School of Rock Suomeen 2024! Lasten haku käynnistyy 26.11.2022

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 23.11.2022

Andrew Lloyd Webberin musikaalikomedia School of Rock saapuu Suomeen. Ensi-ilta on syksyllä 2024 Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä. Rockmusikaali antaa jälleen lapsille mahdollisuuden loistaa näyttämöllä yhdessä ammattinäyttelijöiden kanssa. Teatterin avoin haku musikaalin lapsirooleihin alkaa 26.11.2022. Ohjauksesta vastaa Suomen mister musikaali Samuel Harjanne, joka ohjasi TTT:lle lasten tähdittämät yleisömenestykset Billy Elliot ja Matilda. Tässä musikaalissa saattavatkin rokata manserockin tulevat isot nimet.

School of Rockin tarinassa pitelemätön wannabe -rokkistara, jota samannimisessä elokuvassa unohtumattomalla tavalla esitti Jack Black, juonii itsensä sijaisopettajaksi ja perustaa kouluun rokkibändin.

Avoin haku 26.11.-25.12.2022

Avoimen haun kautta etsinnässä on 28 iältään 7-12 -vuotiaita lasta. He tulevat aloittamaan musikaalirooliin tähtäävät opinnot School of Rock -koulussa jo ensi vuodesta alkaen. Osalta lapsista vaaditaan hyvää laulu- ja soittotaitoa, ja toisilta pelkästään laulutaitoa. Aiempi esiintymiskokemus on etu, mutta ei pääsyvaatimus.

Olen erittäin innoissani tästä tulevasta rock-seikkailusta! Se on meidän lapsi-trilogiamme kolmas osa. Billy Elliot ja Matilda ovat osoittaneet pirkanmaalaisten lasten ja nuorten uskomattomat voimavarat ja taidot, ja nyt haemme sitä rokkaavinta, energisintä ja hauskinta lapsiporukkaa mielettömän hienoihin ja haastaviin rooleihin. On hienoa että TTT satsaa tulevan sukupolven taidekasvatukseen upeilla ohjelmistovalinnoillaan, ja rohkaisenkin nyt jokaista esiintymisestä kiinnostunutta lasta hakemaan mukaan – soitit sitten jotain soitinta tai et. School of Rock tulee räjäyttämään pankin!”, iloitsee Samuel Harjanne.

Haku käynnistyy 26.11. jolloin hakuilmoitus löytyy Tampereen Työväen Teatterin kotisivulta ttt-teatteri.fi. Hakuaikaa on 25.12.2022 asti.

Tekijöinä menestysmusikaaleista tuttuja nimiä

Musikaalin suunnittelijatiimissä ovat Samuel Harjanteen kanssa mm. Billy Elliotissa ja Matildassa yhteistyötä tehneet kapellimestari Tony Sikström, koreografi Jari Saarelainen, lavastussuunnittelija Peter Ahlqvist, pukusuunnittelija Pirjo Liiri-Majava, valosuunnittelija Eero Auvinen ja äänisuunnittelija Kalle Nytorp.

Musikaali perustuu Mike Whiten kirjoittamaan hittielokuvaan School of Rock. Musiikin säveltäjä Sir Andrew Lloyd Webber on maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia musikaalin tekijöitä. Hänen käsialaansa ovat useat rakastetut musikaalit, kuten Jesus Christ Superstar, Evita, Cats, Starligh Express ja Oopperan kummitus. Hän on voittanut useita alan arvostettuja palkintoja, muun muassa Emmyn, Oscar-palkinnon sekä neljä Grammy- ja kahdeksan Tony -palkintoa. Musikaalin käsikirjoittaja on niin ikään Oscar-palkittu Julian Fellowes ja lyriikat on kirjoittanut Tony-palkittu Glenn Slater.

#schoolofrocktampere

Based on the Paramount Movie written by Mike White
Music by Andrew Lloyd Webber
Book by Julian Fellowes
Lyrics by Glenn Slater

Kategoria