TTT:n syksyn suurtuotannot ovat School of Rock, Neiti Marple ja tuijottava katse sekä Macbeth

Edellinen Seuraava

Tampereen Työväen Teatterin Suuren näyttämön valloittaa syyskuussa musikaalikomedia School of Rock ja marraskuussa Agatha Christien dekkariin perustuva jännitysnäytelmä Neiti Marple ja tuijottava katse. Syksyllä Tampereen ensi-iltansa saa myös Tero Saarinen Companyn yhteistuotanto Macbeth. Teatterin omina tuotantoina osana pääohjelmistoa nähdään Kummitusjuttuja Tampereelta Eino Salmelaisen näyttämöllä sekä Nämä onnemme päivät ja Haitulan matkassa Kellariteatterissa. Kaikkiaan luvassa on kahdeksan kantaesitystä meiltä ja maailmalta.

School of Rock -musikaalikomedian lapset soittavat Andrew Lloyd Webberiä livenä

Musikaalikomedia School of Rock tuo Samuel Harjanteen johdolla syksyyn nuorten tähtien intoa ja energiaa. Jack Blackin tähdittämästä elokuvasta tuttu tarina vie meidät hienostokouluun, jonne aivan uutta rytmiä tuo sijaisopettajaksi tekeytyvä Dewey Finn (Jaakko Wuolijoki). Musikaalin keskeisissä rooleissa on kaksikymmentäkuusi  iältään  9-12 -vuotiasta lasta, jotka pääsivät musikaaliin mukaan 400 hakijan joukosta. Ainutlaatuista tässä musikaalissa on se, että Andrew Lloyd Webberin säveltämää musikaalimusiikkia soittavat livenä nämä lapset itse. Suomen kantaesitys on 5.9.2024 Suurella näyttämöllä.

Dekkarikuningatar Agatha Christien rakastettu etsivä ratkaisee TTT:ssä

Jännitys, kuiva brittihuumori ja koukeroiset ihmissuhteet kohtaavat yllättävässä rikostarinassa Neiti Marple ja tuijottava katse. Rachel Wagstaffin näyttämösovitus nähdään ensi kertaa pohjoismaissa 6.11.2024 Suurella näyttämöllä. Ohjaus on Samuli Reunasen, nimiroolissa on Miia Selin. Tuijottava katse on klassista Marplea — 1960-luvun alun englantilainen maalaiskylämiljöö, lempeäntarkkoja kysymyksiä ja veitsenteräviä havaintoja tekevä harmaapäinen harrastajasalapoliisi, kirjava epäiltyjen galleria. Tällä kertaa Neiti Marple joutuu rikosta ratkoessaan kohtaamaan myös oman menneisyytensä.

TTT:n ja Tero Saarinen Companyn Macbeth Tampereen ensi-illassa syyskuussa

Tero Saarisen ja Otso Kauton edellinen komea Shakespeare-yhteistyö Hamlet – rockmusikaali Tampereen Työväen Teatterissa nosti kehollisuuden kautta draaman tehot uudelle tasolle. Nyt ohjaajien roolit vaihtuvat: Saarinen vastaa kokonaisuudesta ja liikkeestä, Kautto sanasta. Tanssijoiden, näyttelijöiden ja jonglöörin saumattomassa yhteispelissä jokainen on sekä tekijä että teon kohde. Michael Baranin uusi ankara suomennos toimii karttana, jonka hyytävän maiseman liike paljastaa. Myös Mikki Kuntun valolavastus, Samu-Jussi Kosken puvut ja Marko Nybergin musiikki päivittävät verenkarvaan klassikon nykyhetkeen. Kantaesitys 13.3.2024 Tanssin Talossa, Tampereen ensi-ilta 12.9.2024, ja esityksiä 28.9. asti.

