TTT:ssä 120-juhlavuonna noin 100 000 kävijää: Juha-Matti Koskelalle Veikko Sinisalo -palkinto

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 25.5.2022

120-juhlavuottaan viettävä Tampereen Työväen Teatteri sai näytäntökaudella 2021-2022 kaikkiaan noin 100 000 kävijää. Pandemia-aikana luku on ennätyskorkea ottaen huomioon, että teatterin esityskausi oli tapahtumarajoitusten vuoksi noin kaksi kuukautta normaalia lyhyempi ja osa teatterikatsojista lykkäsi teatterikäynnit tulevaisuuteen. Ennen pandemiaa TTT:n katsojamäärä on ollut noin 145 000. Suosikkiesityksiä esitettiin loppuunmyydyille saleille ja koko teatterin kokonaistäyttöaste oli noin 75 prosenttia myynnissä olevista lipuista.

Teatterin näytäntökauden 2021-2022 katsotuin oli syksyllä 2021 kantaesityksensä saanut musikaali Matilda, jonka näki yli 29 000 katsojaa. Toiseksi katsotuin oli musikaali Kinky Boots, noin 24 700 katsojaa. Kinky Bootsin ensi-ilta oli 2020 ja se sai TTT:ssä kaikkiaan noin 37 000 katsojaa loppuunmyydyissä katsomoissa.

Katsojaluvut ovat päättyneen esityskauden olosuhteisiin nähden nähden erittäin hyvät. Tästä saamme pääosin kiittää loppukevään huikeaa menestystä. Suurin selittäjä katsojaluvuille on esitysten korkea laatu”, toteaa teatterinjohtaja Otso Kautto. ”Pandemiasta johtuvat rajoitukset iskivät pahemmin ryhmämatkailuun. Meillä oli onnea, sillä TTT:ssä oli ohjelmistossa paljon teoksia, jotka houkuttelivat yksittäin liikkuvia katsojia. Olemme iloisia siitä, että teatterin tinkimätön henkilökunta piti koronan aikana yllä korkeaa taiteellista tasoa sekä siitä, että pystyimme työllistämään pandemian seurauksista kärsineitä freelancereita sekä vapaan kentän ryhmiä suurtuotannoissa ja residensseissä.”

Näyttelijä Juha-Matti Koskelalle arvostettu Veikko Sinisalo -palkinto työmoraalista ja luovasta hulluudesta

TTT:n näytäntökauden päättäjäisissä 25.5. palkittiin ansioituneita teatterintekijöitä. Kansan Sivistysrahaston Jenny Matinahon rahaston Veikko Sinisalo -palkinnon näytäntökauden aikana osoitetusta esimerkillisestä työmoraalista ja luovasta hulluudesta sai  näyttelijä Juha-Matti Koskela. Palkinto on arvoltaan 5 000 euroa. Juha-Matti Koskela on työskennellyt Tampereen Työväen Teatterissa vuodesta 2011. Viime kaudella hän näytteli musikaalissa Kinky Boots (2020). Tulevana syksynä Koskela on mukana suurmusikaalissa Momentum 1900 ja elokuvaklassikkoon perustuvassa näytelmässä Berliinin taivaan alla.

Teatteri jakoi myös Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton ansiomerkit ansiokkaasta työstä teatteritaiteen hyväksi. Kultainen 40-vuotisansiomerkki luovutettiin ohjaaja Sirkku Peltolalle ja näyttelijä Jaana Oravistolle. Kultaisen 30-vuotisansiomerkin saivat pukusuunnittelija Marjaana Mutanen, näyttelijä Jari Leppänen, teatteriompelija Päivi Hatanpää ja tarpeistonhoitaja-pukija-järjestäjä Johanna Harjunpää. Hopeisen 25-vuotisansiomerkin saivat laitosmies Sami Torniainen, näyttelijä Jyrki Mänttäri, teatteriompelija/vaatturi Taija-Leena Autio ja vastaava puvustonhoitaja Eila Jouttunpää.

Eino Salmelaisen säätiön tunnustuspalkinto ansiokkaasta työstä Tampereen teatterielämän hyväksi jaettiin Tampereen Raatihuoneella 25.5.2022 pidetyssä tilaisuudessa Tampereen Työväen Teatterin lavastemaalari Heli Luukkaselle, äänisuunnittelija Kalle Nytorpille sekä näyttelijä Saska Pulkkiselle.

Kesällä residenssitoimintaa ja Suomen hevonen Pyynikin kesäteatterissa

TTT:n harjoituskausi päättyi, mutta talo ei hiljene kesälläkään. Silloin talon tilat annetaaan Viidennellä näyttömöllä vuonna 2021 käynnistettyn residenssien harjoitustiloina. TTT tuottaa Pyynikin kesäteatteriin yhdessä Tampereen Teatterin kanssa Sirkku Peltolan Suomen hevonen -komedian. Neliosaisen, samannimisen menestystrilogian ensimmäinen osa nousee näyttämölle nyt ensi kertaa Tampereella sitten vuoden 2005. Alkuperäismiehityksestä näyttämöllä nähdään, Ailin (Tuire Salenius), Jaanan (Miia Selin) ja Kain (Aimo Räsänen) paluu. Työryhmään liittyvät Äite (Mari Turunen) Tampereen Teatterista, freelancer näyttelijä Lassi (Juhani Laitala) sekä TTT:n Mervi (Teija Auvinen) ja Kirsikaija eli KK (Petra Ahola). Ensi-ilta on 8.7.2022.

Henkilökuvia
https://ttt-teatteri.fi/pressikuvat/10942/

Esityskuvia
https://ttt-teatteri.fi/medialle/kuvapankki/

Kategoria