CFA goes Irkkupikkujoulut 26.11.

Edellinen Seuraava

Pikkujoulujen superviikonloppuna 26.11. päästämme Come From Away -musikaalin irlantilaismeiningin valloilleen jatkoilla ja etkoilla! Luvassa on iloista irkkutunnelmaa maan kuuluisimpiin irkkubändeihin kuuluvan Ealan, muiden irlantilaisten musiikin taitajien sekä irlantilaiset tanssijoiden jameissa. Ravintolassa on asianmukaiset tarjoilut.

Irkkupikkujoulut 26.11.
klo 13 Come From Away (kesto 1:45, ei väliaikaa)
klo 14.45 – 15.30 Irkkupikkujoulut: musikaalijatkot
klo 18 – 18.30 Irkkupikkujoulut: musikaalietkot
klo 19 Come From Away (kesto 1:45, ei väliaikaa)
Jatkot ja etkot Suuren näyttämön lämpiössä.

Osta liput musikaaliin tästä. Sessioihin on vapaa pääsy.

Come From Away -musikaali sijoittuu Newfoundlandiin, jossa musiikin perinteet juontavat juurensa Eurooppaan, muun muassa vihreille saarille Irlantiin ja Skotlantiin. Irkkupikkujouluissa pääset kokemaan perinteiset irlantilaiset jamit alansa parhaiden muusikoiden ja irlantilaisen tanssin taitajien kanssa.

Irish session eli irkkujamit

Irkkupikkujoulujen Irish Session eli sessio on irlantilaisen musiikin perinne, jossa soittajat kokoontuvat yhteen soittamaan rennossa ilmapiirissä. Ei siis varsinaisesti keikka vaan irkkujamit!

Sessioissa soittaa Eala (iiriä, suomeksi joutsen). Bändi tuo tuulahduksen irlantilaista mystiikkaa, kansanperinnettä ja välitöntä tunnelmaa lähelle kuulijaa. Eala on yksitoista vuotta koossa ollut kokoonpano, jonka jäsenillä on kaikilla pitkä historia irkkumusiikin parissa.

Ealan muusikot ovat Antti Havia (viulu, busuki, banjo, kitara, laulu), Jyrki Koivisto (kitara, busuki, mandoliini, laulu), Maija Koskenalusta (huilu, tinapilli, laulu), Noora Karjalainen (bodhrán, tinapilli, concertina, laulu). Sessioissa jammailevat myös Niilo Sirola ja Armi Hantula.

Irlantilainen tanssi

Irlantilainen tanssi tunnetaan parhaiten nopeista jalkaliikkeistään. Esiintyvät irlantilaisen tanssin tanssiryhmät, kuten Lord of the Dance ja Riverdance, ovat nostaneet irlantilaisen tanssin uusiin sfääreihin viime vuosikymmenten aikana.

Irlantilainen tanssi (kuvituskuvaa)

Tanssijoina sessioissa ovat Nelli Sinisalo, Vilma Kivinen ja Sami Rantasalo.

Come From Awayn musiikki ja muusikot

Come From Away - Pressikuva 15 (300 dpi)
Kuvassa Come From Away työryhmä. Kuva Kari Sunnari.

Come From Away on läpilaulettu musikaali, jossa musiikki kuljettaa koko tarinaa. Bändi on osana näyttämökuvaa ja soittaa takanäyttämöllä ison puun katveessa. Musiikin tunnelmat vaihtuvat herkistä sooloista ja mahtiballadeista täyteen bilemeininkiin.

Musikaalin muusikot ovat: Tony Sikström (piano, haitari), Ville-Veikko Airaniemi  (sähkökitara/akustinen kitara), Maria Lamminen (sähköbasso/ akustinen basso), Juho Fabrin (bodhran/ perkussiot), Ville Hatanpää (rummut/ perkussiot) ja Riku Kettunen (akustinen kitara/ mandoliini/ bouzuki), Maija Koskenalusta (pillit / Irish Fluite/ Uillean Pipes) sekä Maija Sihvola (viulu).

Kategoria