"Sun pitää valita, ooksä tiikeri vai sontiainen”: Nätyn, Teatterikorkeakoulun ja TTT:n yhteistyönä valmistuu Tiikeriooppera

Edellinen Seuraava

Huhtikuussa TTT:n Kellariteatterissa nähdään uusi kotimainen näytelmä Tiikeriooppera. Näytelmä valmistuu Tampereen Työväen Teatterin, Tampereen yliopiston teatteritaiteen tutkinto-ohjelman (Näty) ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun (TeaK) yhteistyönä.

Luvassa on kuumeinen sukellus 1970-luvun Teatterikouluun, jossa aate ja taide käyvät kiivasta taistoa. Tämän päivän teatteriopiskelijat kuvittelevat näyttämölle isovanhempiensa teatterisukupolven maailman, jossa edistyksen saavuttamiseksi on uhrattava kaikki. Herkässä ja kiihkeässä nykydraamassa kaikuvat laulut ja dokumentaarinen aineisto.

Näytelmän ja laulujen lyriikat on kirjoittanut Sara Koiranen, ohjaaja on Bálint Barcsai. Rooleissa nähdään TeaK:n 2. vuosikurssin näyttelijäntaiteen opiskelijat Sonja Arffman, Heidi Finnberg, Väinö Lehtinen sekä Nätyn 3. vuosikurssin näyttelijäopiskelijat Ilona Karppelin, Vincent Kinnunen ja Saara Mänttäri. Kantaesitys on 2.4.2024 Kellariteatterissa. 

Katsojat näkevät kohtauksia Teatterikorkeakoulun historiasta ja sen opiskelijoista. Esityksessä vuorottelevat vakavat ja hauskat kohtaukset sekä laulut. Luvassa on aistillinen ja tunnepitoinen vuoristorata”, toteaa ohjaaja Bálint Barcsai. Harjoitukset alkavat Barcsain johdolla Kellariteatterissa 24.2.2024.

Yhteistyön tavoitteet ovat paitsi taiteelliset myös pedagogiset. Mukana ovat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen, ohjauksen, valosuunnittelun, äänisuunnittelun ja esittävien taiteiden lavastuksen sekä näyttelijäntaiteen koulutusohjelmat sekä Tampereen yliopiston teatteritaiteen tutkinto-ohjelma (Näty). Ohjaavina opettajina toimivat korkeakoulujen lehtorit ja TTT:n taiteelliset suunnittelijat. Opiskelijoiden kanssa tiivistä yhteistyötä tekevät myös TTT:n tekniikka, tuotanto ja markkinointi.

Tampereen Työväen Teatteri näkee tärkeänä tarjota yhteistyömahdollisuuksia teatterikoulutukselle ja tuleville alan ammattilaisille. TTT:ssä onkin tänä keväänä kaikkiaan neljä oppilaitosyhteistyötä. Nätyn kanssa tuotettu Hyvästi Mansikki sai ensi-iltansa tammikuussa. TAMKin musiikkiteatterilinjan musikaalin Rikkomaton pienen näyttämön versio nähdään TTT-Klubilla 19.-28.3.2024. Musikaali Hullu prinssi 2.4 eli totuus siitä miten haarukka tuli Suomeen valmistuu yhteistyössä kuuden tamperelaisen oppilaitoksen kanssa, ensi-ilta on 12.4.2024 Suurella näyttämöllä.

Tiikerioopperan esitykset 2.4.-18.4.2024 TTT:n Kellariteatterissa. Liput 20/15 €.

Lue lisää Tiikerioopperasta

Työryhmä
Näytelmäkirjailija & laulujen sanat Sara Koiranen (TEAK)
Ohjaus Bálint Barcsai (TEAK)
Lavastus- ja pukusuunnittelu Asta Paretskoi (TEAK)
Valosuunnittelu Elli Kujansuu (TEAK)
Äänisuunnittelu Vertti Korkki (TEAK)
Animaatiot Ágnes Snekszer (MOME, Budapest)
Tuottaja Taru Huokkala (Näty)
Tuottaja Heidi Kollanus (TTT)
Apulaistuottaja Anu Lassila (TTT)

Rooleissa Ilona Karppelin (Näty), Vincent Kinnunen (Näty), Saara Mänttäri (Näty), Sonja Arffman (TEAK), Heidi Finnberg (TEAK) ja Väinö Lehtinen (TEAK)

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
viestintäpäällikkö Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 0505969609

Pressikuvat: 
https://ttt.kuvat.fi/kuvat/Tiikeriooppera/

Kategoria