Vaahtoa! palaa ohjelmistoon johdantona Naisten vuoro -teatterifestivaalille

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 5.3.2019

Kahden ikäpolven naisnäyttelijän kokemuksista ja havainnoista syntynyt näytelmä Vaahtoa! palaa Tampereen Työväen Teatterin ohjelmistoon 7.-22.3. Lisäesityksiä on kaikkiaan viisi. 

Näytelmä Rakkaita pettymyksiä rakkaudesta jäi vaivaamaan näyttelijä Minna Hokkasta ja Anna Ackermania. Molemmat esittivät näytelmässä Herua. Hokkanen Jouko Turkan ohjauksessa 1996 ja Ackerman kaksikymmentä vuotta myöhemmin Antti Mikkolan ohjauksessa Seinäjoella. Kun he pari vuotta sitten Ackermanin aloitteesta kohtasivat ja keskustelivat kokemastaan, syntyi näytelmä Vaahtoa!.

”Rakkaita pettymyksiä rakkaudessa – ja etenkin Herun rooli – herätti kysymyksiä huoruudesta, naisesta näyttelijänä, vallasta, laitosteatterielämästä, traditiosta ja sukupolvien välisistä suhteista”, Minna Hokkanen ja Anna Ackerman kertoivat näytelmän kantaesityksen alla keväällä 2018.

Vaahtoa! on myös uuden miniteatterifestivaalin Naisten vuoro kitkerän kermainen kanta-emo. Festivaali jatkaa #metoo -keskustelua teatterinäkökulmasta. Neljän päivän ajan Kellariteatterissa nähdään pieniä esityksiä, joista on tullut kautensa tapauksia. Ja kaikissa on pääroolissa nainen. Ohjelmassa on esityksiä Kansallisteatterista (Homoäiti ja Lista), Red Nose Companysta (Babylon), Quo Vadiksesta (Sisarelleni) sekä keskustelutilaisuus, musiikkia ja stand uppia. Naisten vuoro on Tampereen Työväen Teatterissa 21.-24.3. 

★★★★  
”Vaahtoa! tarjoaa sellaisen herkkukeitoksen omakohtaisen karheaa tunnustuksellisuutta ja villin brutaalisti vyöryvää fantasiaa, että kokonaisuus on teatteria parhaimmillaan” – Lauri Meri, Helsingin Sanomat
★★★★  
”Parhaimmillaan hulppeaa teatterileikkiä.” – Maarit Saarelainen, Aamulehti
”Kirpeä teksti pitää otteessaan. Esitys on viihdyttävä, hauska, älyllisesti haastava, mutta rentouttava. – – Näiden naisten kanssa on kivaa.” – Anne Välinoro, Teatteri & Tanssi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969 069

Pressikuvat
http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/vaahtoa-pressikuvat

Naisten vuoro -teatterifestivaali
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/naisten-vuoro

 

Kategoria