Berliinin taivaan alla

Kantaesitys kevätkaudella 2022 Eino Salmelaisen näyttämöllä

Miltä tuntuu sade iholla? Miltä kehon paino? Kuinka kahvi voikaan maistua! Miltä tuntuu rakastua?

Tätä enkelit aprikoivat tarkkaillessaan berliiniläisiä. He kuulevat ajatukset, lohduttavat epätoivoisia, kulkevat vierellä, mutta eivät koskaan voi tuntea niin kuin ihmiset tuntevat. Joskus enkelin valtaa vastustamaton halu kokea ja aistia itsekin. Luopua kuolemattomuudesta ihmeellisen elämän vuoksi.

Damiel herää. Hänestä jää jalanjäljet. Hän vuotaa verta, näkee värit, tutustuu makuihin. Tapaa Marionin, yksinäisen sirkustaiteilijan, jonka kanssa hän saa jakaa rakkauden. Damiel hymyilee.

Elämän pienet yksityiskohdat ovatkin arvokkaita ja kauniita, oivallamme enkeliperspektiivistä. Näyttämöllä tarina saa taikansa visuaalisen teatterin keinoin. Herkkävaistoista näyttelijäntyötä täydentävät enkelinuket sekä videoprojisoinnit, joissa Berliinin sävyt muuttuvat kaiken aikaa, kun kaupungin pienoismallia kuvataan ja valaistaan reaaliaikaisesti. Musiikki soi luonnollisesti livenä.

Sekä Cannesin elokuvajuhlat että Euroopan elokuva-akatemia palkitsivat Berliinin taivaan alla -elokuvan vuoden parhaasta ohjauksesta 1987. Useissa listauksissa se on valittu vuosisadan merkittävimpien filmien joukkoon. Nyt pääsemme kokemaan sen ensimmäisen suomalaisen näyttämöversion.

Lippujen hinnat

Tekijät ja näyttelijät

Wim Wendersin ja Peter Handken elokuvan pohjalta käsikirjoitus ja ohjaus Anne Rautiainen
Lavastussuunnittelu ja nuket Janne Siltavuori
Musiikki Teho Majamäki
Pukusuunnittelu Pirjo Liiri-Majava
Valosuunnittelu Timo J. Mäkinen
Videosuunnittelu Sami Rautaneva
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen
Nukkemanipulointikouluttaja ja ohjaajan assistentti Mira Taussi

Muusikkona näyttämöllä Teho Majamäki