BURLESKI VARIETEE

Poistunut ohjelmistosta

Kiusoittelevan ihana ilta

Tervetuloa viettämään glamourintäyteinen illanvietto, jossa Tampere Burlesque vie aikamatkalle salakapakkamaisiin tunnelmiin! Ikimuistoinen show yhdistelee sulavasti burleskia ja sirkusta. Esityksen aikana yleisö saa kokea ihastusta, jännitystä ja aimo annoksen huumoria!

30.10. esiintyjät
Oliva Rouge, Holy Curves!, Miss Acrolicious, Handsom Stark, Tangobatics, Stella Polaire, Miss Woop de Doo, Tinker Bell, India Wilde

9.11. esiintyjät
Oliva Rouge, Holy Curves!, Miss Acrolicious, Handsom Stark, Tangobatics, Stella Polaire, Miss Woop de Doo, Gigi Praline, Dick Tator

Molemmissa illoissa juontajana Suzie Dynamite, musiikista vastaa DJ Jirci.

Burleski on kiusoittelun taidetta

Burleski on lähtöisin 1800-luvulta. Taiteenlajissa yhdistyy teatraalisuus, tanssi, musiikki, performanssi, huumori ja luova striptease. Burleskissa paino on kuitenkin enemmän samalla Tease kuin Strip. Burleskin kulta-aika sijoittuu 30-50 -luvuille. Uuden burleskin aalto kehittyi 90-luvulla, ja Suomeen laji rantautui vuonna 2007. Nykyään burleskia on nähtävillä ympäri maailmaa, ja lajista on tullut niin suosittu, että monilla tanssistudiolla voi käydä burleskitunneilla viikoittain.

Tampere Burlesque on vuonna 2016 perustettu yhdistys, joka haluaa tuoda burleskin yleisölle helposti lähestyttävänä taiteenlajina ja tarjota erilaisia tapahtumia ja työpajoja niin Tampereella kuin lähikunnissakin.

Monipuolinen joukko esiintyjiä

Olivia Rouge
Vuodesta 2008 lähtien burleskilavoja sulostuttanut Olivia Rouge on Tampereen burleskiskenen valovoimaisimpia hahmoja. Hän on esiintynyt ympäri Suomea, mutta myös ulkomailla, kuten Las Vegasissa, New Yorkissa, Roomassa ja Lontoossa. Hänet tunnetaan monipuolisesta repertuaaristaan: yleisössä et voi koskaan tietää, mitä tuleman pitää. Esiintymisen lisäksi Olivia luotsaa omaa burleskikouluaan Olivia Rouge’s School of Burlesqueta ja toimii Tampere Burlesque ry:n puheenjohtajana.

Holy Curves!
Tesoman hurjinakin tunnetut Mansen likat eivät jätä kyllä mitään arvailujen varaan. Vuodesta 2011 lähtien yhdessä esiintynyt duo koostuu Olivia Rougesta ja Albinesta. Tämä dynamiittiduo toimii lavalla kuin junan vessa konsanaan, asennetta ei näiltä naikkosilta puutu. Heidät on nähty esiintymässä yhdessä aina Suomen Lapista Amsterdamiin saakka.

Miss Acrolicious
Tulisieluinen ja vauhdikas taskuvenus, joka viettelee yleisönsä huikealla akrobatialla ja elegantilla sulokkuudellaan. Tämä pitkän linjan sirkustaitelija alkoi yhdistellä sirkusta ja burleskia omalaatuisella tyylillään vuonna 2010. Hänellä on hyvin harvinainen taito: hän osaa pyörittää tasseleita päälläseisonnassa! Hänen esityksissään yhdistyy niin klassinen burleski kuin viettely pilke silmäkulmassa ja taidokas akrobatia. Miss Acrolicious on esiintynyt mm. Helsingin, Tukholman, New Yorkin, Wienin ja Rooman kansainvälisillä burleskifestivaaleilla sekä Las Vegasissa Burlesque Hall of Famessa. Henkeäsalpaavaa akrobaattista sulokkuutta!

Handsom Stark
Boylesqueta eli miehen tekemää burleskia tai puhtaasti sirkusta, kumpikin sujuu kuin tanssi! Handsom Stark on komea ja vahva mies pohjolan perukoilta. Pilke silmäkulmassaan hän täyttää lavan valloittavalla energiallaan ja huikeilla sirkustaidoillaan. Päätähuimaavaa tasapainoilua itsestään seisovilla tikkailla tai jongleerausta, jopa sapelit lentävät hallitusti hänen käsissään. Handsom Stark on hurmannut yleisöjä mm. Helsingin, Rooman, Wienin ja New Yorkin burleskifestivaaleilla.