Kummitusjuttuja Tampereelta kutsuu näyttämölle menneisyyden haamut

Kaiken nähneen kaupungin muistot näkyvät seinien luodinrei’issä, hautakivissä, autioissa huoneissa. Omatkin aaveensa kätkevä Eino Salmelaisen näyttämö historiallisessa työväentalossa isännöi Juho Gröndahlin näytelmää, joka saa kantaesityksensä 17.10.2024. Tarinan keskiössä on kaksi valomestaria (Eriikka Väliahde ja Pentti Helin), jotka keskiyön aikaan alkavat kertoa toisilleen kummitusjuttuja. Finlaysonin tehdas, Pakkahuone, Milavida ja delfinaariokin kohoavat tarujen usvasta. Ensiohjauksensa TTT:ssä tekee Esa-Matti Smolander. Esitystä suositellaan aikuisille ja vähintään yläkouluikäisille nuorille.

Pentti Helin ja Minna Hokkanen vastanäyttelijöinä uutuudessa Nämä onnemme päivät

Marc Gassot ohjaajaa Deirdre Kinahanin näytelmän Nämä onnemme päivät (These Halcyon Days), jonka on suomentanut Juha Siltanen. Luvassa on on hauska, liikuttava ja nokkela kuvaus kahden varttuneen, elämää nähneen ihmisen kohtaamisesta. Henkilöiden vähitellen kehittyvä suhde ja heidän pikkuhiljaa paljastuvat elämäntarinansa pääsevät yllättämään niin katsojan kuin henkilöt itsensä. Rooleissa nähdään TTT:n rakastetut näyttelijät Pentti Helin ja Minna Hokkanen. Suomen kantaesitys on 10.9.2024 Kellariteatterissa.

Yhteistuotantoina Eichmann – mistä yö alkaa sekä SEX – sukupolvia & sukupuolia

Karismaattiset Seela Sella ja Timo Torikka tekevät roolityöt Stefano Massinin näytelmässä Eichmann – mistä yö alkaa, joka on syntynyt Kulttuurikoneen tuotantona yhteistyössä Kansallisteatterin ja TTT:n kanssa. Esitys pohtii pahuuden muuttumista arkipäiväiseksi. Se voisi kertoa mistä tahansa aatteesta tai liikkeestä, joka vähitellen hiljaisesti hyväksytään. Ohjaus Kari Paukkunen, Tampereen ensi-ilta 6.9.2024 Eino Salmelaisen näyttämöllä. Neljän teatterin voimat yhdistävä SEX – sukupolvia & sukupuolia on musiikillinen komedia normeista ja ennakkoluuloista, vajaaksi jääneestä seksuaalikasvatuksesta ja toisten todellisen kohtaamisen vaikeudesta. Valto Kuuluvaisen käsikirjoittaman teoksen kantaesitys on 31.10.2024 Eino Salmelaisen näyttämöllä Minna Koskelan ohjauksena, rooleissa Sari Havas, Aija Pahkala ja Raisa Vattulainen. Esitys on Teatteri Siperian, TTT:n, Lahden kaupunginteatterin sekä Kotkan kaupunginteatterin yhteistuotanto. Yhteistyössä Pirkanmaan SETA – Sinuiksi ry sekä Sexpo.

Kirsi Kunnaksen 100 -vuotisjuhlaa juhlitaan näyttämöllä ja televisiossa

Tampereen Työväen Teatterin ja Pikku Kakkosen yhteistuotanto Haitulan matkassa perustuu Kirsi Kunnaksen runoihin. Runot ovat valinneet Mikko Bredenberg, Hanna Suutela ja Mira Taussi. Ohjaajana on Mikko Bredenberg ja nukke- ja esineteatteriohjaajana Mira Taussi. Puvut, kampaukset ja maskit suunnittelee Marjaana Mutanen. Rakastetut hahmot herättävät henkiin näyttelijät Janne Kallioniemi, Petra Karjalainen, Samuli Muje ja Maiju Saarinen.Kantaesitys on 21.9.2024 Kellariteatterissa. Näytelmä päätyy runonäytelmäsarjaksi Pikku Kakkoseen, televisioensi-ilta on syksyllä 2024. Koko perheen näytelmän suositusikä on 5-vuotiaasta ylöspäin.

