Padot auki ja traumat valloilleen, se on menoa nyt!

Edellinen Seuraava

Teatteri Siperian syksyn 2023 ensi-ilta on kantaesitys Tunkeilijat. Esitys on dramatisoitu Peuran samannimisen novellikokoelman pohjalta ja se tehdään yhteistyössä Tampereen Työväen Teatterin kanssa. Kantaesityksen ensi-ilta on 28.9.2023 TTT Kellariteatterissa. Esitykset, joita on vain 11 kappaletta, ovat ajalla 27.9.-9.12.2023.

Maria Peura tunnetaan vierauden, kasvukipujen ja pohjoisen mielenmaiseman omaäänisenä kuvaajana. Tunkeilijat on rujo, rehellinen, hauska ja häpeilemättömän tunteikas esitys vierauden kokemuksesta, rajojen ylittämisestä ja erilaisten maailmojen kohtaamisesta.

Näytelmä piirtää kuvaa kohtaamisen vaikeudesta ja rakkauden kaipuusta. Unen logiikalla liikkuvan tarinan kielellinen ilmaisu on rikasta ja se sekoittaa meänkieltä yleiskieleen, ja kieputtaa katsojaa tarinasta toiseen absurdin huumorin siivittämänä.

Teatteri Siperia vastaa esityksen taiteellisesta toteutuksesta. Esityksessä roolihenkilöt vaihtuvat tiuhaan, kun kolme näyttelijää ottavat virtuoosimaiseen käsittelyynsä kaikki parikymmentä roolia ikään tai sukupuoleen katsomatta lapsesta vanhukseen, turvapaikanhakijasta vastaanottokeskuksen johtajaan ja papista poliisiin.

Näytelmän ohjaa Marika Vapaavuori, joka tunnetaan sekä suurten tapahtumien että pienempien tuotantojen menestyneenä taitajana. Näyttelijöinä toimivat Yasmin Ahsanullah, Lari Halme ja Tuukka Huttunen. Lavastus- ja pukusuunnittelu on Paula Variksen käsialaa, ääni- ja valosuunnittelu Elli Kujansuun. Vastaava tuottaja on Marika Heiskanen/Teatteri Siperia.

Suositusikä +12 vuotta.

“Käsittämätöntä sakkia ja aina mä olen niiden parasta ajatellu”

TYÖRYHMÄTIEDOT
Käsikirjoitus ja dramatisointi Maria Peura
Ohjaus Marika Vapaavuori
Lavastus- ja pukusuunnittelu Paula Varis
Valo- ja äänisuunnittelu Elli Kujansuu
Näyttelijät Yasmin Ahsanullah, Lari Halme ja Tuukka Huttunen
Julistekuva Vesa Holmala/Pultsiphoto
Traileri Heikki Järvinen
Tuotanto Teatteri Siperia/Marika Heiskanen
Höyry (sävellys ) Heinz-Juhani Hofmann

Produktio toteutetaan yhteistyössä Teatteri Siperian ja Tampereen Työväen Teatterin kanssa.

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja pressiliput
Tampereen Työväen Teatteri viestintäpäällikkö Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 0505969069

Näytelmän kotisivut

Pressikuvat

Kategoria