Peltolan 30. näytelmä Koiran morsiamet on tarina yksinäisyydestä ja rakkauden tarpeesta

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 3.10.2019

Tampereen Työväen Teatterissa juhlitaan lokakuussa jälleen kotimaista näytelmää. Käsikirjoittaja-ohjaaja Sirkku Peltolan uutuusnäytelmä Koiran morsiamet saa kantaesityksensä 9.10. Kellariteatterissa. Rooleissa nähdään ensi kertaa Tampereella vieraileva Sari Mällinen ja TTT:n näyttelijät Teija Auvinen ja Saska Pulkkinen. Koiran morsiamet on Sirkku Peltolan 30. näytelmäteksti.

Suurten näyttämöiden jälkeen Sirkku Peltola palaa takaisin intiimiin tarinan kerrontaan. Vaikka kehys on pieni, on tarina suuri: Koiran morsiamet tarkastelee yksinäisyyden olemusta ja kaipuun kummia ulottuvuuksia.

Aina on kyse rakkaudesta ja kaipuusta. Se on mennyt, toivotaan tulevaksi tai tunnetaan sitä syvästi. Koiran morsiamissa on kaksi sisarusta, joilla on vain toisensa ja vuorotellen vaihtuva hoivasuhde. Rakkauden kaipuu on niin kova, että toinen sisaruksista alkaa kuvitella ihmissuhteen ikkunan takana elävään nuoreen mieheen. Tämä joutuu tahtomattaan tempaistuksi sisarusten kummalliseen maailmaan, jossa jo lapsena kaikki pantiin puoliksi. Koirat seuraavat sisarusten elämää ja ovat valmiita, vaikka vihille, tarpeen vaatiessa”, kertoo Sirkku Peltola.

Näytelmän visuaalisuudesta vastaa Sirkku Peltolan luottotiimi lavastussuunnittelija Hannu Lindholm ja pukusuunnittelija Marjaana Mutanen, joiden kanssa Sirkku on tehnyt yhteistyötä jo parikymmentä vuotta. Valo- ja äänisuunnittelija on Kyösti Kallio.

Sirkku Peltola on yksi maamme merkittävimmistä näytelmäkirjailijoista ja ohjaajista. Hän on kirjoittanut 30 näytelmätekstiä ja hänen näytelmillään on ollut yhteensä jo 60 ensi-iltaa suomalaisissa ammattiteattereissa sekä sen lisäksi lukuisia kertoja eri harrastajateattereissa. Peltolan näytelmät ovat menestyneet myös kansainvälisesti. Ensi-iltoja ulkomaisissa ammattiteattereissa on jo 25 ja näytelmiä on käännetty 15 eri kielelle. Lisäksi Peltola on itse tehnyt noin 100 ohjausta, joista valtaosa hänen omia näytelmiään tai dramatisointejaan. TTT:ssä Peltola on ohjannut muun muassa neliosaisen trilogian Suomen hevonen, musikaalit SuruttomatAnna-LiisaTytöt 1918 sekä draamat Pieni raha ja Ihmisellinen mies. Peltola on palkittu Lea-palkinnolla, Suomi-palkinnolla, Olavi Veistäjä -palkinnolla ja Pro Finlandialla.

Koiran morsiamet on julkaistu kirjana. Kirjaa voi ostaa muun muassa Tampereen Työväen Teatterista.

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja pressiliput
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069

Pressikuvat
https://ttt-teatteri.fi/medialle/kuvapankki/

Kotisivut
https://ttt-teatteri.fi/program/koiran-morsiamet/

Koiran morsiamet
Kantaesitys 9.10. Kellariteatterissa
Käsikirjoitus ja ohjaus Sirkku Peltola
Lavastussuunittelu Hannu Lindholm
Pukusuunnittelu Marjaana Mutanen
Valo- ja äänisuunnittelu Kyösti Kallio
Rooleissa Sari MällinenTeija Auvinen ja Saska Pulkkinen

 

Kategoria