Rakastetut tarinat Vanhoja poikia ja Mummun saappaassa soi fox tekevät paluun

Taneli Mäkelä, Esko Roine, Tuomas Uusitalo ja Puntti Valtonen tähdittävät musiikkinäytelmää Vanhoja poikia. Kantaesitys oli TTT:ssä 2018 ja kierrettyään menestyksekkäästi maailmaa, se tekee kotiinpaluun Suurelle näyttämölle 5.-19.10.2024.  Käsikirjoitus Tommi Auvinen ja Seija Holma, ohjaus Tommi Auvinen ja laulut Juha Vainio.

Sirkku Peltolan komedia Mummun saappaassa soi fox esitettiin aikoinaan TTT:ssä 62 kertaa. Parikymmentä vuotta on kulunut, Lea-palkitusta komediasta on tehty hurja määrä versioita ympäri Suomen ja kansainvälisestikin. Syksyllä esitys palaa TTT:n suojiin – mehevissä rooleissa Miia Selin, Aimo Räsänen, Marika Heiskanen ja Tuukka Huttunen – näytäntöjen alkaessa 11.9.2024 Eino Salmelaisen näyttämöllä.

Rautavaara – ihminen ja ikoni on Timo Ruuskasen käsikirjoittama ja esittämä näytelmä Tapio Rautavaarasta. Isätön, köyhä työläispoika, joka nousi koko kansan sankariksi ja voitti sekä keihään olympiakullan että jousiammunnan maailmanmestaruuden. Mikä teki hänestä niin erityisen esiintyjän ja persoonan? Olka Horilan ohjaama vierailuesitys nähdään 20.9.-12.10.2024 Eino Salmelaisen näyttämöllä.

Turkulaisen nykynukketeatterin helmi sekoittaa rokokoon, joutsenmyytin ja sukupuoli-identiteetit! Eino Salmelaisen näyttämöllä 4.-5.12.2024 vierailee Leda, nukketeatterin keinoin toteutettu kantaesitys Anu Kaajan kiitetystä esikoisromaanista.

Syyskauden stand up -vierailijoita ovat Anitta Ahonen Suurella näyttämöllä sekä Ali Jahangiri ja Mika Eirtovaara Eino Salmelaisen näyttämöllä. TTT-Klubin stand up -kattaus julkistetaan myöhemmin. Musiikkivieraana Eino Salmelaisella Nina Tapio palaa Taikapeilin aikoihin 27.9. sekä tekee joulukonsertin yhdessä Netta Skogin kanssa 7.12. TTT-Klubin keikoista ja konserteista lähetetään erillinen tiedote.

Ohjelmistossa syksyllä 2024
Pääohjelmisto
School of Rock, Suomen kantaesitys 5.9.2024
Neiti Marple ja tuijottava katse, Pohjoismainen kantaesitys 6.11.2024
Macbeth, kantaesitys 13.3.2024 Tanssin Talossa, Tampereen ensi-ilta 12.9.2024
Kummitusjuttuja Tampereelta, kantaesitys 17.10.2024
Nämä onnemme päivät, Suomen kantaesitys 10.9.2024
Haitulan matkassa, kantaesitys 21.9.2024

Yhteistuotannot
Eichmann – mistä yö alkaa, Tampereen ensi-ilta 6.9.2024 Eino Salmelaisen näyttämöllä
SEX – sukupolvia & sukupuolia, kantaesitys 31.10.2024 Eino Salmelaisen näyttämöllä

Vierailut
Vanhoja poikia, alkaen 5.10.2024 Suurella näyttämöllä
Mummun saappaassa soi fox, alkaen 11.9.2024 Eino Salmelaisen näyttämöllä
Rautavaara – ihminen ja ikoni, alkaen 20.9.2024 Eino Salmelaisen näyttämöllä
Leda, esitykset 4.-5.12.2024

Stand up, konsertit, show
Nina Tapio – Taikapeilin takana 27.9.2024
Ali Jahangiri – Mustavalkoista 16.11.2024
Anitta Ahonen – 60 ja kuoleman välillä 7.12.2024
Netta Skog & Nina Tapio – Toiveena joulu 7.12.2024
Mika Eirtovaara – Ihminen 14.12.2024
ShoWhat Turboshow 2.0 Feat. StepUp Dancers 29.-30.11.2024
Miss Divet by Marko Vainio 31.12.2024

Kategoria