Siskot saavat uuden mahdollisuuden: Kolme sisarta viides näytös ensi-illassa 14.1.

Edellinen Seuraava

Korkeakulttuuri ja populaarikulttuuri törmäävät jännittävästi yhteen TTT:n Eino Salmelaisen näyttämöllä lauantaina 14.1. klo 19. Silloin saa kantaesityksensä uusi uskalias teos Kolme sisarta viides näytös, joka kuvittelee Tšehovin klassiset sisaret seurueineen kohtaamassa Alien-elokuvien hirviöt.

Alun perin Anton Tšehovin nelinäytöksinen näytelmä Kolme sisarta (1901) kuvaa parikymppisten sisarusten ikävystyttävää elämää pikkukaupungissa sekä heidän kaipuutaan Moskovaan – siellä kaikki oli paremmin. Näytelmää on pidetty venäläisen yläluokan joutilaan ja turhamaisen elämän kritiikkinä. Henkilöhahmot toivovat muutosta, mutta eivät itse toimi muutoksen suuntaan, vaan tyytyvät tyytymättömyyteensä.

Minua on aina harmittanut se. Että miksi nämä ihmiset suostuvat elämään tilanteessaan. Miksi he eivät tee asialle mitään?”, sanoo käsikirjoittaja-ohjaaja Jakob Öhrman. ”Halusin antaa siskoille mahdollisuuden tehdä toisin. Halusin tuoda lavalle jotain, mitä vastaan näytelmän henkilöt voivat fyysisesti taistella, ja mihin tunteensa purkaa. Kaikki konfliktit ja pelot ruumillistuvat Alien-hirviöön.”

Näyttävästi toteutettu Alien-hirviö sekä erilaiset facehuggerit luovat hurjia efektejä sotatantereeksi muuttuvalla Eino Salmelaisen näyttämöllä. Tšehovin kuvaama unelias varuskuntakaupunki herää toimijuuteen ja ponnistamaan voimansa ulkoavaruuden uhkaa vastaan, sillä kyse on elämästä ja kuolemasta.

”Kolme sisaren ja Alien-elokuvien ydinteemat ovat samankaltaisia. Pelko tulevaisuudesta, ajatus ulkoisesta uhasta, tunne siitä että elämme vääjäämättömässä maailmassa, johon emme voisi vaikuttaa”, Öhrman erittelee. ”Mutta kyllä voimme. Ilokseni näytelmäprojekti vihdoin toteutuu. Olen löytänyt siihen mahtavan työryhmän.”

Esityksen musiikista vastaavat Janne Lounatvuori sekä räppäri-duo Sofa. Puvut on suunnitellut Brenda Gomez, lavasteet Lars Idman, valot Jaakko Sirainen, äänet Niklas Vainio sekä videot Matias Ojanen yhdessä Öhrmanin kanssa.

Kolmen sisaren rooleissa nähdään Inke Koskinen (Masha), Fanni Noroila (Irina) ja Sonja Kuittinen (Olga). Muissa rooleissa Pyry Nikkilä, Pihla Pohjolainen, Miia Selin, Tuukka Huttunen, Hiski Vihertörmä, Janne Kallioniemi, Auvo Vihro, Mika Honkanen ja Minna Hokkanen.

Sofa-duolta ilmestyy esitykseen liittyvä EP-julkaisu

Näyttelijä-muusikoiden Sonja Kuittisen ja Fanni Noroilan muodostama rap-duo Sofa julkaisee 27.1. EP-äänitteen Lucky Star. Siinä käsitellään luopumisen, eron, kuoleman, vihan ja lähdön teemoja. EP:n biisien Et saa mua jäämään sekä Lucky Star remix-versiot kuullaan Kolme sisarta viides näytös -näytelmässä. Teatterisovitukset on luonut Berliinissä ja Suomessa vaikuttava Janne Lounatvuori (Kaiku Studios).

”Meitä on inspiroinut luopumisen, erojen, kuoleman, vihan ja lähdön teemat. Kappaleet kuulostavat meistä melankolisilta mutta silti voimakkailta. Menetyksiin ja luopumisiin kuuluu aina surua mutta myös muutosvoimaa, jossa on paljon energiaa. Se on meistä kiehtovaa!”, duo valottaa.

Kuvat medialle:
https://ttt.kuvat.fi/kuvat/Kolme+sisarta+viides+n%C3%A4yt%C3%B6s/

Näytelmä TTT:n sivuilla:
https://ttt-teatteri.fi/program/kolme-sisarta-viides-naytos/

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja medialiput:
tiedottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, zvxn.xnhunara+ggg-grnggrev.sv

Kategoria