TTT-Klubilla naistenpäivän konsertissa Pohjoismaiden paras ja Euroopan paras, vilkas maaliskuu alkamassa

Edellinen Seuraava

Alkava maaliskuu tarjoaa Tampereen Työväen Teatterin ravintolanäyttämöllä runsaasti nähtävää, kuultavaa ja koettavaa. Kaikkiaan 19 esitystä lupaavat laadukasta ravintolateatteria, naurutaattua stand upia, uuden kotimaisen musikaalin black box -version sekä lajinsa parhaita artisteja.

Yhtenä kuukauden huippukohtana voi pitää kansainvälisen naistenpäivän iltakonserttia: perjantaina 8.3. TTT-Klubin lavalle nousevat Pohjoismaiden paras ja Euroopan paras. Tyylilajina on suomalainen nykykansanmusiikki tai maailmanmusiikki, riippuen näkökulmasta.

Suomalaisen etnon johtaviin vientinimiin lukeutuva Maija Kauhanen sai lokakuussa 2023 arvostetun Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon (40 000 euroa) kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisena genrensä edustajana.

”Omaperäisimmillään Kauhanen on live-esiintymisissään yhden naisen orkesterina. Lavalla voi kuulla samaan aikaan villeintä kanteletta, äänekkäintä lauluilmaisua ja kymmenien lyömäsoitinten arsenaalia”, luonnehdittiin palkintoperusteissa. ”Kauhanen on myös laulaja-lauluntekijä, jonka lauluissa ovat usein teemana eri-ikäisten naisten kohtalot”.

Kauhasen vaikuttavan soolosetin jälkeen näyttämö täyttyy koko mitaltaan Okra Playgroundin marssiessa esiin. Huippukokoonpano pokkasi arvovaltaisen Songlines-lehden palkinnon Euroopan parhaana maailmanmusiikkiyhtyeenä 2023.

Maaliskuu on muutenkin musiikinystävän juhlaa. Maria Ylipää ja Niko Kumpuvaara vierailevat taiteellisesti kunnianhimoisella ohjelmistollaan, joka ei karta myöskään ikirakkaita suosikkisävelmiä (2.3.). Niin ikään odotettuja esiintyjiä ovat soolouraa uskottavasti rakentava popartisti Osmo Ikonen osana Yhden miehen armeija -kiertuettaan (16.3.) sekä oivaltava satiirikko Jarkko Martikainen alkuillan keikalla yhdessä valosuunnittelijansa kanssa (21.3.). Kaksi maaliskuun keikkaa varattiin loppuun jo viime vuoden puolella: Sir Elwood Duo (9.3.) sekä Marzi Nyman plays Jimi Hendrix (23.3.).

Torstaina 14.3. julkistetaan syyskauden 2024 musiikkiesitykset. Ne tulevat ennakkomyyntiin samana päivänä.

Rikkomaton-musikaalin black box -version ensiesitykset

Tammikuun tiedotteessa jo kerroimme, että TAMKin musiikkiteatterilinjan voimannäyttö Rikkomaton-musikaali on edennyt kehitystyössä siihen vaiheeseen, että esityksen ensimmäinen black box -versio saatetaan nyt yleisön eteen neljästi 19.–28.3. Työryhmän lopullisena tavoitteena on suurien näyttämöiden kokoluokan musikaali.

Stand upin mekassa useita tilaisuuksia naurulle

Tamperetta on sanottu Suomen stand up -pääkaupungiksi ja TTT-Klubi on äänestetty kaupungin parhaaksi stand up -paikaksi (Tamperelainen-lehti 2021). Onko TTT-Klubi näin ollen Suomen stand up -mekka?

Perjantaina 8.3. sanallisia lyöntilaukauksia virittelevät Heikki Vilja, Ursula Herlin ja Eero Corso. Kahden viikon kuluttua koomikkokolmikkona kunnostautuu Iikka Kivi, Riku Sottinen ja Eeva Vekki. Pääsiäisen hiljaiselon katkaisevat 30.3. lankalauantain stand upissa Arttu Järvinen, Jyri Tumanoff, Anne Maaret, Eriikka Väliahde ja Pyry Valtonen.

Ohjelmistossa jatkavat Huonosti käyttäytyvät äidit ja Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu, hyödyntäen nekin stand upin rakenteita.

TTT-Klubin ohjelmisto maaliskuussa:
1.3. klo 19 Huonosti käyttäytyvät äidit – Johanna Tohni
2.3. klo 19 Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu
2.3. klo 22 Maria Ylipää & Niko Kumpuvaara
8.3. klo 19 Stand up: Heikki Vilja, Ursula Herlin, Eero Corso
8.3. klo 22 Maija Kauhanen, Okra Playground
9.3. klo 19 Luolamies (loppuunvarattu)
9.3. klo 22 Sir Elwood Duo (loppuunvarattu)
15.3. klo 19 Mars vs. Venus? 2 – Uusintaottelu
16.3. klo 19 Huonosti käyttäytyvät äidit – Johanna Tohni
16.3. klo 22 Osmo Ikonen
19.3. klo 19 Rikkomaton
20.3. klo 19 Rikkomaton
21.3. klo 19 Jarkko Martikainen
22.3. klo 19 Stand up: Iikka Kivi, Riku Sottinen, Eeva Vekki
23.3. klo 19 Huonosti käyttäytyvät äidit – Johanna Tohni
23.3. klo 22 Marzi Nyman plays Jimi Hendrix (loppuunvarattu)
27.3. klo 19 Rikkomaton
28.3. klo 19 Rikkomaton
30.3. klo 19 Lankalauantain stand up: Arttu Järvinen, Jyri Tumanoff, Anne Maaret, Eriikka Väliahde, Pyry Valtonen

Kaikki tapahtumat TTT-Klubin verkkosivuilla:
https://ttt-teatteri.fi/ttt-klubi

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja pressiliput:
viestintäsuunnittelija, musiikkiesitysten ohjelmatuottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv

Kategoria