LEHMAN TRILOGY – Erään pankin tuho(1. osa)

Poistunut ohjelmistosta

Kolmiosaisen näytelmän ensimmäinen osa nähdään Kellariteatterissa.

Kun taloudesta on tullut lähes uskonkysymys ja sillä perustellaan rajuja sosiaalisia päätöksiä, on teatterin nostettava valokeilaan asioita, jotka tapahtuvat taloustieteen verhojen takana.

Amerikkalaisen Lehman Brothers -pankin kaatuminen kymmenen vuotta sitten laukaisi erään maailman taloushistorian pahimmista finanssikriiseistä. Vaikutukset tuntuvat edelleen.  Lehman Trilogy – Erään pankin tuho kertoo Lehmanin veljesten tarinan alkaen heidän saapumisestaan siirtolaisina Saksasta Yhdysvaltoihin 1800-luvun lopulla. Se kertoo, kuinka amerikkalainen unelma lopulta muuttui kaiken alleen murskaavaksi helvetinkoneeksi. Näemme nyt näytelmän ensimmäisen osan.

Maailmantaloudelle ihmiskasvot antavaa esitystä on ylistetty Italiassa, Ranskassa ja Saksassa, ja parhaillaan sitä esitetään Englannissa ja Yhdysvalloissa. Katsojapalautteen mukaan Lehman Trilogy on onnistunut avaamaan talouden ja kapitalismin historiaa ja nykypäivää helposti lähestyttävällä tavalla.

Tuotanto Teatteri Metamorfoosi. Yhteistyökumppaneina Espoon Kaupunginteatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja Kansallisteatteri. Projekti on toteutettu Suomen Kulttuurirahaston tuella.

Lippujen hinnat

15,00 / 10,00 €

Esityskalenteri

Tekijät ja näyttelijät

Rooleissa Jussi Lehtonen, Juha Sääski ja Timo Torikka

Käsikirjoitus Stefano Massini
Suomennos Elina Suolahti
Ohjaus David Giovanzana
Musiikki ja äänimaailma Maija Ruuskanen
Videosuunnittelu ja haastattelut Joona Pettersson
Lavastus ja puvustus Tinde Lappalainen
Valosuunnittelu Pietu Pietiäinen
Tuottaja Luc Gérardin

Takaisin ylös