RUUSURUOSKA

Alpo Jaakolan kulttisarjakuva näyttämölle

Kantaesitys 20.9. Teatteri Takomossa
Tulossa TTT:n Kellariteatteriin keväällä 2020, lippujen myynti alkaa lokakuussa.

Kuvataiteilija Alpo Jaakola julkaisi vuonna 1967 sarjakuva-albumin Ruusuruoska. Nimisarjakuva koostuu tussipiirroksista, joista jokainen muodostaa oman kohtauksensa. Teos syntyy nyt uudelleen näyttämölle Teatteri Takomon ja TTT:n yhteistuotantona!

Ruusuruoskaa kansoittavat moninaiset olennot, jotka elävät läpi suloisia ja kipeitä tapahtumia ikiaikaisessa menneisyydessä. Tarinat muodostavat freskon, johon ihmiselämän ilot ja kärsimykset on ikuistettu tuntemattoman mestarin nöyryydellä.

Esitys huokuu surrealistista huumoria, muinaista erotiikkaa, rankaisematta jäänyttä julmuutta, sadun viisautta sekä toivoa, joka siirtyy sukupolvelta toiselle kuin nyrkistä toiseen kulkeva salainen viesti.

Tekstit laatii Mika Rättö, legendaarinen muusikko (Circle, Kuusumun profeetta) ja monitaiteilija (mm. elokuva Samurai Rauni Reposaarelainen). Musiikista vastaa Eero Palviainen, luutun ja teorbin taitaja, vanhan musiikin kansainvälisesti arvostettu tulkitsija ja soitinrakentaja. Ohjauksen ja dramatisoinnin tekee Esa Kirkkopelto, pitkän linjan esitystaiteilija ja filosofi.

Lippujen hinnat

Kesto

Kesto noin 2:35 (sis.väliajan)

Tilaa tarjoilut

Esityskalenteri

Valitse sopiva ajankohta

Tekijät ja näyttelijät

Ohjaus ja dramatisointi Esa Kirkkopelto
Tekstit Mika Rättö
Musiikki Eero Palviainen
Pukusuunnittelu & skenografia Sanna Levo
Valo- ja äänisuunnittelu Mikko Hynninen
Yhteistyössä Teatteri Takomo ja Tampereen Työväen Teatteri