KÄÄRMEENPÄÄNTALLAAJAT

Poistunut ohjelmistosta

Uskomaton messu –  Esitys maailmasta, joka voisi olla mahdollinen

Lisäesitykset pe 29.9. klo 19 ja la 30.9. klo 13 ja 19. Huom! Esitystapahtuma alkaa puolta tuntia ennen (klo 12.30 tai klo 18.30 yleisölämpiössä).

Käärmeenpääntallaajat on hurmoksellinen ja kiehtova sukellus menneisyyteen ja takaisin, täynnä raivokasta etsintää ja vavahduttavaa iloa. Teatterin valtaa etnoteknoyhtye Suistamon Sähkö, hypnoottinen underground-trio Palomylly, Tanssiteatteri Tsuumi, Folk Extreme, hurjat TYK-lukiolaiset ja yllätysvierailija.

Käärmeenpääntallaajat vie meidät aina kolmen vuosisadan päähän, unohdettuihin tositapahtumiin, eteläpohjalaisen uskonlahkon mystisiin menoihin. Luvassa on vahvasti elämyksellinen ja yllätyksellinen ilta kaikille aisteille. Löydämmekö vastauksen siihen, mitä merkitsee usko ja mihin asti olemme valmiita sen perässä menemään? 

Käärmeenpääntallaajat kertoo salatusta yhteisöstä, ankarasta onnen tavoittelusta ja vapauden kaipuusta. Se on niin festivaali, rituaali, rock-konsertti kuin visuaalinen tanssiteos, jossa mukana nuorten lukiolaisten omia näkyjä ja näkemyksiä.  

Tampereen jälkeen esityksiä on myös Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa 4.-19.4.2023.

Lippujen hinnat

35,00 / 33,00 / 20,00 / 20,00 €

Käsiohjelma

Lue käsiohjelma

Videogalleria

Sisältöä ei voida näyttää evästeasetuksien vuoksi.
Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi sisältö.

Esityskalenteri

Tekijät ja näyttelijät

Esitysdramaturgia ja ohjaus Marjo Kuusela
Musiikki Anne-Mari Kivimäki
Koreografia Reetta-Kaisa Iles
Lavastus-, valo- ja videosuunnittelu Janne Teivainen
Pukusuunnittelu Mirkka Nyrhinen
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen
Näyttämöllä Johanna Elovaara, Reetta-Kaisa Iles, Tuomas Juntunen, Taito Hoffren, Anne-Mari Kivimäki, Pekko Käppi, Ville Rauhala, Antti Puumalainen, Riikka Puumalainen, Timo Saari, Patrik Riipinen ja Tampereen Yhteiskoulun Lukio (TYK)
Yhteistuotanto Folk Extreme, Tampereen Työväen Teatteri, Espoon Kaupunginteatteri, Tanssiteatteri Tsuumi, Tampereen Yhteiskoulun Lukio (TYK)

 

Arviot ja artikkelit

Arvio

Suoraan sielua puhutteleva spektaakkeli

Tamperelaisen Folk extremen kokeellisten kansanmuusikoiden, Tanssiteatteri Tsuumin ja Tampereen yhteiskoulun...

Lue lisää

Tamperelaisen Folk extremen kokeellisten kansanmuusikoiden, Tanssiteatteri Tsuumin ja Tampereen yhteiskoulun lukiolaisten yhteisponnistus Käärmeenpääntallaajat levittää vasulaisten maailman ja uskonnollisen hurmoksen Tampereen Työväen Teatterin Suurelle näyttämölle ja teatterin lämpiöön. Syntyy suoraan sielua puhutteleva spektaakkeli, jota on vaikea analysoida sanoin, mutta joka tuntuu vähän samalta kuin uskonnolliseen rituaaliin osallistuminen. (…)

Esitys ei yritä selittää vasulaisuuden tarinaa tai taustoja liikaa. Sen sijaan se antaa yleisön kokea yhdessä työryhmän kanssa yhden version siitä, miltä musiikin ja tanssin kautta jaettu hurmoksellinen ilo on saattanut liikkeen jäsenistä tuntua.

Aamulehti, Kaisa Järvelä
Takaisin ylös