Hamlet rock-musikaali palaa tänään entistä ehompana: Uusi musikaalilevy julki

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 17.9.2021

Tampereen Työväen Teatterin Suuren näyttämön teatterisyksyn avaa tänään 17.9.2021 kehuttu, näyttävä ja kansainvälisen taso tapaukseksi kutsuttu Hamlet rock-musikaali. Uusintaensi-illan kunniaksi musikaaliin varta vasten sävelletty musiikki ilmestyy tänään myös fyysisenä CD-levynä ja Spotifyssa.

Hamlet rock-musikaali sai kantaesityksensä TTT:ssä syksyllä 2020. Ohjaaja on Otso Kautto, liikeidentiteetistä vastaavat Tero Saarinen ja Satu Halttunen (Tero Saarinen Company) ja visuaalisesta suunnittelusta Kimmo Viskari

Nimiroolissa nähdään Saska Pulkkinen ja muissa rooleissa muun muassa Ofeliana TTT:hen tänä syksynä näyttelijäksi kiinnitetty Inke Koskinen sekä Petra KarjalainenJari AholaJussi-Pekka ParviainenPentti HelinPetrus Kähkönen, Petra Ahola, Suvi-Sini Peltola ja Auvo Vihro.

Kotimaista kantaesitysmusikaalia esitettiin koko syksy täysille saleille. Uusintaensi-illassa tänään nähtävä Hamlet rock-musikaali palaa näyttämölle entistäkin kovempana. Esityksiä on syyskaudella 20.11.2021 asti.

Uutta kotimaista näyttämömusiikkia ovat säveltäneet Eeva Kontu, Jarmo Saari ja Varre Vartiainen

Musiikin musikaaliin ovat säveltäneet kotimaisen teatterimusiikin säveltäjien kärkinimi ja kapellimestari Eeva Kontu sekä kitaravirtuoosit Jarmo Saari sekä Varre Vartiainen, joiden taidokasta kitarointia kuullaan levyllä. Lyriikat ovat William Shakespearen pohjalta kirjoittaneet musikaalin suomentaja ja sovittaja Michael Baran ja Eeva Kontu. Levyllä laulavat musikaalin näyttelijät ja bändinä on musikaalista tuttu Hamlet and His Gravediggers.

Levy Spotifyssa

Aiemmin syyskuussa julkaistiin musikaalin musiikkivideo ”Olla vai ei olla” (YouTube)

TTT pitää huolta kotimaisen näyttämömusiikin arvokkaasta tallennustyöstä. Aiemmin on julkaistu äänitteet Sirkku Peltolan viidestä musikaaliohjauksesta, joita ovat Suruttomat (2004), Patukkaooppera (2007), Anna-Liisa (2011), Viita 1949 (2016) ja Tytöt 1918 (2018), näistä kahteen viimeiseen on musiikin säveltänyt Eeva Kontu.

Levyä on saatavana Tampereen Työväen Teatterin Lippumyymälästä (Hämeenpuisto 32), hinta 12 €.

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja pressiliput sekä levyn arvostelukappaleet
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv

Musikaalin kotisivut

Pressikuvat

Hamlet rock-musikaali 
Alkuperäisteos William Shakespearen The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark (1599-1601)
Suomennos ja sovitus Michael Baran
Ohjaus Otso Kautto
Ohjaajan assistentti Mikko Bredenberg 
Säveltäjät Eeva Kontu, Jarmo Saari, Varre Vartiainen 
Musiikin sovitus Jarmo Saari, Varre Vartiainen, Gravediggers 
Laulujen sanat William Shakespeare, Michael Baran, Eeva Kontu
Vastaava kapellimestari Joonas Mikkilä
Kapellimestarit Ville Myllykoski, Joonas Mikkilä
Liikeidentiteetti Tero Saarinen, Satu Halttunen (Tero Saarinen Company)
Visuaalinen suunnittelu (lavastus, puvut, pääkallo-logo) Kimmo Viskari
Valosuunnittelu Eero Auvinen
Äänisuunnittelu Kalle Nytorp
Musiikillinen äänisuunnittelu Paavo Malmberg
Maskien ja kampauksien suunnittelu Emmi Puukka
Musiikkituotanto MD Company Oy Ltd.

Rooleissa: Saska Pulkkinen (Hamlet), Petra Karjalainen (Gertrud), Jari Ahola (Claudius), Inke Koskinen (Ofelia), Jussi-Pekka Parviainen (Laertes), Pentti Helin (Polonius), Suvi-Sini Peltola(Horatio), Auvo Vihro (Haamu), Petrus Kähkönen ja Karoliina Vanne (Rosencrantz ja Guildenstern), 
Gravediggers, näyttelijöitä ym.: Jari Leppänen, Kristiina Hakovirta, Mika Honkanen sekä TAMK Musiikkiteattearin koulutusohjelmasta Meri Uusi-Äijö, Maria Halinen, Laurapeppi Väänänen ja Jussi Lukàcs

Hamlet and His Gravediggers: Jarmo Saari (kitara), Varre Vartiainen (kitara), Joonas Mikkilä/Ville Myllykoski (kapellimestari, piano), Teemu Broman (basso), Paavo Malmberg (koskettimet, elektroniikka), Jani Auvinen (rummut)

Kategoria