TTT-Klubin kevätkausi lupaa musiikillista kunnianhimoa ja teemoitettua stand upia

Edellinen Seuraava

TTT-Klubi on vuonna 2011 avattu Tampereen Työväen Teatterin ravintolanäyttämö. Sisustuksen suunnitellut valtionpalkittu lavastaja Hannu Lindholm otti lähtökohdakseen 20- ja 30-lukujen eurooppalaisen kabareen, ja miljöötä onkin kehuttu yhdeksi maamme tunnelmallisimmista. TTT-Klubin ohjelmisto on alusta pitäen esitellyt teatteriesityksiä, keikkoja ja konsertteja sekä stand up -komiikkaa.

Kevään 2023 ohjelmistoa voi jälleen luonnehtia korkeatasoiseksi ja monipuoliseksi. Ennakkomyyntiin on nyt avattu 25 eri nimikettä, ja yksittäisiä tapahtumia täydennetään kokonaisuuteen vielä tuonnempana.

Live-tarjonnassa huippusoittajia, lauluntekijöitä ja klassikkobändejä

Kitaristien ystäville kevät tarjoaa kolme ehdotonta huippuhetkeä. Uuden levyn juuri julkaissut, Euroopan parhaisiin jazzkitaristeihin lukeutuva Teemu Viinikainen vierailee 4.2. Vain viikkoa myöhemmin brittibluesin erikoisässä Ilkka Rantamäki yhtyeineen saapuu ensimmäistä kertaa TTT-Klubille 11.2. Hamlet-musikaalin soturikitaristina ja säveltäjänä kunnostautunut Varre Vartiainen esiintyy 18.3. trioineen, erikoisvieraana Severi Pyysalo.

Musiikillisesti kunnianhimoisena esityspaikkana TTT-Klubi on vuosien mittaan avannut näyttämönsä useille progebändeille. Keväällä Pink Floydin merkkipaaluja kuullaan 18.2. konsertissa Drink Floyd Plays Pink Floyd, illan kokoonpanossa ovat mukana mm. Kingston Wallista tuttu Jukka Jylli sekä Bryn Jones ja Ben Granfelt. Funk-avaruuteen yleisön puolestaan sinkoaa 1.4. seitsemänhenkinen Tomi Salesvuo Funk Attack solistivieraanaan Sami Pitkämö. Tuore Masked Singer -voittaja ja pitkän linjan pianovirtuoosi Lenni-Kalle Taipale lumoaa 6.5. toteuttaen lennossa yleisön kappaletoiveita.

Suomessa on monia klassikkobändejä, joita yleisö ei ole unohtanut. Arvokas musiikki ansaitsee uusia tulemisia. Suomi-soulin herrasmies Niko Ahvonen tuo TTT-Klubille 25.3. yhtyeensä Tilanteen herrat, ja luvassa on merkkipaaluja Ahvosen koko uralta. 80-luvulla valtavirran ilmiöksi noussut itähelsinkiläinen kulttibändi Hearthill yhdistelee jälleen rockabillya, countrya ja poppia – resepti on hyväksi havaittu, mutta musiikki tuoretta, sillä bändiltä on keväällä ilmestymässä uusi albumi.

Lauluntekijät ovat TTT-Klubin erityisessä suojeluksessa. Kevään tarinankertojia ovat ”suojamuurit murtava ja kyynelhanat avaava” Viitasen Piia (3.3.), Come From Away -musikaalin upea Kaija Kärkinen duona Ile Kallion kanssa (11.3.) sekä sympaattisuudessaan aseistariisuva Samae Koskinen (14.4.). Odotettuja iltoja ovat niin ikään Iltamat Irlannissa 22.4. osana Tampereen Irish Festival -tapahtumaa sekä teatterimusiikin vallankumoukselliset Motelli Skronkle 25.2.

Kiinnostavia teemoja ja kansainvälistä väriä stand up -illoissa

Stand up -koomikot ovat jo pitkään osanneet räätälöidä sisältöjään illan yleisön mukaan yksityistilaisuuksissa. Hammaslääkärien konferensseissa kuulee eri vitsejä kuin rakennusalan harjakaisissa. Nyt usean koomikon teemoitetut yleisökiertueet ovat lisääntymään päin.   

Tamperelaisten iloksi Tomi Haustola ja Heikki Vilja ovat kehittäneet Tampereen spessu -kokonaisuuden, jossa Manse saa kuulla kunniansa 10.2. Mustan huumorin illassa 5.5. syvälle synkkyyteen uskaltautuvat Eero Corso, Robert Pettersson ja Johanna Tohni. Uutta alkua pandemian, sodan ja inflaation ruhjomassa maailmassa pohdiskelee positiivisin askelin Ali Jahangiri 10.3. 60-v. teemassa 24.2. kukaan koomikoista Tommi Mujunen, Jape Grönroos tai Pete Kosonen ei juhli synttäreitään, vaan juhlan aiheena on heidän kaikkien 20-vuotinen taipaleensa lavoilla.

Kansainvälistä tuulahdusta stand up -ohjelmistoon saadaan 2.2. ja 3.2. islantilaisen Hugleikur Dagssonin vieraillessa otsikolla Dagsson Does Finland osana laajempaa Suomen-kiertuetta. Vieraita kieliä kuulee myös André Wickströmin ja Paul Westlaken illassa. Suosituilla kolmen koomikon klubeilla esiintyvät Kaisa Pylkkänen, Eeva Vekki ja Ursula Herlin 21.1. sekä Teemu Vesterinen, Aki Puolakka ja Inka Valima 24.3.

Zarah L. vierailee, jatkoa saavat Tää on ihan perheestä, Vanhetessa paranee ja Mars vs. Venus? 2

Ilmari Saarelaisen suomentama ja ohjaama näytelmä Zarah L. sai kantaesityksensä reilut 20 vuotta sitten. Vanhenevan ruotsalaisdiivan Zarah Leanderin roolissa nähtiin Tiina Weckström ja pianistina Janne Viitaniemi. Samat kasvot palaavat näyttämölle TTT-Klubin esityksissä 31.3. ja 21.4.  

Kolme tuotantoa jatkaa ohjelmistossa syksyltä keväälle. Tampereen Työväen Teatterin näyttelijöistä Petra Ahola ja Jari Ahola tähdittävät musiikkikomediaa Tää on ihan perheestä (keväällä 9 esityskertaa), ja Eriikka Väliahde läpivalaisee keski-ikäisen naisen show’ssaan Vanhetessa paranee (3 esityskertaa). Riku Suokkaan ja Johanna Tohnin esittämä sitkeä suosikki Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu nähdään keväällä seitsemästi.

Kaikki esitykset TTT-Klubin sivuilla:
https://ttt-teatteri.fi/ttt-klubi/

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja liput medialle:
tiedottaja, musiikkiesitysten ohjelmatuottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv

Kategoria