Ylva Haru, Iron Country Sisters

Poistunut ohjelmistosta

Maailmanluokan indiefolk-helmi – Aleksi Pahkala, Päivän biisit

Ylva Haru on uutta kotimaista folkia esittelevä laulaja-lauluntekijä, joka on luonut nahkansa uudelleen juurevan kitarasoundin ja lauluharmonian ympärille. TTT-Klubilla nähdään hänen viisihenkinen alkuperäinen yhtyeensä.

Illan avaa hurmaava Iron Country Sisters. Se yhdistelee musiikissaan ”popin purevuutta, folkin herkkyyttä, bluesin rosoa ja kantrin kaihoa”. Eturivin sisarukset laulavat upeita kolmiäänisiä stemmoja.

Ylva Haru on lähtöisin Klovharusta, Tove Janssonin mökkisaarelta, missä yövyttyään lauluntekijä sai kokea luonnon puhuttelevan mystisen energian syksyllä 2012. Hän kuuli siellä jotain, mistä kaksi vuotta myöhemmin syntyi artisti nimeltä Ylva Haru ja se jokin soi nyt laulujen muodossa.

Artistin ensimmäinen pitkäsoitto Linnut näki päivänvalon tammikuussa 2019. Kokonaisuus tarjoaa kirjon erittäin pelkistetystä maailmasta paikoitellen massiivisiinkin bändisovituksiin.

Levyn singlelohkaisu Elämä kantaa ylsi heti radiosoittoon (YleX, Radio Suomi, Radio Helsinki), pääsi useammalle Spotify-listalle kiinnostavimpien suomalaisten joukkoon ja rankattiin Radio Suomen Levylautakunnassa ykkössijalle. Sekä Soundi että YleX nostivat uutuuden Parasta nyt -listoilleen.

Vahvasti tulkittu tarinankerronta porautuu suoraan selkäytimeen pohtien tätä aikaa ja hyvää ihmisyyttä – kipuja, rakkautta ja kaihoa unohtamatta. Pehmeiden vokaaliosuuksien ja rosoisen folktunnelman oiva naimakauppa antavat kylmiä väreitä, mutta ei jätä kylmäksi. Parhaimmillaan Ylva Harun kappaleet ovat päättymättömiä lauseita, jotka jäävät kaivertamaan kuulijan mieltä.


Ylva Harun linkit:
Kotisivut
Facebook

Iron Country Sistersin linkit:
Facebook
YouTube

K18

Lippujen hinnat

14,00 €

Näyttämö

TTT-Klubi
Katsomokartta

Videogalleria