Tangobatics
Pariakrobatiaa tunteella!Tangobatics on unelma duo kotoisin eksoottisesta ja kierosta Savon sydämestä. Tämä dynaaminen kaksikko ei jätä ketään kylmäksi ja saa yleisön haukkomaan henkeään joka kerta! Duolta voit tilata joko sirkusnumeron tai burleskia ja sirkusta yhdistävän numeron. Yhdessä he ovat valloittaneet lavoja ympäri maailmaa mm. Las Vegasissa, Roomassa, Tukholmassa ja Tallinnassa.

Stella Polaire
Suomi-burleskin Sally Bowles, valloittava Stella Polaire on tarjoillut räjähtävää kimmellysvoimaa, asiatonta meininkiä ja nakubaletin viettelystä suomalaiselle burleskiyleisölle jo vuodesta 2008. Tässä niin esiintyjänä kuin juontajanakin tunnetussa leidissä yhdistyvät punk, kabaree ja fantasia hieman omintakeiseksi mutta kiehtovaksi kokonaisuudeksi.

Miss Woop de Doo
Viettelevä sekoitus parodiaa, ironiaa ja seksikkyyttä. Miss Woop De Doo on Tampereen omia kasvatteja. Hän syö mustaamakkaraa kerran puolessa vuodessa, mutta rakastaa sitäkin enemmän tanssia läpi yön, pikkutunneille asti…Tule katsomaan mitä tämä sähikäinen tarjoaa yleisölle tällä kertaa!

Gigi Praline
Gigi Praline – Sticky & Sweet…vai onko sittenkään? Gigi on esiintynyt kotimaisilla ja ulkomaisilla lavoilla vuodesta 2010 tuoden lauteille sekä hersyvää että poliittista burleskia, viihdettä koskaan unohtamatta. Hän kuuluu Burleskinstituutin opettajakuntaan ja on puolikas Thee Dizzy Daisies -duosta. Gigin esityksiä on luonnehdittu tyylikkään kajahtaneiksi: kuin joisi vaaleanpunaista shamppanjaa Tiffanyllä sarjakuvahahmojen kera!

Dick Tator
(Ala)kulttuurin monialainen mysteerimies viihdyttää ja kiihdyttää yleisöään sekoittaen maaseudun romantiikkaa suomalaisromantillisiin hahmoihin populääriä unohtamatta. Myyttinen Dick Tator on parasta livenä, saatat saada Orimattilan orhen jopa syliin asti!

India Wilde
Boheemi burleskineito, joka ammentaa inspiraation esityksiinsä teatterin, kirjallisuuden ja musiikin maailmasta. Joskus hän saattaa jopa laulaa luikauttaa esitystensä lomassa. India Wilde kuuluu myös Olivia Rougen luotsaamaan Vermillion Dames -ryhmään.

Tinker Bell
75% kansainvälistä supervoimaa, 15% glitteriä ja 10% kofeiinia. Tämä Länsi-Siperian showponi on hämmentänyt kotimaisen burleskiskenen soppaa sen alkumetreiltä asti. Tätä nykyä Tinker Bell pyörittää kimmellyskollegansa kera paitsi omia klubi-iltoja Helsingissä, myös Suomen ensimmäistä varsinaista burleskikoulua.

Suzie Dynamite
TTT-Klubin burleski-illoissa juontajana toimii kuohuviinin lailla pirskahteleva Suzie Dynamite. Lady Dynamite on juontanut ja ollut artistina lukuisissa Tampere Burlesquen tapahtumissa jo muutamien vuosien ajan, kuuluen niin sanotusti vakiokalustoon. Suzie Dynamite luotsaa turvallisin ottein katsojat burlesquen kiehtovaan maailmaan. Huumorilla, sensuelleilla kurveilla ja glitterikehyksin tämä burleskimaailman dynamiitti valloittaa karskeimmankin karjun ja herkimmänkin hienostoleidin osaksi ihanaa tamperelaista burlesque-yhteisöä.

Suosittelemme alkaen 18-vuotiaille

Lippujen hinnat

25,00 €

Näyttämö

TTT-Klubi
Katsomokartta

Esityskalenteri