Pyynikin Täällä Pohjantähden alla -suurteoksen näyttelijät julki – Kesän ohjelmisto täydentyy

Edellinen Seuraava

Täällä Pohjantähden alla -suurteoksen näyttelijät julki

Ensi kesänä Pyynikin kesäteatterin kansallismaisemassa nähdään lähes 30 vuoden jälkeen Väinö Linnan rakastettu Täällä Pohjantähden alla. Esityksen ohjaa Antti Mikkola ja tekstin sovituksesta vastaa Sami Keski-Vähälä. Pyynikin Kesäteatterin, Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotantona toteutettavan teoksen ensi-ilta on 9.6.2023.

Sukupolvesta toiseen Täällä Pohjantähden alla on hurmannut lukijansa tarkalla, hersyvällä ihmiskuvallaan ja runsaalla henkilögalleriallaan. Rooleissa nähdään rakastettuja tamperelaisia konkarinäyttelijöitä sekä nuoria lupauksia.

30 vuotta sitten Kalle Holmbergin ohjauksessa Akseli Koskelaa näytteli nuori Esa Latva-Äijö, joka tällä kertaa astuu isän rooliin Koskelan Jussiksi. Akselin roolissa nähdään Verneri Lilja ja Elinan roolissa Ella Mettänen. Muissa rooleissa ovat mm. Tom Lindholm, Jukka Leisti, Aimo Räsänen, Heidi Kiviharju, Samuli Muje, Antti Tiensuu, Saga Sarkola, Henriikka Heiskanen ja Lasse Viitamäki. Avustajajoukot ovat nokialaisen Etunäyttämö-teatterin harrastajanäyttelijöitä.

”Tämän upean työryhmän kanssa tarvomme teatterin jättiläisten jalanjäljissä. Tulossa on ikimuistoinen kesä!” kertoo ohjaaja Antti Mikkola. Luvassa on Väinö Linnan teokselle uskollinen, visuaalisesti karun tyylikäs, koskettava ja elokuvallinen suurteos, joka jatkaa Linnan teosten esittämisen perinnettä Pyynikillä. Esitykset jatkuvat 12.8.2023 saakka.

Ohjelmisto täydentyy: musiikkikomedia Pesänjako palaa ohjelmistoon

Pyynikin kesäteatterin ensi kesän ohjelmisto täydentyy kesällä 2021 nähdyllä kotimaisella musiikkikomedialla Pesänjako, jonka Tampereen uusintaensi-ilta on 14.7.2023.

”Kesällä 2021 voimassa olleiden rajoituksien vuoksi käytössä oli vain osa katsomosta ja monelta halukkaalta jäi näytelmä tämän vuoksi näkemättä, siksi haluamme nyt tarjota uuden tilaisuuden”, kertoo Pyynikin kesäteatterin johtaja Kai Hintsanen.

Rikollisen hauskan kesäkomedian rooleissa nähdään Lari Halme, Sami Hintsanen, Mari Turunen, Sari Siikander, Ville Majamaa, Senni Raappana, Pasi Sarikoski ja Louie So sekä alpakat Jackson ja Suttura. Tarinaan linkittyy Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin musiikki.

Käsikirjoituksesta vastaavat Pinky Ponky Productions Oy ja Marika Vapaavuori, joka vastaa myös esityksen ohjauksesta. Esitykset 14.7.–16.8.2023. Liput tulevat myyntiin 13.12.2022.

Liput: Lippu.fi sekä Tampereella Kulttuurimyymälä Aplodi ja Pyynikin kesäteatteri.

Lehdistökuvat

Lisätiedot: Pyynikin kesäteatteri, johtaja Kai Hintsanen, xnv.uvagfnara+cllavxvaxrfngrnggrev.sv, puh. 050 344 6215

www.tampereenteatteri.fi

Kategoria