”Ihanaa musikaaliherkkua”: Rokkikummi Maija Vilkkumaan Hamlet-fiittaus julki

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 12.8.2020

Tampereen Työväen Teatteri julkisti rokkikummi Ismo Alangon fiittauksen Rikokseni löyhkää elokuun alussa. Tänään on vuorossa rokkikummi Maija Vilkkumaan fiittaus Hamlet and his Gravediggers feat. Maija Vilkkumaa: On hieno mieli rikki.

Maija Vilkkumaa kertoo olevansa musikaalifani. ”Olen tutustunut musikaalin säveltäjään Eeva Kontuun alunperin HKT:n Myrskyluodon Maijassa, ja hänen intonsa, taitonsa ja visionäärisyytensä ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Olen iso musikaalifani ja odotan Hamlet-rockmusikaalia valtavalla innolla!”, sanoo Maija Vilkkumaa. ”Kotimaisten musikaalien kantaesityksiä ei todellakaan ole liikaa, ja uskon että tästä tulee aivan upea. Eeva pyysi minua musikaalin kummiksi, ja lähdin tietysti innoissani mukaan. Sain laulettavakseni Ofelian upean ”On hieno mieli rikki” -biisin, joka on dramaattinen ja sydäntäsärkevä kappale. Ihanaa musikaaliherkkua!”.

Teatterilta on kyselty, mitä rokkikummit tekevät. Biisien luovuttaminen muun kuin musikaalin alkuperäismiehityksen tulkittavaksi on konseptina maailmalla tuttu hip-hop -musikaalista Hamilton, josta on julkaistu Hamilton Mixtape -niminen albumi vuonna 2016. Albumilla musikaalibiisejä esitti nimekäs artistijoukko Alicia Keysistä John Legendiin.

Hamletin rokkikummien tehtävä on huolehtia siitä, että meininki pysyy riittävän rock-uskottavana. Olemme mahdottoman iloisia siitä, että Ismo Alanko ja Maija Vilkkumaa lähtivät hommaan mukaan”, sanoo ohjaaja Otso Kautto. ”Rokkikummit osallistuvat prosessiin isolla sydämellä, mutta kauempaa. Näyttämöllä heitä ei siis tulla näkemään”.

Maija Vilkkumaan laulama On hieno mieli rikki on musikaalissa Hamletin rakastetun Ofelian soolo, ja roolissa TTT:ssä vierailee Inke Koskinen. Biisin on säveltänyt Eeva Kontu. Laulujen tekstit ovat William Shakespearen pohjalta suomentaneet ja sovittaneet Michael Baran ja Eeva Kontu.

Hamlet and his Gravediggers kokoonpanossa soittavat Varre Vartiainen (kitara), Jarmo Saari (kitara), Jani Auvinen (rummut), Teemu Broman (basso), Joonas Mikkilä (koskettimet) ja Paavo Malmberg(lyömäsoittimet, koskettimet ja ohjelmointi).

Hamlet rock-musikaali saa kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa kaksoisensi-illassa 3.9. ja 5.9.2020 Suurella näyttämöllä. Musikaalin ohjaa Otso Kautto. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Hamlet nähdään rock-musikaalina Suomessa.

Tiedote 5.8.2020 Ismo Alanko ja Maija Vilkkumaa rokkikummeiksi TTT:n Hamletiin: Ismo Alangon fiittaus Rikokseni löyhkää julki tänään


On hieno mieli rikki: 
 YouTube/Spotify
Rikokseni löyhkää:  YouTube / Spotify

Pressikuvat

Hamlet kotisivut

Kategoria