Haku Tampereen Työväen Teatterin residenssiin on alkanut

Edellinen Seuraava
Residenssi_logo_julistekuva

Haku Tampereen Työväen Teatterin residenssiin kesäkaudelle 2021 ja 2022 on alkanut. Tutustu residenssitoimintaan ja tavoitteisiin ja lähetä vapaamuotoinen, tiivis hakemus viimeistään 30.11.2020.

Mikä on TTT Residenssi?

TTT:n residenssiin valitut tuotannot valmistetaan teatterin tiloissa. Niille on varattu ohjelmistopaikka osana TTT:n tulevan kauden ohjelmistoa. Tilojen lisäksi residenssille tarjotaan henkilökuntaresursseja ja majoitus harjoitus- ja esityskaudella. TTT vastaa esityskuluista omissa tiloissaan sekä residenssituotannon markkinoinnista.

Kun esitys poistuu TTT:n ohjelmistosta, esitys siirtyy työryhmän käyttöön. 

Residenssitoiminta sijoittuu pääasiassa Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatteriin. Muitakin teatterin esitystiloja voi myös ehdottaa.

Kuka voi hakea?

Residenssiin voivat hakea freelancerit, vakiintuneet ja vakiintumattomat vapaat ryhmät ja näytelmäkirjailijat.

Residenssin tavoitteet

Freelancereiden ja vapaiden ryhmien työllistymisen esteenä on harjoitus- ja esitystilojen puute. Residenssitoiminta pyrkii osaltaan ratkaisemaan tätä ongelmaa. Tavoitteena on kehittää uusia yhteistyömenetelmiä, joiden avulla voidaan hyödyntää teatterin vakituisessa käytössä olevia tiloja myös varsinaisen esityskauden ulkopuolella.

Samalla etsimme tekijöitä, joiden kanssa TTT voi yhteistyössä kehittää kotimaista teatteritaidetta. Erityisen kiinnostavia ovat uudenlaiset ilmaisulliset ulottuvuudet, esityksen potentiaali kansainvälisessä kiertuetoiminnassa sekä taiteellinen kunnianhimo.

Olemme kiinnostuneita myös kotimaisen näytelmäkirjallisuuden edistämisestä. Residenssi voi siis koskea myös yhtä näytelmäkirjailijaa, joka voi kehittää jotakin esitystaiteeseen liittyvää uutta ideaa.

Hakemukset

Hakemuksesta tulee selvitä seuraavat: 

  • ryhmän kokoonpano
  • projektin sisältö ja luonne
  • aikataulutoivomukset ja residenssijakson optimikesto
  • budjetti (edellytämme omarahoitusta)

Maksimimitta on yksi A4-arkki. 

Otamme vastaan hakemuksia 30.11.2020 asti osoitteessa erfvqraffv+ggg-grnggrev.sv

Päätösten julkistaminen

Päätökset julkaistaan 4.1.2021.

Kategoria