Iltamat Irlannissa

Poistunut ohjelmistosta

Osta Lippupisteen kautta

Irish Festival Tampere – The Spring Gathering tuo jälleen irlantilaisen musiikin riemun Tampereelle, kun joukko irlantilaisia huippumuusikoita ja tanssijoita saapuu musisoimaan yhdessä kotimaisten taitajien kera.

Festivaali huipentuu päätöskonserttiin lauantai-iltana. TTT-klubin lavalle astuvat kaikki festivaalin irlantilaiset esiintyjät. Klubin seinä- ja lattiarakenteita koetellaan perinnemusiikin ilotulituksella – luvassa on ikimuistoinen ilta!

Tempest on sykähdyttävä uusi kokoonpano Pohjois-Irlannin Ulsterista. Yhtyeen jäsenet ovat kaikki jo saavuttaneet arvostusta myös omilla musiikillisilla urillaan. Vuonna 2023 perustettua Tempestiä pidetään jo nyt vahvana perinteisen irlantilaisen musiikin ja laulun tulkitsijana ja edistäjänä, ja heidän vuonna 2024 ilmestyvää debyyttialbumiaan odotetaankin innolla. Kokoonpanossa Bláithín Mhic Cana (laulu), Aaron O’Hagan (Uilleann pipes, huilu ja tinapillit), Luke Ward (busuki ja laulu), Brendan Mulholland (huilut).

Trio Croisin tuo terveiset Claren kreivikunnasta, Irlannista. Jigit, reelit, hornpipet sekä hitaat airit kuljettavat kuulijat Claren tuulisille nummille sekä valtameren väsymättömille aalloille. Jäsenistä Edel on erityisesti tunnettu iirin kielisten sean-nós -laulujen sekä englannin kielisten balladien laulajana. Jäsenet Eimear Coughlan (harppu, viulu), Francis Cunningham (concertina), Edel Vaughan (laulu, huilu).

Bunú on irlantilais-suomalainen trio, jossa esiintyvät Dáithí Ó’Braoináin ja Mark Hennessey Dublinista sekä Helena Rängman Tampereelta. Näitä esiintyjiä yhdistää monialaisuus; kaikki kolme ovat paitsi vuosikymmeniä musiikin ja esiintymisen parissa työskennelleitä ammattilaisia, myös opettajia ja irlantilaisen tanssin osaajia. 

Dáithín intohimona musiikin ja tanssin ohella on irlannin kieli, kulttuuri ja vanhat myytit. Kolmikon keikalla kuullaan perinteisen irkkumusiikin lisäksi Mark Hennesseyn tuotantoa ja suomalaisen kansanmusiikin vaikutteita, vanhoja tarinoita ja lauluja Irlannista – eikä tanssilta tietenkään vältytä kun entiset Lord of the Dance -tanssijat pääsevät vauhtiin! Mukana Dáithí Ó’Braoináin (kitara, laulu, bodhrán, tanssi), Mark Hennessey (viulu, tanssi), Helena Rängman (laulu, huilu, tinapilli, tanssi).

Show klo 22, ovet klo 21:00.

Katso myös:
Irish Festival – The Spring Gathering

K18

Lippujen hinnat

30,00 €

Näyttämö

TTT-Klubi
Katsomokartta