Tieteestä teatteriksi: Kylmän sodan maiden lapsuusmuistot aiheena näytelmässä EAST

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 8.10.2021

Unkarilaisen Dollardaddy-teatteriryhmän näytelmä EAST nähdään Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatteriin 28.10. ja 29.10.2021. Siinä tarkastellaan perhe-elämää hyödyntäen sosialistisissa ja postsosialistisissa maissa asuneiden sekä kylmän sodan aikana rautaesiripun itäpuolella vierailleiden ihmisten lapsuusmuistoja.

EAST on saanut inspiraationsa Koneen säätiön rahoittamasta tutkimushankkeesta Recollect/Reconnect. Hankkeessa ovat mukana Tampereen yliopisto ja Arizona State University (USA). Ohjaaja on Tamás Ördög ja hankkeen tutkimusjohtajat ovat Zsuzsa Millei ja Nelli Piattoeva Tampereen yliopistosta sekä Iveta Silova, Arizona State University, USA.

Näytelmä oli ylivoimainen menestys Budapestissa Unkarissa syksyllä 2020. Olemme iloisia voidessamme nähdä, miten suomalainen yleisö ottaa sen vastaan. Suomella oli diplomaattinen rooli kahden supervallan välillä kylmän sodan aikana, ja monilla aikuisilla on lapsuusmuistoja tuolta ajalta”, toteaa professori Zsuzsa Tampereen yliopistosta.

Tarinassa Roland voittaa vuoden 1986 kykykilpailun Unkarissa klovniesityksellään ja saa himoitun palkinnon – matkan kommunistiseen Vietnamiin. Tarinaa avaa perheen yhteisen menneisyyden ja nykyisyyden täynnä ratkaisemattomia jännitteitä ja provokaatioita sekä tarjoaa oivalluksia postsosialistisen perhe-elämän monimutkaisista olosuhteista.   

Esitysten kieli on unkari ja murteellinen englanti, esityksissä on englanninkielinen tekstistys. Liput 20 €.

Lisätietoja hankkeesta
www.coldwarchildhoods.orgLisätietoja
Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta, professori Zsuzsa,
mfhmfn.zvyyrv+ghav.sv, +358401904031 (ENG)
Tampereen Työväen Teatteri, viestintäsuunnittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 596069

Pressikuvat

Kategoria