Uusi kotimainen näytelmä PUNK valtaa perinteikkään Eino Salmelaisen näyttämön, ensi-ilta 19.10.

Edellinen Seuraava

Kirjailija, ohjaaja Marko Järvikallaksen näytelmä PUNK saa kantaesityksensä tiistaina 19.10. klo 19 Eino Salmelaisen näyttämöllä. Tätä merkittävää alakulttuuria ei ole käsitelty teattereissa usein, jos koskaan.

TTT:n historiallinen vanha päänäyttämö ottaa vastaan esityksen, joka ei säästele voimassa ja volyymissa. PUNK näyttää, kuulostaa ja tuntuu todelta. Koko kymmenhenkinen ryhmä antaa palaa lavalla. Rooleissa nähdään Heidi Kiviharju, Minerva Kautto, Suvi-Sini Peltola, Eriikka Väliahde, Saska Pulkkinen, Janne Kallioniemi ja Auvo Vihro sekä bändissä ja vaihtuvissa rooleissa Jari Leppänen, Hiski Grönstrand ja Juha Junttu. Ensemble muodostaa Lebu & Maanisdebut -yhtyeen, joka on jo debytoinut keikallakin Tampereen legendaarisella Vastavirta-klubilla.

”Uteliaisuus ja inspiraatio. Niiden äärellä on oltu tätä esitystä tehtäessä. Livenä soitetut biisit ovat olleet esityksen selkäranka ja moottori, joka on pitänyt sykkeen korkealla. Posket hehkuen on huohotettu biisin päätyttyä, että on se täynnä energiaa”, Järvikallas sanoo.

”Punk on määrittelemätön ilmiö. Siihen voidaan liittää erilaisia piirteitä, sitä voidaan yrittää rajata erilaisin määritelmin, ovat ne sitten aikaan, paikkaan, musiikkiin, ihmisiin, ideologiaan tai pukeutumiseen liittyviä. Pohjalla särisee kuitenkin aina jokin määrittelemätön: alkurytmi, aggressio, purkautumisen ilo.”

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1991 ja tähän päivään. Nuori nainen etsii identiteettiä, ystäviä ja isää pikkukaupungissa – ja löytää vallatun talon yhteisön. PUNK on näytelmä nuorista, joilla oli paljon unelmia, ja joista kasvoi keski-ikäisiä. Se kertoo punk-kulttuurista, joka jätti vahvoja, yhä tässä päivässä vaikuttavia jälkiä meitä ympäröivään todellisuuteen. Esityksessä kuullaan punk-klassikoita ja vähemmän tunnettuja rutistuksia.

PUNKin on käsikirjoittanut ja sen ohjaa Marko Järvikallas. Dramaturgina on toiminut Juho Gröndahl. Lavastuksesta vastaa Janne Vasama. Puvut, maskit ja kampaukset on suunnitellut Marjaana Mutanen, valot ja videot Sami Rautaneva ja äänet Kyösti Kallio.

Esitys sisältää voimakkaita ääniä ja valoja. Kesto noin 2 tuntia 40 minuuttia (sisältää väliajan). Liput 40–35 €.

Pressikuvat:
https://ttt-teatteri.fi/pressikuvat/punk/

Näytelmän verkkosivu:
https://ttt-teatteri.fi/program/punk/

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja pressiliput:
tiedottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv

Kategoria