LEDA

Esitykset 4.-5.12.2024 Eino Salmelaisen näyttämöllä.

Turkulaisen nykynukketeatterin helmi sekoittaa rokokoon, joutsenmyytin ja sukupuoli-identiteetit!

Kun eräs maaseutuerakkona elelevä aatelinen alkaa kertoa omaa versiotaan antiikin Ledan ja joutsenen myytistä syntyy yhtä aikaa traaginen ja hervottoman hauska kuvaelma neidon häpäisystä. Leda on rokokooaikaan sijoittuva tarina kielletyistä intohimoista, identiteetistä, seksuaalisesta vallankäytöstä ja rakkaudesta – sekä häpeilemätön kaunokirjallinen ilotulitus.

Vauhdikkaassa nukketeatteriversiossa nuket herättävät tarinan henkiin juuri kuin vain nuket voivat. Kun inhimillisesti samaistuttava kertojanukke uppoaa kirjeensä syövereihin, lavan täyttävät enemmän tai vähemmän eroottisista muoviesineistä muotonsa löytäneet viaton Adèle-neitsyt, hekumallinen markiisitar, suorasukainen Monsieur de Signe sekä kaksi lintujen jaloista pakkomielteisesti keskustelevaa paronia. Tarinan edessä vinksahtaneen rokokoohörhelön ja parodisen nukkeilottelun takaa paljastuu myös synkempiä sävyjä ja ihmiskohtaloita.

Leda on kantaesitys Anu Kaajan kiitetystä esikoisromaanista. Nukketeatterisovituksesta ja toteutuksesta vastaa palkitun ohjaaja Merja Pöyhösen johdolla piinkova ammattilaisjoukko, jossa on tuttuja nimiä monien viime vuosien nukketeatterimenestysten takaa.Valmistaudu nauramaan, hämmentymään ja liikuttumaan!

Sisältövaroitus: Esitys sisältää ja käsittelee seksuaalista väkivaltaa.

Esityksen valmistamista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Turun teatterisäätiö, Suomen Kulttuurirahasto sekä nukketeatteriverkosto Aura of Puppets.

Suosittelemme yli 15-vuotiaille

Lippujen hinnat

25,00 / 20,00 / 20,00 €

Kesto

Kesto noin 1:15 (ei väliaikaa)

Tilaa tarjoilut

Esityskalenteri

Eino Salmelaisen näyttämö

LEDA

keskiviikko 4.12.2024
19:00
Eino Salmelaisen näyttämö
Eino Salmelaisen näyttämö

LEDA

torstai 5.12.2024
13:00
Eino Salmelaisen näyttämö
Eino Salmelaisen näyttämö

LEDA

torstai 5.12.2024
19:00
Eino Salmelaisen näyttämö
Takaisin ylös