KIROILUA
★★★★
”Riipoo samalla tavoin meitä naisiakin” – Maarit Saarelainen, Kulttuuritoimitus.fi
”Voimasanoista syntyy loistavaa teatteria” – Matti Saarela, Kielipuolen päiväkirja
Uusintaensi-ilta 30.10.2021 TTT-Klubilla
Kiroilua kertoo kiroilusta, sanojen mahdista, ja armottomasta vitutuksesta – ja mitä sille pitäisi tehdä.
Kautto, Muje ja Raitolehto alkoivat kokoontua kevään 2020 mittaan Kauton työhuoneeseen kiroilemaan, maistelemaan kirosanoja, sitä mitä niillä saadaan aikaan ja mikä niistä tekee voimasanoja. Yritettiin myös keksiä uusia kirosanoja, tehdä kiroilusta runoutta, ja välillä se toimikin. Pääasiassa puhuttiin kaikesta siitä mikä vituttaa; suoraan, perusteellisesti ja usein huutaen. Ja olihan se puhdistavaa. Aiheet rönsyilivät henkilökohtaisen, arkisen ja kosmisen välillä, ja Kautto teki muistiinpanoja. Välillä kerrottiin vitsejä, tai pidettiin muuten räyhäkkää, että uskallettiin olla parkumatta herkkiä.
Kun vihko oli täynnä, Kautto vetäytyi jonnekin puskaan, ja palasi mukanaan Tommin ja Samulin suuhun kirjoitettu, sessioiden tunnelmaa kunnioittava teksti, joka paljastui lukiessa näytelmäksi. Samuli ja Tommi olivat muuttuneet fiktiivisiksi henkilöiksi nimiltään S ja T, ja kaikki sanottu, kiroiltu tai muuten esiin manattu oli nyt näyteltävässä muodossa. Sitten alettiin harjoitella, ja ilmoitettiin uteliaille, että esitetään sitten kun on vittu valmista.
Kantaesitys oli 28.10.2020 TTT-Klubilla.
K18
Lippujen hinnat
32,00 / 30,00 / 27,00 €



































Esityskalenteri

KIROILUA

KIROILUA

KIROILUA

KIROILUA

KIROILUA

KIROILUA

KIROILUA

KIROILUA

KIROILUA
Tekijät ja näyttelijät
Ohjaus Otso Kautto
Teksti: Otso Kauton, Samuli Mujeen ja Tommi Raitolehdon yhdessä luomasta materiaalista näytelmäksi kirjoittanut Otso Kautto
Kritiikit
Riipoo samalla tavoin meitä naisiakin
Tarkkanäköistä, hauskaa ja itseironista pohdintaa. Tekstiä juoksutetaan ihmiselon laidasta laitaan. Kiroilulla ilmaistaan kaikki oleellinen. Vitutus, ahdistus, onni, rakkaus, raivo ja pelko. Voimasanojen kautta päästään syvälle miesten maailmaan, ja ihmistenkin, sillä kyllä se elämän eksistenssi riipoo samalla tavoin meitä naisiakin. (–) Estradilla on kaksi miestä, joiden yhteinen nimittäjä on luontainen lavasäteily. Tommi Raitolehdon ja Samuli Mujeen keskinäinen kemia ja yhteinen rytmiikka löytyy vaivattomasti. Esityksessä on hyvä syke. Se etenee kuin tornado. Tuulet puhaltavat vaihdellen eri nopeuksilla, ja kaikessa on improvisoinnin tuntu. Biitti, poljento ja hengitys. Toinen pauhaa, toinen peesaa, toinen meuhkaa toinen rauhoittaa.
Voimasanoista syntyy loistavaa teatteria
Tommi Raitolehdon ja Samuli Mujeen huikea lavaesiintyminen ja kiroilu ylsivät ajoittain suorastaan shamanistiseen voimaan. (–) Esitys on yhteisön taidetta, tiimityönä syntyneen luovan prosessin tulos. (–) Kiroilun filosofiset ulottuvuudet Kautto oli piilottanut yhteen avainlauseeseen. Raitalehdon suulla näyttämöllä kysyttiin, eivätkä kaikki sanat ole oikeastaan voimasanoja? (–) Kiroilu lievittää myös sitä henkistä närästystä, jota näillä voimasanoilla kutsutaan vitutukseksi. (–) Kiroilua osoitti, että voimasanoista syntyy myös loistavaa teatteria. (–) Kiroilu on aina joskus paitsi vapauttavaa myös tarpeellista maailman ja oman itsensä ymmärtämisen kannalta.
Matti Saarela, Kielipuolen päiväkirja
Tänään 121120! Vi..n upee esitys! Kyllä Kiroilu auttaa! Menkää katsoon😀