HULLU PRINSSI

Ensi-ilta 12.4.2024 Suurella näyttämöllä
Esityksiä 29.5.2024 asti

Martina tekee historian ryhmätyötä ja siirtyy odottamatta todellisuuteen, jossa valmistaudutaan Suomen herttua Juhanan häihin vuonna 1562. Aikakausien ja ajatusten ristiaallokossa Martina saa hovissa uusia ystäviä, mutta kaikki eivät suinkaan varauksetta asetu puolustamaan hänen uudenlaista ajatteluaan.

Maija Koskenalustan säveltämän ja Hanna Suutelan kirjoittaman täysmittaisen fantasiamusikaalin viimeinen kohtaus on aina työryhmän oma. Hatanpään lukion Hullu prinssi 2.4 esittää oman tulkintansa siitä, kuinka haarukka tuli Suomeen.

Ainutlaatuisessa yhteistuotannossa mukana on kuusi oppilaitosta: Hatanpään lukio, Tammerkosken lukio, Sammon keskuslukio, Tampereen konservatorio, Pirkanmaan musiikkiopisto  ja Ammattiopisto Tredu. Suuren näyttämön mittakaavat täyttävän tuotannon valmistumiseen tarvitaan noin 200 henkilöä. Hatanpään lukion ja Tampereen Konservatorion noin 70 opiskelijaa on näyttämöllä, 100 musikaalin taustatehtävissä ja lisäksi musikaalin suunnittelijoina sekä opiskelijoiden työn ohjaajina on eri oppilaitosten opettajia ja lisäksi useita taiteen ammattilaisia.

Lippujen hinnat

25,00 / 20,00 / 10,00 €
 

Huom! Kesto 2 h 25 min (sisältää väliajan)

Käsiohjelma

Lue käsiohjelma

Kesto

Kesto noin 2:25 (sis. väliajan)

Tilaa tarjoilut

Esityskalenteri

Suuri näyttämö

HULLU PRINSSI 2.4

tiistai 28.5.2024
19:00
Suuri näyttämö
Suuri näyttämö

HULLU PRINSSI 2.4

keskiviikko 29.5.2024
19:00
Suuri näyttämö

Tekijät ja näyttelijät

Säveltäjä Maija Koskenalusta
Libretto Hanna Suutela
Ohjaus Mikko Bredenberg
Apulaisohjaaja Johanna Kaipainen (Hatanpään lukio)
Kapellimestarit Anu Rasimus ja Aki Lahnajoki (Hatanpään lukio)
Koreografia Riikka Puumalainen (Tanssiteatteri Tsuumi)
Pukusuunnittelu Joanna Weckman
Valo-, video- ja lavastussuunnittelu Jaakko Sirainen
Äänisuunnittelu Jarkko Tuohimaa
Maskit ja kampaukset Susan Vehniäinen
Nukketeatteritaiteilija Mira Taussi
Lauluvalmentaja Petra Karjalainen
Yhteistyössä Hatanpään lukio, Tammerkosken lukio, Sammon keskuslukio, Tampereen Konservatorio,  Ammattiopisto Tredu, Pirkanmaan musiikkiopisto, Hatanpään lukion vanhempainyhdistys ry., Tampereen Työväen Teatteri
Vastuuopettajat oppilaitoksissa Anu Rasimus (tuottaja, Hatanpään lukio), Jaana Marttila ja Tuukka Seppälä (Tammerkosken lukio), Reetta Aarre-Ahtio, Pasi Ojala ja Anu Silvennoinen (Tampereen Konservatorio), Sanna Tikka (Sammon keskuslukio), Susan Vehniäinen ja Sisko-Liisa Sillanpää (Ammattiopisto Tredu) 

Arviot ja artikkelit

Arvio

Vaikuttaa siltä, että luovuus on kohisten kasvamassa ja taideilmaisun suosio nousemassa Tampereella

Parasta esityksessä on nuori voima. Maija Koskenalustan hurmaavan rajut kappaleet muuttavat esityksessä vanhan...

Lue lisää

Arvio

Kun kuusi tamperelaista oppilaitosta yhdistää voimansa, tuloksena on ennennäkemättömän upea historiallinen fantasiamusikaali.

