Risto Asikaisen Avain-biisin uusi musiikkivideo vie poikabändin vankilaan

Edellinen Seuraava

Mediatiedote 14.5.2019

Poikabändi_banneri

 

Tampereen Työväen Teatterin syksyn musikaalikomedia Poikabändin kokoonpano ToiBoys on julkaissut uuden musiikkivideon Avain. Biisin on säveltänyt hittinikkari Risto Asikainen, videon on käsikirjoittanut ja ohjannut Riku Suokas. Saman tiimin aiempi video Tehdään mehuu julkaistiin marraskuussa 2018 ja se keräsi lyhyessä ajassa 100 000 katsojaa. ToiBoys tekee viikonvaihteessa ensi esiintymisensä suurelle yleisölle suositussa Likkojen Lenkki -tapahtumassa Tampereella. 

Avain musiikkivideo
LINKKI
(Säv. ja san. Risto Asikainen, ohjaus Riku Suokas) 

Musikkivideo kuvattiin osin Ylöjärvellä kivilouhoksella. Videon tyyli on lähtenyt musikaalin tarinasta. ”Tässä tehtiin nyt videota, jonka ToiBoys olisi ihan hyvin itse voinut ideoida. Biisin tarinassa on avain, joten jätkät ovat päättäneet, että sijoitetaan tapahtumat vankilaan josta vain rakkaus voi heidät vapauttaa”, kertoo käsikikirjoittaja ja ohjaaja Riku Suokas. ”Kun on musikaalikomedia niin haettiin tietoisesti ironista otetta. Kaikki kliseet, joita videosta voi löytää, ovat ihan tarkoituksellisia. Halusimme ankkuroida tämän 90-luvun poikabändi-ilmiöön, jolloin moni bändi teki videoita eri teemojen, kuten avaruus tai kauhu, pohjalta.” 

Ei tämä poikien työn jälki paljon esikuvilleen kyllä häviä”, sanoo Suokas. Hän kertoo, että näyttelijät ToiBoysin rooleihin valittiin sillä perusteella, että heillä on taitoa laulaa ja tanssia sekä tehdä komediaa. 

ToiBoysin muodostavat monissa musikaaleissa loistanut TTT:n Jari Ahola (Vuonna 85, Mauno Peppone, Tytöt 1918, Rakkaudella merkitty), Jon-Jon Geitel (Roope Salminen & Koirat, nimiroolit musikaaleissa Shrek ja Tarzan), Lauri Mikkola  (Kinky Boots, Voice of Finland, Uuden Musiikin Kilpailu), TTT:n uusimpiin näyttelijäkiinnityksiin kuuluva Saska Pulkkinen (Tytöt 1918, Tarzanin nimirooli) sekä Jonas Saari (Les Miserables, Vampyyrien tanssi, Tom of Finland). 

Musikaalin musiikkia ovat säveltäneet Risto Asikaisen lisäksi Kristian Maukonen, joka tunnetaan muun muassa XL5:n tuottajana ja biisintekijänä sekä monessa musikaalissa kapellimestarina toiminut Pekka Siistonen. Musikaalin bändi on Manserock-musikaalin Vuonna 85 bändinä tunnettu Alabama House Band, jonka rumpali Ari Toikkaon musikaalissa myös musiikkituottajana.

Tampereen Työväen Teatterin uusi kotimainen musikaalikomedia Poikabändi vie katsojat suoraan 90-luvun musabisneksen keskiöön, tähtitehtaaseen nimeltä Toijala ja sieltä maailmanmaineeseen ponnahtavan poikabändin ToiBoysin tarinaan. Poikabändin kirjoittavat ja ohjaavat Heikki Syrjäja Riku Suokas. Kantaesitys on 5.9.2019 Suurella näyttämöllä.

Toivomme, että Poikabändi-musikaali herättää yleisössä naurua, nostalgisia oivalluksia ja uskoa parempaan huomiseen”, kertoo Riku Suokas.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv 

Pressikuvat:
http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/poikabandi-pressikuvat

Avain-musiikkivideon tekijät:
Videolla ToiBoys: Jari Ahola, Jon-Jon Geitel, Lauri Mikkola, Saska Pulkkinen, Jonas Saari sekä Katri Liikola
Sävellys ja sanat: Risto Asikainen
Käsikirjoittaja ja ohjaaja: Riku Suokas
Musiikin tuotanto: Pekka Siistonen
Kuvaaja ja värimäärittely: Tero Molin
Valaisija ja leikkaaja: Markus Nieminen
VFX: Tommi Lepola
Dolly Grip: Joonas Halkola, Marko Möttönen
Valomiehet: Samuli Suoyrjö, Mikael Nylund
Tuotanto: Ilkka Niemi, Legenda Film & TV 2019

 

 

Kategoria