Vihdoinkin on Naisten vuoro! Teatterifestivaali tuo Tampereelle viiden tähden tapauksia

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 15.3.2019

NAISTENVUORO_BANNERI

Uusi Tampereen Työväen Teatterin miniteatterifestivaali järjestetään ensi kertaa 21.-24.3. teemalla Naisten vuoro. Teatterinjohtaja Otso Kautto ja näyttelijä Minna Hokkanen ovat valinneet ohjelmistoon viisi teatteriesitystä, joissa on teemana ja pääroolissa nainen. Ohjelmisto on vakuuttava: Sisarelleni, Vaahtoa!, Homoäiti, Vatikaani, Lista ja Babylon. Lauantaina ohjelmassa on myös keskustelutilaisuus Nainen näyttämöllä, naisten tähdittämä stand up -ilta sekä keikalla Kaisa’s Machine feat. Severi Pyysalo

Tuomme Tampereelle pieniä teoksia, joista on tullut suuria tapauksia”, kertoo teatterinjohtaja Otso Kautto. ”Ideana on ollut koota katsojien nähtäväksi teoksia, jotka tuntuvat merkittävällä tavalla ajankohtaisilta. Kaikki ovat olleet ensi-illassa viime vuonna ja me halusimme tuoda ne tuoreeltaan katsojiemme iloksi”. 

Festivaalin aloittaa torstaina Quo Vadiksen Sisarelleni. Se kertoo sisaruksista aikuistumisen kynnyksellä. Mikään ei mene niin kuin pitäisi ja siirtymäriitti aikuisuuteen ajautuu tuntemattomille, levottomille urille, kun kuvaan astuu naapuriin muuttanut keski-ikäinen mies. Marko Järvikallaksen käsikirjoitus on syntynyt improvisaatiometodilla. Rooleissa ovat Minerva Kautto, Maija Rissanen ja Jan-Christian Söderholm.

Mukana on kaksi loppuunmyytyä esitystä Kansallisteatterista, Lista ja Homoäiti. Pirjo Määtän monologi Lista aloittaa teatterifestivaalilta Suomen kiertueensa. Listoja laativasta ja ystävää kaipaavasta kotiädistä kertovan tekstin on kirjoittanut kanadalaiskirjailija Jennifer Tremblayn. Homoäiti on Heini Junkkaalan dokumenttiesitys, joka kertoo lapsiarjen kamalista ja täydellisistä hetkistä. Roolissa on harvoin Tampereella vieraileva Katja Küttner.

Mukana on itseoikeutetusti Tampereen Työväen Teatterin off-tuotanto Vaahtoa! Sen tekijät Anna Ackerman ja Minna Hokkanen palkittiin tällä viikolla Thalia-palkinnolla Vuoden 2018 merkittävästä teatteriteosta. Vaahtoa! on toiminut eräänlaisena kermaisen kitkeränä kantaemona koko festivaalin näkökulmalle.

Vatikaani on TTT:n näyttelijän Heidi Kiviharjun ja Juha Hurmeen yhteistyönä syntynyt teos, joka pohjautuu Marja-Liisa Vartion saman nimiseen teokseen. Näyttämöllä nähdään Heidi Kiviharju, Emmi Kallioniemi, Kielo Kärkkäinen ja Juha Hurme. Vatikaani on nähty muun muassa Kajaanin runoviikoilla, Hailuoto Teatterifestivaalilla, Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikoilla sekä Rooman Suomi-instituutin kutsumana Roomassa.

”Viiden tähden täysosuma”, totesi Helsingin Sanomien kriitikko Babylonista. Syksyn 2018 teatteritapaus kruunaa Naisten vuoro -teatterifestivaalin sunnuntaina. Omaelämäkerrallinen ja hykerryttävän hauska Babylon käsittelee vallankäyttöä naisnäkökulmasta. Näyttelijät Minna Puolanto ja Hanna Seppä tuovat näyttämölle monenlaisia valtikan heiluttajia aina Katariina Suuresta Ronaldoon ja Madonnasta Trumpiin. 

Lauantaina Naisten vuoro on myös TTT-Klubilla. Luvassa on naisten stand up -ilta, lavalla Anitta Ahonen, Marianna Keisalo, Eriikka Väliahde, Inka Valima ja Aurora Vasama, sekä Danceoke ja Kaisa’s Machine feat. Severi Pyysalo.

Lippuja saa TTT:n Lippumyymälästä, jossa myynnissä myös festivaalipassi sekä kaikista Lippu.fi -myyntipisteistä. 

Naisten vuoro -teatterifestivaalin ohjelma

TORSTAI 21.3.
klo 18.40 Festarivaalin avaus, teatterinjohtaja Otso Kautto (Kellariteatteri)
klo 19 Sisarelleni (Kellariteatteri) 

PERJANTAI 22.3. klo 19
Vaahtoa! (Kellariteatteri)

LAUANTAI 23.3.
klo 13 Homoäiti (Kellariteatteri)
klo 14.45 Keskustelutilaisuus: Nainen näyttämöllä. Keskustelijoina näyttelijät Anna Ackerman ja Minna Hokkanen, antropologi Marianna Keisalo sekä teatterinjohtaja Otso Kautto (Kellariteatterin lämpiö)
klo 16.30 Vatikaani (Demoteatteri)
klo 18 Naisten Stand up (Anitta Ahonen, Marianna Keisalo, Eriikka Väliahde, Inka Valima ja Aurora Vasama) (TTT-Klubi)
klo 19 Lista (Kellariteatteri)
klo 19.30 Danceoke: pepun pyöritystä naisartistien musavideoiden tahtiin (TTT-Klubi)
klo 22 Kaisa’s Machine feat. Severi Pyysalo (TTT-Klubi) 

SUNNUNTAI 24.3.
klo 14 Babylon (Kellariteatteri) 

Liput 10 – 28 €. Festivaalipassilla kolme esitystä – 3 €/lippu.

Lisätietoja:
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/naisten-vuoro
https://www.facebook.com/events/2171073429814328/ 

Linkit pressikuviin:
http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/naisten-vuoro

Median akkreditointi festivaalille ja haastattelupyynnöt:
Tampereen Työväen Teatteri, Sari Andersson, tiedottaja, 050 5969 069, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv

 

Kategoria