TALO HORJAHTI

Poistunut ohjelmistosta

TEKSTEJÄ keväältä 2022 Ukrainasta

Hyväntekeväisyysesityksen tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä UNICEFin hätäapukeräykseen Ukrainan lasten ja perheiden auttamiseksi.

Esityksessä luetaan ukrainalaisten kirjailijoiden kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä ja monologeja. Ne on kirjoitettu sodan keskellä helmi-maaliskuussa 2022. 

Tekstikokonaisuuden ovat koonneet ja kääntäneet yhdessä taiteilijat, kääntäjät ja aktivistit Suomesta ja Ukrainasta. Tekstit on sovittanut kokonaisuudeksi näytelmäkirjailija Elli Salo. 

”Lukudraamassa kuullaan ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden Andrii Bondarenkon, Julija Gontšarin, Lena Ljagušonkovan ja Ljudmila Timošenkon monologeja. Suurin osa kirjailijoista on paennut viime viikkojen aikana Kiovasta Lviviin. Monologien lisäksi luetaan lastenkirjakuvittaja Olja Grebennikin ja näytelmäkirjailija Oleg Mihailovin sodanaikaisia päiväkirjamerkintöjä”, Elli Salo kertoo.

TTT:n lukudraamaesityksessä lukijoina ovat talon omat kiinnitetyt näyttelijät Jari Ahola, Teija Auvinen, Pentti Helin, Jari Leppänen, Heidi Kiviharju, Jaana Oravisto, Suvi-Sini Peltola, Tommi Raitolehto ja Auvo Vihro.   

Valtakunnalliseen tukitapahtumien sarjaan ovat ilmoittautuneet mukaan myös muun muassa Kajaanin kaupunginteatteri, Turun Kaupunginteatteri, Lappeenrannan kaupunginteatteri ja KOM-teatteri. 

Lippujen hinnat

20,00 / 20,00 / 40,00 / 100,00 €

Esityskalenteri

Tekijät ja näyttelijät

Monologit Andrii Bondarenko, Julija Gontšar, Lena Ljagušonkova, Ljudmila Timošenko
Päiväkirjamerkinnät Olja Grebennik, Oleg Mihailov
Suomennos Anni Lappela, Anna Sidorova, Riku ToivolaJura Zubin
Sovitus Elli Salo
Ohjaus Otso Kautto
Promokuvan aihe Olja Grebennik

Takaisin ylös