TTT-Klubin maaliskuussa 20 tapahtumaa: ensi-illassa Pop Fiction, levynjulkaisukonsertissa Laura Moisio

Edellinen Seuraava

Vilkas maaliskuu on alkanut Tampereen Työväen Teatterin ravintolanäyttämöllä. Yhteensä 20 teatteriesitystä, konserttia tai stand up -iltaa nähdään TTT-Klubilla tulevan neljän viikon kuluessa.

Yleisölle on tarjolla musiikkiteatteria ja lavakomiikkaa sekä konsertteja tunnelmallisista lauluhetkistä reippaaseen rockiin.

Populaarikulttuurin virtaukset aiheena teatterituotannossa

Teatterin oma uutuustuotanto Pop Fiction – tarinoita populaarikulttuurista saa ensi-iltansa, kantaesityksen, perjantaina 13.3. Heikki Syrjän ja Johanna Tohnin käsikirjoittama esitys lupaa sketsejä ja hittejä. Näyttämöllä Tohni, Sami Hintsanen ja Juha Junttu ”sukeltavat populaarikulttuurin ilmiöihin, sen viihdyttävimpiin ja hauskimpiin pyörteisiin”.

Mitä meille on tapahtunut, kysyy Pop Fiction. Miksi haluamme jakaa tai löytää itsemme parisuhdehelvetistä paratiisisaarella? Miksi haluamme katsoa itseämme katsomassa TV:tä tai katsooko sitä enää kukaan? Esityksen ohjaa Otto Kanerva. Ennen ensi-iltaa on luvassa work in progress -harjoitusesitykset 9.3. ja 10.3. Niissä Pop Fictionin viimeistelyvaiheeseen pääsee tutustumaan vain viiden euron lipunhinnalla.

Uusia lauluja ja klassikkolauluja

Lauluntekijän taide piirtyy maaliskuussa vahvasti esiin sekä uusien laulujen ensiesityksinä että versioina lauluntekijälegendojen kappaleista. Raikkaina mutta jo kokeneina tekijöinä lavalle nousevat Laura Moisio yhtyeineen sekä Viitasen Piia triokokoonpanollaan lauantaina 14.3. Laura Moision esitys on osa levynjulkaisukiertuetta. Hänen neljäs albuminsa Laulaa kun ei voi muutakaan ilmestyy 6.3.

”Uusien laulujeni aihepiiri valikoitui luontevasti. Ilmastokriisi on saanut minut monien muiden lailla pohtimaan omaa suhdettani luontoon, mitä ikinä luonto tarkoittaakaan. Aihe on suuri, varsinkin lauluntekijälle, mutta se tuntuu liittyvän kaikkeen. Se antaa kaikelle raamit”, Moisio sanoo.

Jos maailmanhistorian merkittävimpiä lauluntekijöitä listattaisiin, Leonard Cohen ja Bruce Springsteen sijoittuisivat korkealle. Cohenin tuotantoa kuullaan suomen kielellä torstaina 12.3. Tässä TTT-Klubin illassa karismaattisina tulkitsijoina nähdään Jussi Lampi, Juki Välipakka, Maria Hänninen sekä Mikko Koivusalo, joka vastaa myös laulujen tuoreista suomennoksista. Springsteenin kappaleet soivat ison bändin elämyksinä lauantaina 21.3. Tamperelaisista muusikoista koostuva The Ghost of Bruce Springsteen & The E Street Band tarjoaa ”hikistä, svengaavaa ja käsin kosketeltavan autenttista pomotusta”.

Maaliskuun konsertteihin lukeutuu myös espanjalais-suomalais-chileläisen Cuejeron ensivierailu TTT-Klubilla lauantaina 7.3. Flamencosta, latin-jazzista ja välimerellisestä soinnista ammentava yhtye saa vieraakseen laulaja-tanssija Anette Åkerlundin. Cuejero on esiintynyt maailmanmusiikki- ja jazzfestivaaleilla useissa Euroopan maissa Javier Sanchezin johdolla.

Stand upin suosio jatkuu

Stand up -esitykset ovat vetäneet saleja täyteen TTT-Klubilla jo vuosia. Alan nousevana ilmiönä voi havaita yhden koomikon tekemien koko illan esitysten lisääntymisen. Jukka Lindströmin soolo Stand upin deadline torstaina 5.3. on ennakkoon loppuunmyyty; hänen usean esityspäivän syysvierailuunsa Välihuuto saa vielä toistaiseksi lippuja.

Soolona esiintyy myös koomikko Fredi Lilius esityksessä Heteromiehen päiväkirja torstaina 19.3. ”Mistä syntyy vihapuhe, ennakkoluulot, syrjäytyminen, toisen ihmisen väheksyminen? Mistä puolestaan kunnioitus, ymmärrys ja rakkaus?” Muun muassa nämä aiheet jalostetaan Heteromiehen päiväkirjan polttoaineeksi.

Kolmen koomikon perinteisillä stand up -klubeilla esiintyvät 6.3. Olli Siiki, André Wickström ja Krisse Salminen sekä 20.3. Anitta Ahonen, Paul Westlake ja Jussi Simola.

Ohjelmisto maaliskuussa 2020
4.3. klo 19 Mars vs. Venus?
5.3. klo 19 Jukka Lindström – Stand upin deadline (loppuunvarattu)
6.3. klo 19 Stand up: Olli Siiki, André Wickström, Krisse Salminen
7.3. klo 19 Luolamies (loppuunvarattu)
7.3. klo 22 Cuejero (FI/ES/CL) feat. Anette Åkerlund
9.3. klo 19 Pop Fiction Work in progress (harjoitusesitys)
10.3. klo 19 Pop Fiction Work in progress (harjoitusesitys)
11.3. klo 19 Luolamies
12.3. klo 19 Leonard Cohen suomeksi
13.3. klo 19 Pop Fiction, ensi-ilta
14.3. klo 19 Rakastan sua ja Abbaa
14.3. klo 22 Laura Moisio (levynjulkaisu), Viitasen Piia
19.3. klo 19 Heteromiehen päiväkirja
20.3. klo 19 Stand up: Anitta Ahonen, Paul Westlake, Jussi Simola
21.3. klo 19 Mars vs. Venus?
21.3. klo 22 The Ghost of Bruce Springsteen & The E Street Band
25.3. klo 19 Mars vs. Venus?
26.3. klo 19 Pop Fiction
27.3. klo 19 Luolamies
28.3. klo 19 Rakastan sua ja Abbaa

Kuvat medialle:
https://ttt-teatteri.fi/medialle/kuvapankki/

TTT-Klubi verkossa:
https://ttt-teatteri.fi/ttt-klubi

Lisätietoja, pressiliput ja haastattelupyynnöt:
tiedottaja, ohjelmatuottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv

Kategoria