Tampereen Työväen Teatterin kävijätyytyväisyys kasvussa: Nuoret katsojat löytäneet tiensä teatteriin

Edellinen Seuraava
Suuren näyttämön katsomo ePressi
Suuri näyttämö

Tampereen Työväen Teatterin kävijöiden tyytyväisyys teatterin toimintaan on kasvussa, todetaan Suomen Teatterit ry:n ja Innolinkin 2022-2023 toteuttamassa teattereiden yhteistutkimuksessa. Liki 50 prosentin kävijöistä mielestä teatterin toiminta on parantunut. Erittäin hyvän tai hyvän arvosanan teatterille antaa 90 prosenttia asiakkaista. Liki 80 prosenttia TTT:n kävijöistä suosittelee TTT:tä ystävilleen ja tuttavilleen. Noin 54 prosenttia asiakkaista käy TTT:ssä useita kertoja vuodessa ja liki 30 prosenttia kertoo käyvänsä TTT:ssä vuosittain. Käynnin tärkeimmiksi perusteluiksi mainitaan tietty esitys ja aiemmat kokemukset TTT:stä.

Teatterin vahvuuksina pidetään erityisesti näyttelijöiden ammattitaitoa, esityksiä, ohjelmistoa ja monipuolisuutta. TTT on tutkimuksen mukaan onnistunut viime vuosina erityisesti tunnettuuden kasvattamisessa

”Meillä on hyvä yleisö, jonka kanssa onnistumisia ja menestystä on ilo jakaa. Yleisömme osaa hakea ja löytää itselleen ohjelmistosta itseään kiinnostavimmat teokset”, toteaa teatterinjohtaja Otso kautto.

TTT on valtakunnallisesti vetovoimainen kansallinen näyttämö: Yli 50 % katsojista Tampereen ulkopuolelta

Tutkimuksen mukaan 53 prosenttia TTT:n kävijöistä tulee Tampereen ulkopuolelta. Teatterissakävijät käyttävät paikkakunnalla rahaa teatterilipun lisäksi ruoka- ja ravintolapalveluihin, liikkumiseen ja majoitukseen. Vastaajista 83 prosenttia kävijöistä käyttää muita palveluita teatterikäynnin yhteydessä 50-100 eurolla ja noin 17 prosenttia kävijöistä yli 100 eurolla.

Nuorten katsojien osuus kasvussa

Katsojista 82 prosenttia on yli 45-vuotiaita ja 15 prosenttia on 25-44 -vuotiaita. Alle 25-vuotiaiden katsojien määrä on noussut 3 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana. Nuorten katsojien osuus on TTT:ssä suurempi kuin tutkimuksessa mukana olleissa teattereissa keskimäärin.

TTT on viime vuosina aktiivisesti pyrkinyt kasvattamaan nuorten kiinnostusta teatteriin. Teatteri on toteuttanut useita kunnianhimoisia musikaaleja, joissa lapset ovat olleet merkittävissä rooleissa. Nämä musikaalit, kuten Billy Elliot ja Matilda, ovat olleet kansallisia hittejä. TTT on tehnyt musikaalituotantoja myös yhdessä paikallisten oppilaitosten kanssa. Näistä viimeisimpiä ovat Nahkatakkinen tyttö ja Käärmeenpääntallaajat.

Nuorten katsojien kynnystä tulla teatteriin on helpotettu myös hinnoittelulla. TTT:ssä on käytössä alle 25-vuotiaille ja opiskelijoille suunnattu alennuslippu, jolla pääsee teatterin saman päivän esityksiin puolella hinnalla. Teatterilipun tarjoushinnat ovat jopa elokuvalippujakin edullisempia, alkaen 7 euroa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
viestintäsuunnittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 0505969069

Kategoria