Ismo Alanko ja Maija Vilkkumaa rokkikummeiksi TTT:n Hamletiin: Ismo Alangon fiittaus Rikokseni löyhkää julki tänään

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 5.8.2020

Onko Hamlet rock? Me pyysimme Ismo Alankoa ja Maija Vilkkumaata rokkikummeiksi Hamlet rock-musikaalille. He fiittaavat kahdella musikaalibiisillä ja näyttävät, miten musikaalibiisit taipuvat aitojen rokkareiden käsittelyssä. Ensimmäinen biisijulkaisu on Hamlet and his Gravediggers feat. Ismo Alanko: Rikokseni löyhkää.

Linkki biisiin (Spotify ja YouTube)

Ismo Alanko tarttui teatterin tekemään tarjoukseen empimättä. Biisiksi valikoitunut Rikokseni löyhkää on musikaalissa Hameltin isäpuolen Claudiuksen soolo. ”Kun kerran elämässä pyydetään laulamaan Shakespearen tekstiä, ei siitä voi kieltäytyä. Claudiuksen tilitys on silkkaa rock n’ rollia: armon perään ulvotaan, vaikka sielu on jo myyty paholaiselle. Bändi on myös loistava, Gravediggersin kitarat murisevat uskottavasti tuomiopäivän tunnelmissa”, Alanko kertoo. Nauhoitus tehtiin studiossa ennen kesää, kun teatteri oli harjoitustauolla. TTT:n näyttämöllä Claudiusta esittää musikaalirooleistaan tunnettu Jari Ahola.

Hamlet and his Gravediggers on kova kokoonpano, joka soittaa livenä Hamlet rock-musikaalissa. Mukana ovat Varre Vartiainen (kitara), Jarmo Saari (kitara), Jani Auvinen (rummut), Teemu Broman (basso), Joonas Mikkilä (koskettimet) ja Paavo Malmberg (lyömäsoittimet, koskettimet ja ohjelmointi).

Rikokseni löyhkää on säveltänyt Eeva Kontu ja musiikin sovittajina ovat kitaristit Jarmo Saari ja Varre Vartiainen. On hieno mieli rikki sävellys on Eeva Kontun. Tekstit molempiin lauluihin on William Shakespearen pohjalta suomentanut ja sovittanut Michael Baran ja Eeva Kontu.

Maija Vilkkumaan biisi Hamlet and his Gravediggers feat. Maija Vilkkumaa: On hieno mieli rikki julkaistaan keskiviikkona 12.8. Musikaalissa se on Hamletin rakastetun Ofelian soolo, ja roolissa TTT:ssä vieraileva Inke Koskinen.

Hamlet rock-musikaali saa kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa kaksoisensi-illassa 3.9. ja 5.9.2020 Suurella näyttämöllä. Musikaalin ohjaa Otso Kautto. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Hamlet nähdään rock-musikaalina Suomessa.

Rokkikummien biisien julkaisupäivät:
5.8.2020 Hamlet and his Gravediggers feat. Ismo Alanko: Rikokseni löyhkää
12.8.2020 Hamlet and his Gravediggers feat. Maija Vilkkumaa: On hieno mieli rikki

Spotify / YouTube

Hamlet kotisivut

Kategoria