Pyynikin kesäteatterin ylläpitäjäksi osakeyhtiö – Piia Soikkeli toimitusjohtajaksi

Edellinen Seuraava

Vuodesta 2001 säätiönä toiminut ja viime vuosina taloudellisten ongelmien kanssa paininut Pyynikin kesäteatteri muuttuu 1. huhtikuuta 2023 osakeyhtiöksi.

Muutoksella varmistetaan Pyynikin kesäteatterin toiminta ja tulevaisuus. Nyt perustetusta Pyynikin kesäteatteri Oy:stä omistavat samansuuruiset osuudet Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja Eino Salmelaisen säätiö sr.

“Pyynikin kesäteatterisäätiön reiluun kahteenkymmeneen vuoteen on mahtunut hienoja taiteellisia voittoja sekä suuria selviytymistaisteluja, viimeisimpänä koronavirus. Pandemia vaurioitti teatterin toimintaa kaksi kesää. Nyt katsoimme paremmaksi aloittaa uudelta puhtaalta pöydältä”, kertovat Pyynikin kesäteatterisäätiön johtaja Kai Hintsanen ja Pyynikin kesäteatteri Oy:n hallituksen puheenjohtaja Päivi Myllykangas.

Osakeyhtiömalli on tässä ajassa parempi toimintamuoto, ja se mukautuu säätiötä paremmin teatteritoiminnan pyörittämiseen.

“Pyynikin kesäteatteri on Suomen hienoin ja arvokkain perinteinen kesäteatteri, jonka jatkon halusimme ehdottomasti turvata”, painottaa Tampereen Teatterin teatterinjohtaja Mikko Kanninen.

“Suomalainen kesäteatteri on ainutlaatuinen ilmiö maailmassa, ja ansaitsee tekijöikseen parhaat ammattilaiset”, sanoo Tampereen Työväen Teatterin teatterinjohtaja Otso Kautto ja jatkaa: “Pyynikin peruslinja ei kaipaa muutoksia: päätuote on edelleen teatteri.”  

”Eino Salmelaisen säätiö pitää tärkeänä turvata Pyynikin kesäteatterin toiminta. Uudessa osakeyhtiössä mukana olo on säätiölle sen sääntöjen mukainen tapa kehittää tamperelaista teatterielämää”, kertoo Eino Salmelaisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Rauno Ihalainen.

Toimitusjohtajaksi Piia Soikkeli
Pyynikin kesäteatteri täyttää 70 vuotta vuonna 2025. “Halusimme näillä muutoksilla vaikuttaa positiivisesti ja kauaskantoisesti Pyynikin kesäteatterin tulevaisuuteen”, Päivi Myllykangas kertoo. “Halusimme toimitusjohtajaksi henkilön, jonka uskomme vievän asioita päättäväisesti eteenpäin.”

Pyynikin kesäteatteri Oy:n toimitusjohtajana aloittaa teatteritaiteen maisteri Piia Soikkeli. ”Tavoitteenani on, että Suomen vetovoimaisimmasta kesäteatterista tehdään työntekijöiden, osakeyhtiön hallituksen ja muiden taustajoukkojen yhteisvoimin entistä vetovoimaisempi.”

Näyttelijän töiden lisäksi Soikkeli on aiemmin työskennellyt Tampereen Teatterin tuottajana sekä yhdeksän vuotta Teatteri Telakan hallinnollisessa johdossa projekti- ja hanketuottajana, taiteellisen johtoryhmän johtajana sekä hallituksen puheenjohtajana.

Kesän ohjelmistossa Väinö Linnaa ja musiikkikomedia
Tulevana kesänä Pyynikin pyörivässä katsomossa nähdään Väinö Linnan klassikko Täällä Pohjantähden alla sekä Pyynikille paluun tekevä musiikkikomedia Pesänjako.

Täällä Pohjantähden alla -näytelmän ohjaa Antti Mikkola. Näytelmän tekijät Väinö Linna, Sami Keski-Vähälä. Rooleissa nähdään Esa Latva-Äijö (Koskelan Jussi), Verneri Lilja (Akseli) ja Ella Mettänen (Elina). Muissa rooleissa ovat mm. Tom Lindholm, Jukka Leisti, Aimo Räsänen, Heidi Kiviharju, Petra Ahola, Samuli Muje, Antti Tiensuu, Jyrki Mänttäri, Henriikka Heiskanen ja Lasse Viitamäki. Avustajajoukot ovat nokialaisen Etunäyttämö-teatterin harrastajanäyttelijöitä. Ensi-ilta on 9.6.2023.

Pesänjako-musiikkikomedian ohjauksesta vastaa Marika Vapaavuori ja käsikirjoituksesta Pinky Ponky Productions Oy ja Marika Vapaavuori. Rooleissa ovat Lari Halme, Sami Hintsanen, Mari Turunen, Sari Siikander, Ville Majamaa, Senni Raappana, Pasi Sarikoski ja Louie So. Tampereen uusintaensi-ilta on 14.7.2023.

www.pyynikinkesateatteri.fi

Kategoria