TTT-Klubin syyskuussa Petra ja Jari Aholan ensi-ilta, Tuomari Nurmion uusi folk-bändi sekä Aallonharja-lukudraamaklubin avaus

Edellinen Seuraava

Kesätauon jälkeen uusi esityskausi käynnistyy TTT-Klubilla heti syyskuun alusta runsaalla tapahtumatarjonnalla. Ravintolanäyttämö isännöi kaikkiaan 14 esitystä kuukauden mittaan. Näytelmät, musiikkiesitykset ja stand up -illat vuorottelevat.

Syksyn odotettu komediauutuus on  Tampereen Työväen Teatterin omana tuotantona valmistuva Tää on ihan perheestä (ensi-ilta 29.9.). Parisuhdekomediassa TTT:n pitkäaikaiset näyttelijät Petra ja Jari Ahola urakoivat kymmenkunta roolia. Aholat ovat myös tehneet käsikirjoituksen yhteistyössä ohjaaja Minna-Stiina Saariston kanssa sekä laatineet esityksen laulut.  

Aholat poimivat sketsien aiheet omista ja tuttaviensa kokemuksista sekä somepalstojen ehtymättömästä kaivosta. Tarina on kuitenkin fiktiivinen. Se kertoo Orapeltojen uusperheestä, jossa käsikirjoittajamies ja tähtinäyttelijätärvaimo työstävät yhdessä romanttista komediaelokuvaa. Projekti takkuaa, koska exät, sukulaiset ja perheenpyöritys tulevat koko ajan väliin. Uhkaako parisuhteen kipinä upota pallomereen?

Tuomari Nurmiolla uusi bändi, Laura Moisiolla ja Kielo Kärkkäisellä uusi dramaturgia

Musiikkiesitysten syksy alkaa 3.9. kiinnostavasti, kun Tuomari Nurmio esittelee uuden kokoonpanonsa FOLX. Siinä Ninni Poijärvi, Olli Haavisto ja Folk-Liisa liittyvät Nurmion rinnalle esittämään juurevia sovituksia hänen lauluistaan folkin ja americanan hengessä. Kyseessä on FOLXin ensimmäinen keikka Tampereella.

Niin ikään ensimmäistä kertaa pääsee kokemaan Laura Moision ja Kielo Kärkkäisen synergiaa 10.9. juonellisen esityksen suuntaan kehittyvällä yhteiskeikalla, johon naiset ovat rakentaneet erityisen dramaturgian yhteisnumeroineen.

Lauluntekijän taide lumoaa TTT-Klubilla moneen otteeseen. 16.9. Mokoma-yhtyeen eturivistä vierailevat Marko Annala ja Tuomo Saikkonen. 17.9. on vuorossa omaäänisiä laulujaan pop-sensibiliteetillä toteuttava Kanerva yhtyeineen. 24.9. sähköistyneen tunnelman lataa katuparlamentin ääni, lauluntekijä ja räppäri Paleface.

Aallonharja-klubi tuo lavalle uusia näytelmiä lukudraamaesityksinä

TTT-Klubin uusi avaus Aallonharja-klubi on esityssarja, joka tuo näyttämölle uusia näytelmiä lukudraamaesityksinä. Tampereen Työväen Teatterin ja itsenäisten teatterintekijöiden yhteistyö kutsuu kokeneita ja uusia teatterikatsojia oman aikamme tarinoiden pariin.

Lukudraamaesityksissä näyttelijät esittävät teoksen eläytyen luettuun tekstiin. Esityksissä ohjaaja on yhtä tärkeässä roolissa kuin tavanomaisessa teatteriesityksessä. Ainoastaan näyttelijäntyö on rajatumpaa, selkeämmin puheilmaisuun keskittyvää. Lukudraama on vakiintunut teatteriesityksen muoto, mutta mukautuu kulloinkin esitettävän näytelmän tekstuaalisiinkin erityispiirteisiin.

Ensimmäisen Aallonharja-klubin teoksena 14.9. on Eeva Turusen kirjoittama Isoisä, ilman muuta. Se on tragikoominen näytelmä luopumisesta ja suurista tunteista, joita ei osata sanoa ääneen.

Stand upia kolmen koomikon illoissa ja näytelmäkehyksissä

Suositut kolmen koomikon stand up -illat esittelevät jälleen lajin mestareita ja uusia lupauksia. Naurun sytyttävät syyskuussa Matti Paalanen, Tomi Walamies ja Eeva Vekki (2.9.), Helena Pöllänen, Paul Westlake ja Rudi Rok (16.9) sekä Heli Sutela, Rich Lyons ja Olli Siiki (30.9.).

Stand up -komiikan muodosta ja esitysperinteestä vaikutteita saaneet komedianäytelmät Luolamies ja Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu saavat TTT-Klubin syksyssä lukuisia esityskertoja.

Syyskuun tapahtumat kalenterimuodossa:
2.9. klo 19 Stand up: Matti Paalanen, Tomi Walamies, Eeva Vekki
3.9. klo 22 Tuomari Nurmio & FOLX
9.9. klo 19 Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu
10.9. klo 19 Luolamies
10.9. klo 22 Laura Moisio & Kielo Kärkkäinen
14.9. klo 19 Aallonharja-klubi: Isoisä, ilman muuta
16.9. klo 19 Stand up: Helena Pöllänen, Paul Westlake, Rudi Rok
16.9. klo 22 Annala & Saikkonen Duo (Mokoma)
17.9. klo 19 Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu
17.9. klo 22 Kanerva
24.9. klo 22 Paleface
28.9. klo 19 Tää on ihan perheestä (ennakko)
29.9. klo 19 Tää on ihan perheestä (ensi-ilta)
30.9. klo 19 Stand up: Heli Sutela, Rich Lyons, Olli Siiki

Kuvaliitteenä ennakkokuva esityksestä Tää on ihan perheestä (kuvassa Jari ja Petra Ahola).

Kaikkien esitysten esittelyt ja tapahtumatiedot:
https://ttt-teatteri.fi/ttt-klubi

Haastattelupyynnöt, lisätiedot ja medialiput:
TTT-Klubin tiedottaja, musiikkiesitysten ohjelmatuottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv

Kategoria