KIVIÄ TASKUSSA

Vain 10.2., 11.2. ja 23.2.2023 klo 19 Suurella näyttämöllä

Charlie ja Jake, Martti Suosalo ja Mika Nuojua, kulkevat Kiviä taskussa -näytelmässä läpi monen miehen elämän. Pentti Kotkaniemen ohjauksessa ihmiskohtaloihin ja kokemuksiin limittyy myös Irlannin historia. Kiviä taskussa on ilmiö Suomen teatterikentällä – sitä on esitetty loppuunmyytynä jo vuodesta 2002.

Ohjaaja kehuu näytelmän ideaa: ”Ihmettelen sitä, että vasta nyt joku nykykirjailija on käyttänyt keskiajalta tunnettua mysteerio buffo-menetelmää eli näyttelijä siirtyy toiseen rooliin vain rytmiä ja painotusta vaihtamalla.” Tähän hatunvaihtotekniikkaan yltävät nimenomaan Suosalo ja Nuojua. He tekevät yhteensä 15 roolia. ”Vaihdot ovat salamannopeita ja roolihahmojen skaala ulottuu hemaisevasta amerikkalaiskaunottaresta 75-vuotiaaseen maalaisukkeliin”, Kotkaniemi kertoo.

Tarina ei ole silti mikään kahden miehen vitsi-ilta. ”Ei, Kiviä taskussa on traaginen komedia ja haastava kahden miehen näytelmä”, Mika Nuojua sanoo. Tarina alkaa siitä, kun 35-vuotiaat luuserit Charlie ja Jake menevät avustajiksi amerikkalaisen elokuvan kuvauksiin ja joutuvatkin tekemään aivan muuta kuin ennakkoon aavistavat.

Ohjaaja Kotkaniemi sanoo, että näytelmä on tyypillistä näyttelijöiden teatteria. ”Siksi molempien herrojen pitää olla virtuooseja. Onneksi he ovat, ja se on ohjaajan lottovoitto.”

Lippujen hinnat

43,00 / 41,00 / 38,00 / 38,00 €

Kesto

Kesto noin 2:15 (sis. väliajan)

Tilaa tarjoilut

Esityskalenteri

Suuri näyttämö

KIVIÄ TASKUSSA

Pe 10.2.2023
19:00
Suuri näyttämö
Suuri näyttämö

KIVIÄ TASKUSSA

La 11.2.2023
19:00
Suuri näyttämö
Suuri näyttämö

KIVIÄ TASKUSSA

To 23.2.2023
19:00
Suuri näyttämö

Tekijät ja näyttelijät

Suomennos Henri Kapulainen
Ohjaus Pentti Kotkaniemi
Koreografia Tuovi Rantanen
Lavastus ja puvut Jyrki Seppä
Äänisuunnittelu Ari-Pekka Saarikko
Valosuunnittelu Teppo Saarinen
Tekijänoikeuksia Suomessa valvoo Suomen Teatteritoimisto.

Takaisin ylös