Tamperelaiset oppilaitokset valtaavat TTT:n: Hullu Prinssi -musikaalissa mukana viisi oppilaitosta ja 150 opiskelijaa

Edellinen Seuraava
Kuvateksti tähän: TTT:n oppilaitosyhteistyö Nahkatakkinen tyttö täytti Suuren näyttämön katsomot 2020.

Viisi tamperelaista oppilaitosta yhdistävät voimansa ja tuottavat yhdessä Tampereen Työväen Teatterin kanssa ensi-iltaan musikaalin Hullu Prinssi 2.4 eli totuus siitä, miten haarukka tuli Suomeen. Romanttinen fantasiakomedia saa ensi-iltansa TTT:n Suurella näyttämöllä vuoden päästä 12.4.2024.

Ainutlaatuisessa yhteistuotannossa mukana ovat Hatanpään lukio Tammerkosken lukio, Sammon keskuslukio, Tampereen konservatorio ja Ammattiopisto Tredu. Suuren näyttämön mittakaavat täyttävän tuotannon valmistumiseen tarvitaan noin 200 henkilöä. Hatanpään lukion ja Tampereen Konservatorion noin 80 opiskelijaa on näyttämöllä, 105 musikaalin taustatehtävissä ja lisäksi musikaalin suunnittelijoina sekä opiskelijoiden työn ohjaajina on kolme opettajaa Hatanpään lukiosta ja lisäksi useita taiteen ammattilaisia.

Hullu prinssi -musikaalin on käsikirjoittanut Hanna Suutela ja sävellyksistä vastaa Maija Koskenalusta. Musikaalin ohjaa Mikko Bredenberg. Apulaisohjaaja on Hatanpään lukion musiikkiteatteriopettaja Johanna Kaipainen. Koreografina toimii Tanssiteatteri Tsuumin Riikka Puumalainen ja kapellimestareina Hatanpään lukion musiikin lehtorit Anu Rasimus ja Aki Lahnajoki. Pukusuunnittelija on Joanna Weckman ja nukketeatteritaiteilijana toimii Mira Taussi.

Hullu Prinssi on romanttinen fantasiakomedia 2000-luvun tytöstä, joka Mark Twainin tai Jalmari Finnen tarinoiden hengessä siirtyy mielikuvitekssaan Katarina Jagellonican ja Suomen herttua Juhanan hääpäivään vuonna 1562. Hän kohtaa muun muassa hovimiehet Rosenkrantzin ja Guildensternin, lukuisia Turun herttuahovin tunnistettavia hahmoja sekä kiireisen hovikirjurin nimeltä Finne. Martina rakastuu kuvitelmissaan prinssi Magnus Vaasaan eli tarina kertoo vaihtoehtoisen selityksen sille, mistä Ruotsin historian hullu Vaasa-prinssi eläessään houraili.

“Tämänkaltaisen yhteistyön merkitystä tulevien teatteriyleisöjen ja tulevien eri alojen ammattilaisten kasvualustana ei voi riittävästi korostaa. Olemme suunnattoman ylpeitä että saamme olla osa tätä kaikkea”, toteaa teatterinjohtaja Otso Kautto.

”Kokemus tästä produktiosta jättää elinikäisen muistijäljen sen nuorille kuin vähän vanhemmillekin tekijöille. Pedagogisesti ja taiteellisesti tämä on merkittävä produktio, jota taloudellisesti tukevat Tampereen kaupunki, lukiokoulutus ja Suomen kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto”, toteaa kiitollisena Hatanpään lukion musiikin lehtori, tuottaja ja toinen kapellimestari Anu Rasimus.

Musikaali on mittava taidepedagoginen projekti, jossa opiskelijat oppivat työskentelemällä ammattilaisten johdolla. Näyttämöensemble muodostuu opiskelijoista ja sen lisäksi opiskelijat tuottavat musikaalin pukuja ja muita visuaalisia elementtejä, suunnittelevat ja toteuttavat kampaukset ja maskit sekä tuottavat markkinointimateriaalia ja someviestintäsisältöjä. Tuotanto tehdään oppilaitosten omilla pajoilla ja lukion opintojaksoilla teatterialan ammattilaisten ja lukion opettajien opetuksessa. Musikaalin suunnittelijat ovat alansa ammattilaisia.

Näyttämöllä nähtävä ensemble kokoontuu ensimmäisiin harjoituksiin Tampereen Työväen Teatterille jo toukokuussa, 27.-28.5.2023. Musikaalin pukujen valmistus on jo aloitettu. Tarpeiston valmistus sekä näyttelijäntyön, tanssijoiden, laulajien ja orkesterin harjoitukset alkavat syksyllä 2023. Näyttämöharjoitukset TTT:ssä alkavat 25.3.2024.

Hullu Prinssi -musikaalin ensi-ilta on 12.4.2024 Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä. Liput tulevat myyntiin syksyllä 2023.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Tampereen Työväen Teatteri, viestintäsuunnittelija Sari Andersson, 050 5969069, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv

Hatanpään lukio, musiikin lehtori ja tuottaja Anu Rasimus, puh. 044 9725173, nah.enfvzhf+gnzcrer.sv

Kategoria