Hanna Suutelan kirjoittama libretto sekoittaa hauskasti historiaa ja mielikuvitusta ja tuloksena on erinomainen...

Lue lisää

Arvio

Huima taituruus täyttää TTT:n Suuren näyttämön

TAMPEREEN Työväen Teatterin näyttämöillä on tänä keväänä päässyt ihastelemaan tulevaisuuden...

Lue lisää

Parasta esityksessä on nuori voima. Maija Koskenalustan hurmaavan rajut kappaleet muuttavat esityksessä vanhan ruotsalaisen hoviväen nykyaikaista tasa-arvoa vaativaksi nuorisoksi. Pukusuunnittelu on Joanna Weckmanin ja Jaana Marttilan johdolla osunut nappiin, kun viimeisissä kohtauksissa hoviväkeä esittävien nuorten kirjavuus sopii sanoman ytimeen: kaikki ovat yksilöitä. Jaakko Siraisen valosuunnittelu on hätkähdyttelevä.

Suurimman vaikutuksen tekee koreografia, jonka on Tanssiteatteri Tsuumista vieraileva Riikka Puumalainen toteuttanut. Vaativissa joukkotansseissa on usein symbolista voimaa. Ryhmät Tampereen Konservatoriosta hyökyilevät milloin meren aaltoina, milloin tunnetiloja heijastavina kipittävinä joukkoina. Ohjaajalla on kokonaisuus hallussa.

Hatanpään lukion nuoret, joita ovat harjoituttaneet Anu Rasimus ja Aki Lahnajoki ja joiden lauluvalmentajana on toiminut Petra Karjalainen, ovat kaikki erinomaisia.

Erkki Kiviniemi, Kulttuuritoimitus

Hanna Suutelan kirjoittama libretto sekoittaa hauskasti historiaa ja mielikuvitusta ja tuloksena on erinomainen kokonaisuus.

Taitava säveltäjä Maija Koskenalusta on ottanut mukaan niin balladeja, bossanovaa, irlantilaista kansanmusiikkia kuin hiphoppia.

Ohjaaja Mikko Bredenbergille Hullu prinssi 2.4 ohjaus on täydellinen onnistuminen. Hän hallitsee valtavan kokonaisuuden – näyttämöllä on noin 70 näyttelijää ja mahtava orkesteri. Hienosti käytetään myös melko harvoin nähtyä tekniikkaa, jossa tasot nousevat ja laskevat. (…)

Suuresta näyttelijäjoukosta on vaikea nostaa erikseen ketään – kokonaisuus on niin tasapainoinen.

Katariina Fleming, Tamperelainen

TAMPEREEN Työväen Teatterin näyttämöillä on tänä keväänä päässyt ihastelemaan tulevaisuuden teatteritähtien taitoja jo neljässä hienossa ensi-illassa. Rikkomaton-musikaalin black box -versiossa näyttelivät Tamkin musiikkiteatterilinjan opiskelijat, Hyvästi Mansikki oli yhteistuotanto Nätyn kanssa, edelleen ohjelmistossa olevassa Tiikerioopperassa Kellariteatterin näyttämölle nousee sekä Nätyn että Teakin näyttelijäopiskelijoita ja nyt vielä tämä: Hullu prinssi 2.4 -musikaali tuo TTT:n Suurelle näyttämölle yli 70 tamperelaista lukiolaista ja musiikin opiskelijaa.

Näyttämön täyttää niin valtava määrä taitoa ja huikeaa energiaa, että niskavillat nousevat katsomossa moneen otteeseen pystyyn. TTT:n juhlallisen suuri näyttämö on näille nuorille tähdille juuri oikea paikka loistaa. (…)

Erityisesti hämmästyttää se, miten puhtaasti ja hienosti lukiolaisten iso kuoro saattaakaan soida ja miten monta upeaa solistia esiintyjien joukosta nousee. Petra Karjalaisen esitystä varten koulimat laulajat yltävät toinen toistaan hienompiin ja voimakkaampiin laulusuorituksiin.

Myös lukiolaisista ja Tampereen Konservatorion opiskelijoista koostuva orkesteri tekee esityksen alusta loppuun asti mahtavaa työtä. Samoin tanssijat, jotka herättävät liikkeellään koko valtavan näyttämön eloon.

Kaisa Järvelä, Aamulehti
Takaisin ylös