TTT-Klubin syyskausi alkaa ensi-illalla: Suhteellisen vapaata on teatterin oma tuotanto

Edellinen Seuraava

Tampereen Työväen Teatterin ravintolanäyttämö aloittaa jo 13. esitysvuotensa. Miljööltään ainutlaatuisen tunnelmalliseksi kuvailtu TTT-Klubi on vakiinnuttanut asemansa korkeatasoisten teatterikappaleiden ja laadukkaiden musiikkiesitysten kotina sekä kaupungin johtavana stand up -paikkana.

Syyskausi käynnistyy emoteatterin omalla ensi-iltatuotannolla Suhteellisen vapaata. Riikka Suomisen menestyskirjaan pohjautuva näytelmä on sekä viihdyttävä että ajatuksia herättävä komedia avoimesta suhteesta.

Tarinan Klaara rakastaa Ilmaria mutta ei parisuhdeseksiä. Se tuntuu samalta kuin äänestäminen, hammaslangan käyttö, kuittien säästäminen tai lisukesalaatin syöminen: järkevältä, kunnolliselta, velvoittavalta.  Kun terapiastakaan ei ole apua, Klaara ehdottaa radikaalia vaihtoehtoa: avointa suhdetta. Kuinka siinä lopulta kävi?

”Esityksessä ihanaa on se, että päähenkilö ei todellakaan ole mikään hyveellinen naishenkilö. Yleensähän naisten rooli näytelmissä on kannatella maailmaa. Pyörremyrskymäinen Klaara haluaa seksiä, saa sitä, eikä saa siitä rangaistusta”, luonnehtii ohjaaja Aino Kivi. Hän pitää viihdyttävää näytelmää myös ajankohtaisena kommenttina parisuhteen muotojen yhteiskunnallisesta muutoksesta – normatiivinen yksiavioinen heteroparisuhde ei ole enää kaikkien valinta.

Suhteellisen vapaata -näytelmän dramatisoinnista vastaa Aino Pennanen, rooleissa nähdään Eriikka Väliahde, Tuukka Huttunen, Saska Pulkkinen ja Maiju Saarinen. Ensi-iltaa juhlitaan perjantaina 8.9. klo 19, ja näytäntöjä kertyy syksyn mittaan yhteensä 14.

Syyskuussa monipuolisia konsertti- ja komediavierailuja

Musiikin ystäville tarjoillaan lajinsa huippuja heti kauden alusta alkaen: kuka soittaa vintage-urkuja niin suvereenisti kuin Wigwamista tuttu Jukka Gustavson (16.9.)? Kuka yhdistää punkin, reggaen ja elämänjanon kuten Pelle Miljoona (23.9.)? Mikä yhtye sisäistää kaupunkilaisen kaipuun yhtä sattuvasti kuin Scandinavian Music Group (29.9.)? Kenellä muulla kuin Antti Lötjösellä on bändissään Suomen kovimmat jazzmuusikot (30.9.)?

Suositut stand up -klubit starttaavat 15.9. Iikka Kiven, Anitta Ahosen ja Ida Grönlundin vierailulla. 29.9. lavalle palaavat Ilari Johansson ja Heli Sutela, joiden liput tavataan myydä loppuun jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Teatteripuolella ohjelmistossa jatkaa Jari Aholan ja Petra Aholan tähdittämä Tää on ihan perheestä, nopeatempoinen komedia työn, perheen ja parisuhteen ikuisesta kolmiodraamasta, joka on saanut vain kiittäviä tai erinomaisia arvioita – sekä joukon uskollisia katsojia, joille ei yksi esityskerta riitä. Myöhemmin syksyllä ohjelmistossa jatkaa Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu, ja odotetun paluun tekee ikisuosikki Luolamies.

Poetry slamin parhaimmisto kilpasilla

Poetry slamin eli nopeatempoisen lavarunouden Suomen mestaruudesta mitellään 9.9. Valtakunnallisessa SM-finaalissa kilpailevat Oulun, Tampereen, Lahden, Kuopion, Joensuun, Turun, Mikkelin ja Helsingin voittajat, sekä 8.9. järjestettävän avoimen karsinnan ykkönen. Tapahtuma on pääsymaksuton. Illan juontaa Mari Laaksonen ja esirunoilijana toimii teatterinjohtaja Otso Kautto. Järjestäjänä toimii Viitapiiri ry yhteistyössä TTT:n kanssa.

TTT-Klubin ohjelmisto esittelyineen verkossa:

TTT-Klubi

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja liput medialle:
tiedottaja, musiikkiesitysten ohjelmatuottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, mika.kauhanen(at)ttt-teatteri

Syyskuun tapahtumat TTT-Klubilla:
7.9. klo 19 Suhteellisen vapaata (ennakko)
8.9. klo 19 Suhteellisen vapaata (ensi-ilta)
9.9. klo 19 Poetry Slamin SM-kilpailut (finaali, vapaa pääsy)
13.9. klo 19 Tää on ihan perheestä
15.9. klo 19 Stand up: Iikka Kivi, Anitta Ahonen, Ida Grönlund
16.9. klo 19 Suhteellisen vapaata
16.9. klo 22 Jukka Gustavson & Street Level
22.9. klo 19 Tää on ihan perheestä
23.9. klo 19 Suhteellisen vapaata
23.9. klo 22 Pelle Miljoona Trio
29.9. klo 19 Stand up: Ilari Johansson, Heli Sutela
29.9. klo 22 Scandinavian Music Group (trio)
30.9. klo 19 Suhteellisen vapaata
30.9. klo 22 Antti Lötjönen Quintet East

Kategoria