Ghost Town

Ghost Town on monitaiteinen esitys, joka yhdistää sirkusta, tanssia, mediataidetta ja live foleytä. Teos tutkii lopun emotionaalista prosessia. Esityksessä ’loppu’ on fyysinen asia, joka täyttää tilan. Loppua voi olla läntisen ikuisen kasvun nykymaailmassa hankala ajatella, käsittää tai käsitellä. Kun loppu on konkreettinen, fyysinen objekti, on sitä ehkä helpompi prosessoida ja sen läsnäolo tunnustaa.

Teoksen kokonaiskesto on yli neljä tuntia, ja sen ensi-ilta on Cirko – Uuden sirkuksen keskuksessa maaliskuussa 2022.

Työryhmä:
Suunnittelu, koreografia, ohjaus Emma Männistö-Lister 
Suunnittelu, sirkustaiteilija, esiintyjä Sakari Männistö
Koreografia, tanssija, esiintyjä Emmi Pennanen
Foley-artisti, esiintyjä Heikki Kossi
Mediataiteilija-esiintyjä Aku Meriläinen
Valosuunnittelija Jessica Hun Han Yun
Pukusuunnittelija Alice Williamson
Dramaturgi Jarkko Lehmus

Tukijat: Koneen Säätiö, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Suomen Kulttuurirahaston, Pohjois-Karjalan rahasto, Louhitalo, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Tampereen Työväen Teatteri

TAUSTATOIMIJAT:

Agit-Cirk on yksi Suomalaisen nykysirkuksen laaja-alaisimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista toimijoista. Agit-Cirk on tunnettu ennakkoluulottomista ja kokeellisista teoksistaan ja projekteistaan. Agit-Cirkin tunnetuimpiin töihin kuuluvat mm. Hiljaisuus-festivaalin aloittaminen (2010-2016), Periferia-projektin runosirkus –kiertueet mm. Utsjoella, Rääkkylässä, Pokassa ja Savukoskella sekä Kittilän kirjastoauton mukana (2009-), JONG yhdessä Lapin Kamariorkesterin ja Lotta Wennäkosken kanssa (2013-), Nuanc3d –maaliman ensimmäinen volumetrisesti tallennettu nykysirkusteos yhdessä Delicode ohjelmistoyrityksen kanssa (2017).

Makeshift Company on uusi englantilainen tanssiin ja jongleeraukseen, sekä poikkitaiteellisiin projekteihin painottava ryhmä. Companyn teoksissa tarinalla on suuri rooli. Ryhmä etsii uusia keinoja tarinankerrontaan ja tutkii ei-sanallisia tarinan kerronan tapoja.