Huippumusikaaleja, kotimaisia kantaesityksiä ja komediaa yhdessätoista ensi-illassa

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 20.8.2020

Tampereen Työväen Teatterin syksy 2020 on kaunis ja vahva. Alkavalla teatterikaudella nähdään yksitoista ensi-iltaa. Teatterinjohtaja Otso Kautto kuvaa ohjelmistoa runsaaksi ja monipuoliseksi. ”Pieni paasto on opettanut, että teatteri ei ole itsestäänselvyys, ei tekijöille eikä katsojille. Riippumatta aiheesta, sen hilpeydestä tai vakavuudesta, on teatterin ytimessä yleisölle esittämisen taito ja riemu, esiintyjien ja katsojien yhdessä luoma tila, joka onnistuneen esityksen äärellä tuntuu ylistävän ihmisenä olemisen mahdollisuuksia”, Kautto sanoo.

Suurella näyttämöllä syyskuussa kaksi musikaaliensi-iltaa Hamlet ja Kinky Boots

Teatterisyksyn aloittaa komeasti rock-musikaali Hamlet kaksoisensi-illalla 3.9. ja 5.9.2020 Suurella näyttämöllä, ohjaajana on Otso Kautto. Shakespearen klassikko tehdään Suomessa ensi kertaa musikaalina. Tekijöinä on unelmatiimi, jossa muun muassa suomentaja-sovittajana Michael Baran, säveltäjätriossa Eeva Kontu, Jarmo Saari ja Varre Vartiainen, liikeidentiteetin luojana Tero Saarinen ja visuaalisena suunnittelijana Kimmo Viskari. Nimiroolissa nähdään Saska Pulkkinen (Tarzan, Tytöt 1918, Poikabändi) ja Ofelian roolissa vierailee Inke Koskinen.

Hittimusikaali Kinky Boots valloittaa Tampereen syyskuun lopussa, ensi-ilta on 24.9.. Helsingissä loppuunmyytynä esitettyä musikaalia tähdittävät drag-tähti Lolan roolissa Lauri Mikkola ja kenkätehtaan perijänä Petrus Kähkönen. Ohjaaja on Samuel Harjanne. Musikaalin alkusyksyn esitykset on jo loppuunvarattu.

Suurella näyttämöllä nähdään 7.10. alkaen Espoon Kaupunginteatterin ja TTT:n yhteistuotanto Voi Luoja! (Oh My God). Martti Suosalo on Jumala, joka menee terapeutin, Sanna-Kaisa Palo, vastaanotolle. Esityksiä on syksyn mittaan vain kolme. Suosittu Musta laatikko tarjoaa jälleen laatujournalismia elävänä esityksenä 2.11.

Eino Salmelaisen näyttämöllä uusi Mielensäpahoittaja, Sirkku Peltolan sovitus Ikiliikkujasta sekä talouden dramaattisia heilahduksia avaava Lehman-trilogia

Seija Holma on kirjoittanut näytelmän Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä Tuomas Kyrön samannimisen kirjan sekä hänen muun tuotantonsa pohjalta. Komediassa Mia Selin täydentää näyttämöllä aiemman Mielensäpahoittaja ja poika -menestysnäytelmän duoa Esko Roine ja Aimo Räsänen. Räsänen ohjaa. Kantaesitys on 22.9.2020. 

Sirkku Peltolan uusi sovitus ja ohjaus näytelmästä Ikiliikkuja tanssittaa näyttämölle Maiju Lassilan kuvaamat suomalaiset sitkeydessään, elämänhalussaan ja rakastettavassa huvittavuudessaan. Ensi-illassa 16.10. luvassa on parasta Peltolaa, kun jo unohtumassa ollut klassikko herää eloon. Ikiliikkujan musiikin säveltää Anne-Mari Kivimäki. Rooleissa Teija Auvinen, Mika Honkanen, Janne Kallioniemi, Anne-Mari Kivimäki, Tom Lindholm, Samuli Muje, Ilona Pukkila, Panu Valo, Auvo Vihro.

Espoossa kiitetyn ensi-iltansa saanut Lehman-trilogia tulee Tampereelle lokakuussa. Palkitun Stefano Massinin näytelmä kertoo Lehmanin perheen sukutarinan köyhistä saksalaisista maahanmuuttajista Yhdysvaltojen talousimperiumin rakentajiksi. Lehman-trilogia kuvaa modernin kapitalismin evoluutiota, rahatalouden nousua ja massakulutuksen alkua. Usean teatterin yhteistuotannon on ohjannut Davide Giovanzana, näyttämöllä Jussi Lehtonen, Juha Sääski, Timo Torikka ja Maija Ruuskanen.

