Uusi residenssihanke tarjoaa työmahdollisuuksia freelancereille ja teatteriryhmille: Haku aukeaa syksyllä 2020

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 24.4.2020

Tampereen Työväen Teatteri käynnistää residenssihankkeen, joka tarjoaa työmahdollisuuksia freelancereille ja esittävän taiteen pienryhmille. Hanke lisää myös TTT:n oman ohjelmiston moninaisuutta. Residenssihankkeessa annetaan freelancereille ja esittävän taiteen pienryhmille mahdollisuus käyttää teatterin tiloja ja muita resursseja omaan harjoitus- ja esitystoimintaan. TTT avaa kesän 2021 residenssihaun syksyllä 2020. Residenssihankkeen ensimmäinen vaihe kestää vuoteen 2022 asti.

TTT on ollut viime vuosina aktiivisesti kehittämässä muun muassa yhteistuotantorakenteita, jotka luovat työskentelymahdollisuuksia pienemmille teatteriryhmille ja freelancereille. Residenssitoiminta on tätä samaa prosessia, jossa tutkitaan miten valtionosuutta nauttivat taidelaitokset voivat edistää koko esittävän taiteen kentän toimintaa. TTT on saanut residenssihankkeeseen erillisen Business Finlandin myöntämän 100 000 euron rahoituksen.

”Tuki ei kohdistu suoraan Tampereen Työväen Teatterin olemassa olevaan toimintaan vaan se luo uuden rakenteen, jossa TTT:n resursseja voivat jatkossa hyödyntää ne, jotka ottivat koronatilanteen pahimmat iskut. Juuri nyt tarvitaan sellaisia tekemisen rakenteita, joiden avulla tästä kuopasta noustaan laajana rintamana”, toteaa teatterinjohtaja Otso Kautto.

Teatterissa on nykyisellään omaa esitys- ja harjoitustoimintaa vain varsinaisen esityskauden aikana. Residenssien myötä teatterin tilat ovat hyötykäytössä ympärivuotisesti.

Residenssit tuovat Tampereelle lisää kansainvälistä teatteria. ”TTT:n residenssi on matalan kynnyksen kustannustehokas portti kansainväliseen toimintaan. Tavoitteena on saada katsojille enemmän hyvää teatteria”, Otso Kautto sanoo. Ensimmäiset askeleet kohti tätä on jo otettu. Kellariteatteriin tuotetaan syksyllä kaksi residenssiesitystä. Syyskuussa nähdään koreografi-taiteilija Maija Hirvasen ja ääni- ja esitystaiteilija Juha Valkeapään ensimmäinen yhteisteos Life as we know it. Lokakuussa Kellariteatteriin saapuu kansainvälisen esitystaideryhmä Oblivian Stuttgartissa kantaesityksensä saanut 20-vuotisjuhlateos Verdrängen, Verdrängen, Verdrängen.

TTT:n käynnistämä hanke linkittyy Tampere Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 -haun tavoitteisiin. ”Tervehdimme suurella ilolla TTT:n uutta avausta, sekä teatteritaidekentän sisäisen heterogeenisuuden, avoimuuden ja diversiteetin nimissä että teatterin näkyvyyden ja huomion ja myös suomalaisen ja kansainvälisen teatterikentän lisääntyneen yhteistyön vuoksi. Idea kutsua kansainvälisiä residenssitaiteilijoita Tampereelle ja tehdä heidän kanssaan yhdessä esityksiä tulee jättämään jäljen TTT:n ohjelmistoon sekä tamperelaiseen, suomalaiseen ja eurooppalaiseen teatteriin laajemminkin. Teatterimme kansainvälistyy, ajattelumme avartuu, ymmärryksemme lisääntyy, olemme entistä enemmän yhtä, hyvä!”, iloitsee Kulttuuripääkaupunkihankkeen luova johtaja Juha Hemanus.

Lisätietoja
teatterinjohtaja Otso Kautto, haastattelupyynnöt tiedottaja Sari Andersson, 050 5959 069, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv

ttt-teatteri.fi 

Pressikuvat
Life as we know it
Verdrängen, Verdrängen, Verdrängen

Kategoria