasta (Näty) Vilma Sippola ja Esme Kaislakari. Muusikkoina näyttämöllä vuorottelevat Paavo Malmberg ja Tony Sikström.  

Rooleja jaetaan yhä uusiksi ja legendat muuttuvat sitä mukaan, kun niitä kerrotaan uudelleen.  Vuosisatoja vanhat tarut ja tämän päivän todellisuus ovat törmäilleet ja ruokkineet toinen toisiaan. Nauru vapauttaa tuntemaan ja ajattelemaan, ja ainakin oma kaipuuni kauniiseen, maagiseen ja yllätykselliseen maailmaan on saanut helpotusta tätä teosta tehdessäni”, toteaa ohjaaja Linda Wallgren. 

Tää on Arthurin Camelot, ja tää on sen pyöreä pöytä.

Suosittelemme näytelmää yli 12-vuotiaille.

Lisätietoja teatterin sivuilta
Pressikuvat 

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja pressiliput
viestintäsuunnittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969069

Pyöreän pöydän ritarit työryhmässä:
Käsikirjoitus, laulujen lyriikat Juho Gröndahl
Kirjailijan tekstidramaturgi Hanna Suutela
Musiikin sävellys Antti Autio, Paavo Malmberg, Jussi-Pekka Parviainen
Esityksen musiikkisuunnittelu ja musiikin sovitus Paavo Malmberg, Jussi-Pekka Parviainen
Ohjaus Linda Wallgren
KoreografI Jenni Nikolajeff
Laulujen harjoituttaminen Tony Sikström
Lavastussuunnittelu Janne Vasama
Pukusuunnittelu Marjaana Mutanen
Valosuunnittelu Eero Auvinen
Äänisuunnittelu Kalle Nytorp
Tuottaja Heidi Kollanus
Apulaistuottaja Elise Richt
Elektronisten soittimien ja nauhojen ohjelmointi Paavo Malmberg

Rooleissa Noora Dadu, Miia Selin, Vilma Sippola (Näty), Esme Kaislakari (Näty), Jussi-Pekka Parviainen, Pihla Pohjolainen, Samuli Muje, Mika Honkanen, Hiski Vihertörmä, Juha-Matti Koskela, Aleksi Kaufmann. Muusikkoina näyttämöllä vuorottelevat Paavo Malmberg ja Tony Sikström.

 

Kategoria