Kellariteatterissa visuaalista teatteria ja ensimmäinen residenssi

Kellariteatterissa visuaalisen teatterin keinoin toteuttava Aalto – Don’t Forget to Play käsittelee suomalaista muotoilua ja arkkitehtuuria muun muassa Aino ja Alvar Aallon tuotannon inspiroimana. 30.9. kantaesityksensä saavan esityksen ohjaa Tiina Puumalainen, lavastussuunnittelija on Teppo Järvinen. Näyttelijöinä Anne-Mari Alaspää, Pentti Helin, Heidi Kiviharju ja Jaana Oravisto. Käsikirjoituksen on tehnyt työryhmä Tiina Puumalaisen johdolla.

Kellariteatterin ensimmäinen residenssi on Life as we know it. Esityksessä kaksi taiteilijaa, Maija Hirvanen ja Juha Valkeapää, kuvittelevat kuusi mahdollista suuntaa, joita kohti elämä voisi kulkea. Esitykset 3.-26.9.

TTT-Klubin kantaesityksiä ovat Idiootit ympärilläni, Kiroilua ja Pop Fiction 

TTT:n musiikillinen ja humoristinen show Idiootit ympärilläni tutkii yhdessä yleisön kanssa, mitä tästä self help -lajityypin menestyskirjasta todella löytyy, ja mitä kysymyksiä se herättää. Näyttämöllä 8.10. kantaesityksensä saavassa esityksessä Hiski Grönstrand, Laura Hänninen, Juha-Matti Koskela ja Maiju Saarinen, työryhmässä Juho Gröndahl ja Otso Kautto.

Kiroilua palauttaa voimasanat kunniaansa. Ystävyys, kiroilu ja armoton vitutus, näistä aineksista syntyy väkevää viihdettä. Kantaesitys on 19.9., työryhmässä Samuli Muje ja Tommi Raitolehto.

Keväällä koronan takia peruttiin Pop Fictionin esityskausi. Nyt populaarikulttuurista ammentava, sketsejä ja hittejä sisältävä kokonaisuus saa kantaesityksensä 2.10. Käsikirjoitus Heikki Syrjä ja Johanna Tohni, rooleissa Johanna Tohni, Sami Hintsanen ja Juha Junttu.

TTT-Klubin ohjelmistoon sisältyy tuttuun tapaan lukuisa määrä musiikkiesityksiä mm. bluesin, jazzin ja lauluntekijöiden maailmasta.

Stand uppia kolmella näyttämöllä

Andre Wickströmin Lavan tauti vierailee Suurella näyttämöllä 29.10. Kellariteatterissa nähdään näyttelijä Eriikka Väliahteen ensimmäinen stand up -show Kiltin tytön syndrooma 24.10 alkaen. Riku Suokkaan vuodesta 2007 täysille saleille esitetty Luolamies siirtyy Kellariteatteriin, jossa syksyllä kuusi esitystä 26.9. alkaen. Toinen kestohitti Mars vs. Venus jatkaa Riku Suokkaan ja Johanna Tohnin tähdittämänä ravintolanäyttämö TTT-Klubilla, jossa alkavat myös suositut stand up -klubit 12.9.

Muutokset syksyn ohjelmistossa ja yleisöturvallisuus

Syksyn ohjelmistossa on tehty muutamia muutoksia. Ensi-iltojen ajankohdat ovat tarkentuneet ja teatterin omien tuotantojen Nyotaimori ja Poikakoodi ensi-illat siirtyvät tulevalle vuodelle.

Tampereen Työväen Teatterissa seurataan tapahtumanjärjestäjille annettuja viranomaisten ohjeistuksia ja Suomen Teatterit ry:n kansallista yleisöturvallisuusohjeistusta. Muun muassa katsomopaikkoja on turvavälien vuoksi käytössä puolet vähemmän kuin normaalisti ja eturivi on poissa käytöstä kaikilla näyttämöillä.

Turvallisesti teatteriin -nimikkeellä kulkevat yleisön ohjeistukset turvalliseen teatterissakäyntiin löytyvät teatterin sivuilta. Teatteri suosittelee tutustumaan niihin ennakkoon.

Medialle:
Emme tänä syksynä järjestä perinteistä kauden avajaispressiä medialle, joten olethan haastatteluista ja kuvaustarpeista yhteydessä tiedottajiin.
tiedottaja Sari Andersson (TTT:n yleiset asiat, Suuri näyttämö, Kellariteatteri), puh. 050 596 9069, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv
tiedottaja Mika Kauhanen (Eino Salmelaisen näyttämö, TTT-Klubi), puh. 050 401 8252, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv

Lisätietoja ohjelmistosta teatterin kotisivuilta

Pressikuvat 

 

Kategoria