Tapio Liinoja & Olli Ahvenlahti

Poistunut ohjelmistosta

Osta Lippupisteen kautta

Tapio Liinoja ja Olli Ahvenlahti ovat tunteneet toisensa kauan, mutta yhdessä duo on noussut lavalle vasta tällä vuosituhannella.

”En ole vielä keksinyt yhtään suomalaista biisiä, josta Olli ei olisi jo ehtinyt tehdä ainakin yhtä sovitusta”, sanoo Tapio. ”Ulkomaisista löytyi sentään pari.”

Keikoilla kuullaan kappaleita molempien taiteilijoiden värikkäiltä taipaleilta. Särmää lauluvalintoihin ja esiintymisiin tuovat miesten taustat. Olli on neljännen polven stadilainen, ja Tapion teksteissä ja tarinoissa on paljolti pohjana maaseutu: ”Kallion polttava asfaltti kohtaa Vampulan pistävän sianpaskan tuoksun”.

Tapsan ja Ollin konserttikiertueet Mainio Juha Vainio, Rautavaara 100 sekä Juntti ja stadin kundi ovat olleet menestyksiä. Tulevilla keikoilla kuullaan lauluja myös näiltä.

”Teemme musiikillisen matkan Viron, Ruotsin, Italian, Ranskan ja Irlannin kautta Atlantin toiselle rannalle”, kertovat Olli ja Tapio.

Olli Ahvenlahti on tullut tutuksi television katsojille kapellimestarina ja pianistina monista viihdeohjelmista ja Euroviisuista sekä pitkästä yhteistyöstä Vesa-Matti Loirin kanssa. Ollin toistaiseksi viimeisin sooloalbumi ilmestyi neljä vuotta sitten.

Tapio Liinoja tunnetaan parhaiten useista televisio- ja elokuvarooleistaan ja Lapinlahden Linnuista. Soololevyjä hän on tehnyt kolme ja kaksi levyä Esa Pulliaisen kanssa. Tekstit ovat pääosin Tapion, muutama sävellyksistäkin.

”On aina hienoa päästä kasvokkain yleisön kanssa esittämään kauniita ja koskettavia musiikillisia tarinoita”, kuvailee Olli.

”Meillä on lavalla rentoa ja hauskaa, improvisoidaankin melko paljon. Olisko siinä ripaus semmoista sanallistakin jazzia”, sanoo Tapio.

Show klo 19, ovet klo 18. Tapahtumaan ei ole ikärajaa.

Lippujen hinnat

25,00 €

Näyttämö

TTT-Klubi
Katsomokartta