PRINSESSA PIKKIRIIKKI

Poistunut ohjelmistosta

Esitykset ke 14.2. klo 18, to 15.2. klo 10 / su 18.2. klo 12 ja 15 / ti 20.2. klo 10 Kellariteatterissa.

Tunnetkos sinä Prinsessa Pikkiriikin? Jaa et vai? No se on kyllä harmi, sillä hän on mitä ihanin, tuhmin ja kiltein tyttö, joka maailmassa asustaa.

Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari on värikäs ja vauhdikas koko perheen nukketeatteriesitys, joka on täynnä arkea ja mielikuvitusta sekoittelevia tarinoita hurmaavan päähenkilönsä Pikkiriikin tärkeistä hetkistä. 

Prinsessa Pikkiriikki kyseenalaistaa aikuisten (typeriä) sääntöjä ja käy läpi pieniä suuria juttuja kotoakarkailusta ja ystävän löytymisestä koirankakkataikavääkylöihin. Sankarimme taikoo aikuiset Himpskattiin, närkästyy äidin mahaan muuttaneesta rasittavasta Urposta ja rakentaa maailman hienoimman oman kodin – kuten vain itsemääräämisoikeuttaan harjoitteleva pikkiriikkinen prinsessa osaa. Kokonaisuudesta koostuu tavallisen lapsen tavallinen päivä, joka on  mielikuvituksen ja ajattelun vapauden kautta maaginen ja täynnä mahdollisuuksia! 

Esitys pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reittun riemukkaaseen lastenkirjasarjaan ja se nähdään nyt ensimmäistä kertaa nukeille sovitettuna. Värikkäät pöytänuket ja mielikuvitusta kutkuttelevan ilkikurinen kerronta tuovat lapsen maailman lähelle katsojaa ja tarinan episodimainen rakenne pitää pienimmätkin katsojat helposti mukanaan. 

Prinsessa Pikkiriikki tarjoaa sekä lapsi- että aikuisyleisölle samaistuttavan, hersyvän ja itsepintaisen kunnianhimoisen nukketeatterielämyksen.

5+ alakouluikäisiin, sopii mainiosti koko perheelle

Lippujen hinnat

15,00 / 10,00 / 10,00 / 10,00 €

Esityskalenteri

Tekijät ja näyttelijät

Dramatisointi Merja Pöyhönen
Ohjaus Timo Väntsi
Nuket, lavastus, tarpeisto ja puvut Pia Kalenius
Musiikki Valtteri Lipasti
Valosuunnittelu ja tekniikka-ajo Antton Kainulainen
Näyttämöllä Pia Kalenius ja Merja Pöyhönen
Graafinen suunnittelu Mia Kalenius
Tuotanto TEHDAS Teatteri ja Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen
Esitysoikeus Agency North

 

Arviot ja artikkelit

Arvio

Pikkiriikin ilo ja anarkia levittävät katsomoon hyvää mieltä, joka tarttuu sekä lapseen että aikuiseen.

Pöyhönen ja Kalenius ovat kumpikin mestarillisia nukettajia, jotka totisesti saavat esineet heräämään...

Lue lisää

Pöyhönen ja Kalenius ovat kumpikin mestarillisia nukettajia, jotka totisesti saavat esineet heräämään näyttämöllä henkiin. Pikkiriikin naapurin täti, äiti ja isä ovat lähes aikuisen kokoisia jättiläisnukkeja, joita Kalenius ja Pöyhönen käsittelevät uskomattomalla herkkyydellä. Kaikkein hurmaavin on silti itse Prinsessa Pikkiriikki. Vaikka pikkuruisen mulkosilmäisen nuken hymy yltää korvasta korvaan, Pöyhönen saa loihdittua sille vahvoja tunteita ilosta pelkoon, kiukkuun ja suruun.

Nukketeatteri onkin parhaimmillaan vaikuttavaa taidetta, joka toimii kuin hurmaava leikki: eloton herää eloon ja vie katsojan arkisen maailman tuolle puolen kokemaan monenlaisia tunteita. (…)

Timo Väntsi on ohjannut teoksen, jossa jokainen palanen loksahtaa täydellisesti paikalleen. Sen nähtyään aikuinenkin ymmärtää lapsen ihmeellistä maailmaa hitusen paremmin.

Kaisa Järvelä, Aamulehti
Takaisin ylös