Panu Savolainen & JPP

Poistunut ohjelmistosta

Osta Lippupisteen kautta

Mittavan levynjulkaisukiertueen ainoa Tampereen-konsertti.

Svengistä ei ole pulaa, kun maamme legendaarisin kansanmusiikkiyhtye JPP yhdistää voimansa jazzin puolelta paremmin tunnetun vibrafonisti Panu Savolaisen kanssa. Jazzimprovisointia sekä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloonkin listattua kaustislaista viulunsoittoperinettä yhdistelevä ohjelmisto on ainutlaatuinen kokonaisuus – todellinen musiikinrakastajan herkkuhetki!

Panu Savolainen & JPP -kokoonpanon uusi albumi julkaistaan lokakuussa 2023. Levyn ohjelmisto koostuu Panu Savolaisen, Timo Alakotilan, Arto Järvelän ja Mauno Järvelän sävellyksistä.

Vibrafonisti Panu Savolainen tunnetaan monipuolisena ja ilmaisuvoimaisena muusikkona ja säveltäjänä niin jazzin, klassisen kuin muunkin akustisen musiikin parissa. Suomalaisen musiikkimaailman tietoisuuteen hän nousi vuonna 2009 perustetun Herd-trionsa sekä erityisesti Herdin ja laulaja Aili Ikosen yhteisen Jazzbasilli-projektin myötä. Kolme albumia julkaisseen Herdin lisäksi Savolainen on johtanut mm. Toivo Kärjen 100-vuotisjuhlavuotta juhlistanutta Toivo-yhtyettään ja 2017 perustettua Panu Savolaisen Soivaa Trioa sekä esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden sekä UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina.

Suomalaisen kansanmusiikin uudistajana ja sanansaattajana jo yli 40 vuoden ajan toiminut JPP (ent. Järvelän Pikkupelimannit) perustettiiin 1982 suomalaisen pelimanniviulunsoiton pääkaupungissa Kaustisella. Viulusektion ohella kontrabassosta ja harmonista koostuvan yhtyeen musiikilliset juuret yltävät aina 1700-luvulle saakka ja ne ovat saaneet alkunsa Kaustisen Järvelän kylästä kotoisin olevan Järvelän suvun soittoperinteestä. Sen pohjalta oman yllätyksellisen tyylinsä luonut JPP on kiertänyt ahkerasti maailman mantereita ja julkaissut 11 albumia.

Kokoonpano:
Panu Savolainen, vibrafoni
Mauno Järvelä, viulu
Arto Järvelä, viulu
Tommi Pyykönen, viulu
Matti Mäkelä, viulu
Timo Myllykangas, basso
Timo Alakotila, harmoni

”Rajojen yli että heilahtaa – jazz ja kansanmusiikki sekoittuivat ihanasti” -Helsingin Sanomat

”Kaustinen kohtasi bebopin – vuoden yllättävin” -Aamulehti

Show klo 19, ovet klo 18. Konsertissa ei ole ikärajaa.

Katso myös:
Panu Savolaisen kotisivu
JPP Facebook

Lippujen hinnat

22,00 €

Näyttämö

TTT-Klubi
Katsomokartta