KIROILUA

Poistunut ohjelmistosta

Valitettavasti Kiroilua-esitykset on peruttu kevätkaudelta. Otamme yhteyttä kaikkiin lipunostaneisiin.

Vitutus ei koskaan ole ollut näin helvetin hauskaa!

Kiroilua kertoo kiroilusta, sanojen mahdista, ja armottomasta vitutuksesta – ja mitä sille pitäisi tehdä.

Kautto, Muje ja Raitolehto alkoivat kokoontua kevään 2020 mittaan Kauton työhuoneeseen kiroilemaan, maistelemaan kirosanoja, sitä mitä niillä saadaan aikaan ja mikä niistä tekee voimasanoja. Yritettiin myös keksiä uusia kirosanoja, tehdä kiroilusta runoutta, ja välillä se toimikin. Pääasiassa puhuttiin kaikesta siitä mikä vituttaa; suoraan, perusteellisesti ja usein huutaen. Ja olihan se puhdistavaa. Aiheet rönsyilivät henkilökohtaisen, arkisen ja kosmisen välillä, ja Kautto teki muistiinpanoja. Välillä kerrottiin vitsejä, tai pidettiin muuten räyhäkkää, että uskallettiin olla parkumatta herkkiä.

Kun vihko oli täynnä, Kautto vetäytyi jonnekin puskaan, ja palasi mukanaan Tommin ja Samulin suuhun kirjoitettu, sessioiden tunnelmaa kunnioittava teksti, joka paljastui lukiessa näytelmäksi. Samuli ja Tommi olivat muuttuneet fiktiivisiksi henkilöiksi nimiltään S ja T, ja kaikki sanottu, kiroiltu tai muuten esiin manattu oli nyt näyteltävässä muodossa. Sitten alettiin harjoitella, ja ilmoitettiin uteliaille, että esitetään sitten kun on vittu valmista.

Kantaesitys oli 28.10.2020 TTT-Klubilla.

K18

Lippujen hinnat

32,00 / 30,00 / 27,00 €

Käsiohjelma

Lue käsiohjelma

Näyttämö

TTT-Klubi
Katsomokartta

Esityskalenteri

Tekijät ja näyttelijät

Ohjaus Otso Kautto
Teksti: Otso Kauton, Samuli Mujeen ja Tommi Raitolehdon yhdessä luomasta materiaalista näytelmäksi kirjoittanut Otso Kautto

 

Arviot ja artikkelit

Arvio

Riipoo samalla tavoin meitä naisiakin

Tarkkanäköistä, hauskaa ja itseironista pohdintaa. Tekstiä juoksutetaan ihmiselon laidasta laitaan....

Lue lisää

Arvio

Voimasanoista syntyy loistavaa teatteria

Tommi Raitolehdon ja Samuli Mujeen huikea lavaesiintyminen ja kiroilu ylsivät ajoittain suorastaan...

Lue lisää

Riipoo samalla tavoin meitä naisiakin

Tarkkanäköistä, hauskaa ja itseironista pohdintaa. Tekstiä juoksutetaan ihmiselon laidasta laitaan. Kiroilulla ilmaistaan kaikki oleellinen. Vitutus, ahdistus, onni, rakkaus, raivo ja pelko. Voimasanojen kautta päästään syvälle miesten maailmaan, ja ihmistenkin, sillä kyllä se elämän eksistenssi riipoo samalla tavoin meitä naisiakin. (–) Estradilla on kaksi miestä, joiden yhteinen nimittäjä on luontainen lavasäteily. Tommi Raitolehdon ja Samuli Mujeen keskinäinen kemia ja yhteinen rytmiikka löytyy vaivattomasti. Esityksessä on hyvä syke. Se etenee kuin tornado. Tuulet puhaltavat vaihdellen eri nopeuksilla, ja kaikessa on improvisoinnin tuntu. Biitti, poljento ja hengitys. Toinen pauhaa, toinen peesaa, toinen meuhkaa toinen rauhoittaa.

Maarit Saarelainen, Kulttuuritoimitus.fi

Voimasanoista syntyy loistavaa teatteria

Tommi Raitolehdon ja Samuli Mujeen huikea lavaesiintyminen ja kiroilu ylsivät ajoittain suorastaan shamanistiseen voimaan. (–) Esitys on yhteisön taidetta, tiimityönä syntyneen luovan prosessin tulos. (–) Kiroilun filosofiset ulottuvuudet Kautto oli piilottanut yhteen avainlauseeseen. Raitalehdon suulla näyttämöllä kysyttiin, eivätkä kaikki sanat ole oikeastaan voimasanoja? (–) Kiroilu lievittää myös sitä henkistä närästystä, jota näillä voimasanoilla kutsutaan vitutukseksi. (–) Kiroilua osoitti, että voimasanoista syntyy myös loistavaa teatteria. (–) Kiroilu on aina joskus paitsi vapauttavaa myös tarpeellista maailman ja oman itsensä ymmärtämisen kannalta.

Matti Saarela, Kielipuolen päiväkirja

Kommentoi

  1. Hannu Soilumo

    Tänään 121120! Vi..n upee esitys! Kyllä Kiroilu auttaa! Menkää katsoon😀

  2. Minna Wigren

    Tosi hupaisa esitys ,tykättiin kaikki neljä ,ei voinut olla nauramatta .
    Hyvä esim. joululahjaksi !!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentoithan omalla nimelläsi. Sinulla on täysi vapaus kertoa mielipiteesi, mutta muista silti hyvät tavat. Karsimme etukäteen kaikki asiattomat kommentit, mainokset sekä laittomat sisällöt.

Takaisin ylös