Tampereen Työväen Teatterin kevätkausi alkaa ensi viikolla: Hittimusikaaleja, uutuuksia, ennakkonäytäntöjä ja vierailuja

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 14.2.2022

Lehman-trilogian ensi-ilta on 24.2.2022. Kuvassa Timo Torikka (edessä) ja Juha Sääski. Valokuva Joona Pettersson.

 

Tampereen Työväen Teatterin 120-juhlavuoden kevätkausi pääsee täyteen vauhtiin, kun esitystauko päättyy 20.2.2022. Uudelleen rakennettu kevään ohjelmisto tuo näyttämölle hittimusikaalien Kinky Boots ja Matilda lisäesityksiä. Sekä näiden musikaalien että kulttiteoksen PUNK esitykset päättyvät tähän kevääseen. Luvassa on myös kaksi uutta ensi-iltaa sekä kiinnostavia vierailuja. Uutuutena keväällä päästään näkemään ennakoita syksyn ensi-illoista Come From Away, Berliinin taivaan alla ja Vanhempainilta.

Tähtitanssijat Jorma Uotinen, Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen tähdittävät Suuren näyttämön ensi-iltaa Kuolemantanssi. Tanssillinen draama perustuu August Strindbergin klassikkoon. Intohimoinen näytelmä on sovitettu visuaalisesti näyttäväksi draamalliseksi tanssiteokseksi. Sana säilä saa sivaltaa ja henkilöiden väliset voimasuhteet kääntyvät moneen kertaan ympäri, mutta eristyneissä oloissa ihmisiä tanssittavat yhtä lailla viha, rakkaus, tottumus, pelko, kateus, himo, ahneus kuin vallantahtokin. Uudessa sovituksessa kysymysten ja ratkaisujen keskipisteessä on Alice, nainen, jonka oma elämä uhkaa lipua käsistä, jos ei hän tartu elämänvoimaansa tai löydä sitä jostakin lisää. Ohjaaja Tiina Puumalaisen ideoiman ja sovittaman klassikon tulkinnassa tanssilla on tehtävä: kertoa myös kaikki se, mikä muuten jäisi keskustelun rivinväleihin. Ensi-ilta 6.4. Suurella näyttämöllä.

Neljän teatterin yhteistyönä syntynyt Lehman-trilogia saa viimein Tampereen ensi-iltansa kahden vuoden odotuksen jälkeen 24.2. Eino Salmelaisen näyttämöllä. Lehman-trilogia on hienosti näytelty sukudraama markkinatalouden ihanuudesta ja kamaluudesta. Se kertoo eläväisen ja yllätyksellisen tarinan köyhästä perheestä, joka onnistuu keräämään valtavan omaisuuden Amerikassa. Samalla se näyttää, kuinka kapitalismi ja moderni talousjärjestelmä kehkeytyivät pikkupuodeista pörssisaleihin. Näytelmäkirjailija Stefano Massini, ohjaus Davide Giovanzana, rooleissa Jussi Lehtonen, Juha Sääski, Timo Torikka sekä Maija Ruuskanen, joka vastaa myös musiikista.

Ohjelmistossa jatkavat viime kauden yleisösuosikit. Lisäksi nähdään lukuisia vierailuja, joissa joko innoittajana tai teemana ovat kirjallisuuden henkilöt Maria Jotunista Miguel de Cervantesiin. Ravintolanäyttämö TTT-Klubin tiivis ohjelma pitää sisällään näytelmiä, stand upia ja livekeikkoja eturivin tekijöiltä.

Uutta tuotantotapaa testataan: Syksyn ensi-illat ennakkonäytännöissä keväällä
Peräti kuusi ensi-iltaa siirrettiin esitystauon vuoksi ensi syksylle. TTT kokeileekin tänä keväänä maailmalta tuttua mallia, jossa musikaali Come From Away, klassikkoelokuvaan perustuva Berliinin taivaan alla ja uusi kotimainen aikalaisdraama Vanhempainilta saavat keväällä runsaasti ennakkonäytäntöjä. 

Kevään vierailuissa ja residenssissä kirjallisuusteema

Kellariteatterin loppuunmyytynä syksyllä esitetty Eeva-Liisa Mannerin juhlavuoden esitys Kun kissakin kuoli aloin nauraa – Kirjeitä Eeva-Liisa Mannerille tekee viiden esityksen paluun 25.2. alkaen. Kun on tunteet tuo näyttämölle Inke Koskisen ja Sofia Smedsin tulkinnan klassikosta 25.-26.3.. Residenssiteos on Katri Valasta kertova Vala!, näyttämöllä Cécile Orblin ja Laura Hänninen

Teatteri Quo Vadiksen, Kuopion kaupunginteatterin, Lahden Kaupunginteatterin, Tampereen Työväen Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin kesken yhteistuotantona syntynyt Don Quijote nähdään keväällä kertaalleen 26.3. Esitys tarjoaa katsojalle aimo annoksen historiatietoa ja sivistystä – ja monet hyvät naurut.  

Runon vuoro koittaa toukokuussa. Kellariteatterin Runofestivaalin ohjelma vahvistuu maaliskuussa. 

Ohjelmistossa keväällä 2022
Suuri näyttämö
Kuolemantanssi ensi-ilta 5.4.
Kinky Boots 17.3. alkaen
Matilda 25.2. alkaen
Come From Away ennakkonäytännöt 11.3. alkaen

Eino Salmelaisen näyttämö
Lehman-trilogia ensi-ilta 24.2.
Vanhempainilta ennakkonäytännöt 9.3. alkaen
Berliinin taivaan alla ennakkonäytännöt 12.3. alkaen
PUNK 12.3. alkaen
Don Quijote 26.3.

Kellariteatteri
Kun Kissakin kuoli 25.2. alkaen
Kun on tunteet 25.3. alkaen
Vala! 21.4. ja 24.4. 
Fransiskus ja Hildegard 19.3. alkaen 

TTT-Klubi
Mars vs. Venus 2 – Uusintaottelu 4.3. alkaen 
Kiroilua 10.3. alkaen
Ukkometsot 19.3. alkaen
Lisäksi stand up -esityksiä ja livekeikkoja viikoittain

www.ttt-teatteri.fi

Pressikuvat 

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja pressiliput
viestintäsuunnittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969 069
tiedottaja Mika Kauhanen, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv, 050 4018 252

Kategoria