TTT:ssä lomautuksia: ”Lomautamme, jotta voimme esittää”, toteaa Otso Kautto

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 12.10.2020

Tampereen Työväen Teatteri lomauttaa koko henkilökuntansa, lomautus koskee kaikkiaan 120 henkilöä. Ajallisesti neljän viikon mittaiset lomautukset sijoitetaan portaittain ja pääasiassa joulukuulle. Lomautusten sijoittelulla varmistetaan, että niiden vaikutukset tämän hetkiseen esitystoimintaan ovat vähäiset ja että tulevan ohjelmiston valmistelu etenee täysipainoisesti.

TTT:n syksyn 2020 ohjelmisto on ollut taiteellinen menestystarina. Normaalitilanteessa se olisi ollut menestys myös taloudellisesti. Suuren näyttämön uusia musikaaleja Hamlet ja Kinky Boots on esitetty täysille saleille. Samoin muita kassamagneetteja kuten Hitler ja Blondi, Voi Luoja! ja Idiootit ympärilläni. ”Turvavälejä kunnioittaen uusi loppuunmyyty tarkoittaa Suurella näyttämöllä 470 paikkaa 815 paikan sijaan”, sanoo teatterinjohtaja Otso Kautto. Täyttöaste on tällöin noin 60 prosenttia.

Me olemme olemassa siksi, että me voimme esittää. Nyt meillä on ohjelmistossa useita teoksia, joita katsojat tuntuvat tarvitsevan”, Kautto jatkaa.

Turvallinen ja kunnianhimoinen esitystoiminta on tavoite, johon koko henkilökunta on sitoutunut. Asetimme yt-neuvotteluille näistä lähtökohdista neljä tavoitetta. Me halusimme säilyttää työpaikat, turvata esitystoiminnan, valmistautua täysipainoisesti syksyyn 2021 sekä turvata alan freelancereiden työn jatkuvuus, koska tästä tilanteesta täytyy nousta yhdessä ylös laajalla rintamalla”, Kautto sanoo. Hän toteaa yhteistoimintaneuvottelujen sujuneen hyvässä yhteisymmärryksessä eri henkilöstöryhmien kanssa.

Lomautuksista koituvilla säästöillä voidaan varmistaa esitystoiminnan jatkuminen. Teatterin ennakoivista toimenpiteistä huolimatta arvoitu tappio tulee vuoden 2021 loppuun mennessä olemaan noin miljoona euroa. ”Lisärahoitus on näissä olosuhteissa edelleen tarpeen”, Kautto toteaa. ”Haluamme katsoa kaikessa päätöksenteossa kohti tulevaa. Tämä kurimus loppuu ennen pitkää ja silloin meidän täytyy olla täydessä iskussa”.

Syksyn 2020 ohjelmisto toteutuu pääosin suunnitelulla tavalla. Ensi-iltoja on kaikkiaan kymmenen, joista kuusi on kotimaisia kantaesityksiä. Esityksiä on syksyn aikana kaikkiaan 207.

Tampereen Työväen Teatteri keskeytti keväällä esitystoimintansa 12.3. pandemiatilanteen vuoksi. Kesällä teatteri vältti lomautukset saatuaan Opetusministeriön pandemiatuen. Hiljattain päättyneet yhteistoimintaneuvottelut teatteri käynnisti 26.8.2020.

Kategoria