Peräti 440 lasta haki mukaan School of Rock -musikaaliin

Edellinen Seuraava

Tampereen Työväen Teatterin musikaalin School of Rock avoin haku herätti valtavaa kiinnostusta. 440 lasta innostui hakemaan musikaaliroolia, ja hakuprosessin jälkeen heistä 26 pääsee esiintymään ammattilaisten rinnalla TTT:n seuraavassa mittavassa musikaalituotannossa. Seuraavaksi kaikki hakukriteerit täyttäneet hakijat kutsutaan koe-esiintymisiin, jotka järjestetään 14.-16.1.2023 ja 28.-29.1.2023. Se, ketkä lapsista pääsevät mukaan musikaaliin, tiedetään hakuvaiheiden jälkeen keväällä 2023.

Musikaaliin valitaan 26 iältään 7-12 -vuotiasta lasta. Heiltä edellytetään joko laulu- ja soittotaitoa tai laulutaitoa. Kaikki musikaaliin valittavat lapset aloittavat opinnot School of Rock -koulussa. Koulussa opetellaan musikaalissa tarvittavia taitoja eli tanssia, laulua ja näyttelemistä.

School of Rock ohjaaja Samuel Harjanne on luotsannut musikaalikouluja aiemmissa TTT:lle ohjaamissaan musikaaleissa Billy Elliot ja Matilda. Häneen on tehnyt vaikutuksen se, millaista osaamista ja sitoutumista sekä taitoa lapsilta näissä musikaaleissa löytyi. ”Me haluamme antaa kaikille hakemuksen jättäneille lapsille mahdollisuuden päästä mukaan School of Rock -musikaaliin. Tiedämme, että lapsilla on paljon annettavaa ja hurja määrä osaamista. Osaamisen laatu ja lasten persoona tulee esille parhaiten, kun kohtaamme heidät hakutilaisuudessa. Olemme hienon spektaakkelin äärellä, ja en malta odottaa että löydämme rokkilapsemme!”, Harjanne iloitsee.

Andrew Lloyd Webberin musikaalikomedia School of Rock nähdään syksyllä 2024 ensi kertaa Suomessa. Tarinassa pitelemätön wannabe -rokkistara juonii itsensä sijaisopettajaksi ja perustaa kouluun rokkibändin. Elokuvassa tässä roolissa nähtiin komedian mestari ja musikaalisesti taidokas Jack Black.

Musikaali perustuu Mike Whiten kirjoittamaan hittielokuvaan School of Rock. Musiikin säveltäjä Sir Andrew Lloyd Webber on maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia musikaalin tekijöitä. Hänen käsialaansa ovat useat rakastetut musikaalit, kuten Jesus Christ Superstar, Evita, Cats, Starlight Express ja Oopperan kummitus. Hän on voittanut useita alan arvostettuja palkintoja, muun muassa Emmyn, Oscar-palkinnon sekä neljä Grammy- ja kahdeksan Tony -palkintoa. Musikaalin käsikirjoittaja on niin ikään Oscar-palkittu Julian Fellowes ja lyriikat on kirjoittanut Tony-palkittu Glenn Slater.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
viestintäsuunittelija Sari Andersson, fnev.naqreffba+ggg-grnggrev.sv, 050 5969069

Pressikuvat

#schoolofrockfinland

 

Kategoria