Uusi lakiesitys turvaa Tampereen Työväen Teatterille erityisaseman

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 26.2.2020

Tänään julkaistussa valtionosuustyöryhmän esityksessä esitetään, että Tampereen Työväen Teatterin ja Svenska Teaternin rahoitusasema säilyisi nykyisellään siten, että niiden valtionosuusprosentti olisi koko toiminnan osalta 60 prosenttia. Samalla rahoitussuunnitelmakausi pitenisi kuuden vuoden mittaiseksi, kun se tällä hetkellä on yksi vuosi. Pidemmällä rahoituskaudella halutaan lisätä edellytyksiä pitkäjänteiselle suunnittelulle. 

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen vastaanotti valtiosihteeri Tuomo Puumalan johtaman työryhmän esityksen esittävän taiteen valtionosuusuudistukseksi tänään 26.2.2020. VOS-työryhmän esityksessä todetaan, että ”Tampereen Työväen Teatterilla on historiallisesti suomenkielisen näyttämötaiteen kehityksessä erityinen kansallinen asema ja siksi sitä on pidetty valtakunnallisesti merkittävänä teatterina.”

Esitys laista esittävän taiteen edistämiseksi lähtee seuraavaksi lausuntokierrokselle. Tavoitteena on, että uusi laki tulisi voimaan 1.1.2022, ja valtionosuudet vuodelle 2022 myönnettäisiin uuden lainsäädännön mukaan. Lakiesitys on tarkoitus saattaa eduskunnan käsittelyyn jo syksyllä 2020. 

Keskustelu TTT:n asemasta alkoi, kun edellinen valtionosuustyöryhmä esitti 17.1.2018 jättämässään uudistuksessa, että TTT:n erityisasema tulisi poistaa. 29.3.2018 kulttuuriministeri Sampo Terho vahvisti tiedotteessa, ettei Tampereen Työväen Teatterin toimintaedellytyksiä olla heikentämässä. Teatterin asema turvattiin hallitusohjelmassa 3.6.2019.

Lisätietoja:
hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen, puh. 050 344 6215, xnv.uvagfnara+ggg-grnggrev.sv

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote (26.2.2020 klo 10.51):
Ministeri Hanna Kososelta kiitokset työryhmälle tehdystä työstä: Ehdotus esittävän taiteen valtionosuusuudistukseksi valmistunut

Viimeisimmät TTT:n tiedotteet aiheesta valtionosuusuudistus:
TTT:n kansallisnäyttämön asema ja rahoitus turvataan hallitusohjelmassa

Kategoria